Blush crema versus blush pudra

17.11.16

Banuiesc ca multe dintre voi si-au pus intrebari cand vine vorba de blushuri. Ce sa aleg? Crema? Pudra? Care e mai potrivit pentru mine? Care e diferenta? Ce pensula ar trebui sa folosesc? Mi le-am pus si eu de-a lungul timpului si m-am gandit astazi sa va spun la ce concluzii am ajuns si care sunt preferintele mele cand vine vorba de blushuri, mai ales ca in ultimii ani am mai invatat si eu diverse lucruri.

Cele doua blushuri pe care le-am ales pentru astazi sunt de la Elizabeth Arden, ca sa raman in ton cu ce-am postat zilele astea:. E vorba de Ceramide Cream Blush (03 - Honey) si Beautiful Color Radiance Blush (02 - Sweet Peach, eu il am in varianta tester), doua blushuri care mie imi plac mult si pe care le folosesc des, dar despre care n-am apucat sa va povestesc pe blog. Ambele sunt pigmentate (cel crema este este mai misto blush crema incercat de mine pana acum, ma bucur ca il am in sfarsit pentru ca suspin dupa el de la inceputul anului) si puteti sa vedeti asta in swatchurile de mai jos (sus e Honey si jos Sweet Peach).
 

Blushurile crema sunt mult mai potrivite pentru tenul normal si uscat, iar cele pudra (compacte) se potrivesc foarte bine unui ten mixt sau gras. Blushul crema da culoare si un aspect mai sanatos si radios (stiti voi obrajii colorati natural), in timp ce blushurile pudra contureaza fata mult mai bine, iar in cazul unui ten mixt/ gras ajuta putin si la matifierea zonei. Bineinteles ca difera mult lucruri in functie si de formula produsului, eu personal folosesc atat blushuri crema, cat si blushuri pudra.

Blushurile pudra au tendinta sa reziste mai bine pe ten, asa cum e si de asteptat, insa blushurile crema ofera un aspect mai natural si mai sanatos, pana la urma totul se reduce la preferinte si la metoda de aplicare. Daca aveti un ten care are obiceiul sa "inghita" produsele puteti folosi blushul crema ca baza si sa-l fixati cu un blush pudra pentru a rezista mai bine pe ten.

In ceea ce priveste aplicarea de-a lungul timpului preferintele mele s-au schimbat si vreau sa va arat trei pensule pe care eu le folosesc cel mai des pentru blush: 127 Luxe Sheer Cheek de la Zoeva (este prima pensula unghiulara care chiar imi place pentru aplicarea blushului, in trecut am incercat si altele, insa nu mi-au placut), F43 de la Nastelle (mai folosesc 188 de la MAC, orice pensula mica de stippling face acelasi lucru - pentru blushurile crema, uneori mai aplic si cu degetele) si o copie dupa pensula Yachiyo de la NARS (v-am mai povestit despre ea, a fost cativa dolari si o folosesc de 2-3 ani, e minunata).


Ce parere aveti voi despre blushuri? Pe care le preferati?

8 comentarii

  1. Ambele imi plac.
    Vara prefer sa folosesc blush-ul pudra, cum ai zis tu, am observat ca matifiaza putin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu intind mana mai des dupa cele pudra ca-s mai usor de folosit si pentru ca am mai multe. :)

      Ștergere
  2. Nu mi le pot permite si oricum nu folosesc blush.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti-am spus eu ca blushul crema e super :) azi sunt data cu el .
    Chiar daca e un produs mai scump isi merita toti banii, parerea mea.
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere