Ceramide pentru o piele tanara si sanatoasa

15.11.16

V-am povestit pe blog despre acidul hialuronic, despre retinol, despre vitamina C, despre niacinamide si alte cateva ingrediente minunate pentru ten, insa nu v-am povestit despre ceramide si imboldul dat de cei de la Elizabeth Arden m-a facut sa ma mobilizez si sa va ofer mai multe informatii, mai ales ca eu folosesc de-o lunga perioada de timp produse din gama lor cu ceramide si imi plac mult.

Ceramidele sunt una din componentele majore din straturile superiore ale pielii si practic sunt niste lanturi de lipide (grasimi), absolut necesare datorita capacitatii lor de a retine apa. Atunci cand sunt adaugate in formulele cosmetice beneficiile pe care le aduc sunt destul de mari, cele mai important fiind rolul lor reparator. Pe masura ce inaintam in varsta, numarul ceramidelor scade si asa apar si pielea uscata si problemele care vin o data cu ea. De asemenea s-a dovedit ca ceramidele ajuta si in tratarea problemelor legate de eczema si psoriasis.


Cei de la Elizabeth Arden au o multime de produse cu ceramide, cele trei pe care eu le am si le folosesc acum sunt: Flawless Future Caplet Serum, Ceramides Capsules Daily Youth Restoring Serum (v-am povestit aici mai multe despre el asa ca n-o sa insist azi) si Ceramide Lift and Firm Night Cream (am si crema de zi din gama asta, insa n-am apucat inca s-o folosesc, dar o s-o fac curand, mai ales ca are si SPF30).

Flawless Future Caplet Serum nu este la prima aparitie pe blog, l-am folosit si anul trecut si m-am reintors la el, este un ser usor si misto pe care mie imi place sa-l folosesc atat dimineata, cat si seara, inainte de a aplica alte produse hidratante. Imi place ambalajul, imi place cum arata, imi place ce face, nu sunt foarte multe lucruri de zis. Daca l-am luat din nou e clar ca-mi place mult de tot.

Ceramide Lift and Firm Night Cream are o formula buna, insa un pret un pic cam mare si marea buba a produsului full size e ambalajul de tip borcan. Insa in seturi se gasesc produse travel size cu ambalaj mult mai inspirat si asa am ajuns sa incerc si eu crema asta si imi place, desi nu ma dau in vant dupa mirosul ei - mi se pare un pic prea parfumata (parfumul este undeva in partea de jos a listei, asa ca nu stiu exact ce percep nasul si ficatul meu).

Ati folosit produse cu ceramide? Ce stiti despre ele?

6 comentarii

  1. Nu am folosit însă am citit ca sunt foarte bune!! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am folosit, incerc sa mai trag putin de timp, insa arata genial, de lux

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e rau sa ajuti tenul din timp, mai ales ca traim intr-un mediu atat de poluat si stresant.

      Ștergere
  3. Nu am folosit dar am auzit ca sunt bune.

    RăspundețiȘtergere