Ondulator Rowenta So Curls

13.7.16

Daca ma urmariti pe Facebook probabil stiti ca de mai bine de o luna tot incerc sa ma imprietenesc cu ondulatorul So Curls de la Rowenta primit de la Buzzstore (daca nu aveti cont la ei si va tenteaza sa testati diferite produse si sa va exprimati parerea sincera va las aici invitatia, gasiti pe siteul lor toate detaliile si puteti sa vedeti si ce campanii au avut pana acum), iar primele experiente nu au fost cele mai reusite. Nu m-am grabit sa scriu pentru ca am realizat ca parul meu extrem de lung ingreuneaza totul, asa ca am renuntat la circa 20 centimetri din el si situatia s-a schimbat.

V-am mai spus in trecut ca parul meu este ondulat, des si ca nici un fel de bucle nu rezista (se lasa de la greutatea parului, asa cum e si de asteptat). Am incercat diverse tipuri de ondulatoare de-a lungul timpului si n-am gasit nici unul care sa ma multumeasca si care sa fie si usor de manevrat - nici nu sunt foarte indemanatica cand vine vorba de aranjatul parului si nici nu ma ajuta foarte tare mana stanga, deci ceva cu o anumita greutate si care necesita ceva efort nu mi se potriveste.

Ondulatoarele astea automate mi-au atras atentia de cand au aparut, insa stiind ce experiente am avut in trecut parca n-am vrut sa dau o gramada de bani pe un alt ondulator care sa ajunga in vreun sertar si sa nu-l pot folosi. Cand am vazut campania celor de la Rowenta de pe Buzzstore m-am gandit ca e momentul perfect sa vad daca e sau nu vreo minune si sa va spun si voua daca merita sau nu.


Primul lucru pe care vreau sa-l mentionez este ca ondulatorul este extrem de usor, lucru care pe mine personal ma incanta in mod deosebit. Este extrem de simplu de folosit dupa ce iti dai seama care sunt miscarile - primele doua dati mi-a dat si mie ceva batai de cap, insa dupa ce am inteles ce si cum mi s-a parut chiar simplu de folosit. Ma asteptam sa obosesc ondulandu-mi parul tinand cont de cat de lung si des este, dar n-a fost deloc asa.

Ondulatorul are 3 trepte de caldura (170 grade Celsius/ 200 grade Celsius/ 230 grade Celsius) in functie de tipul de par: subtire, normal, gros si patru optiuni de ajustare a timpului (6/ 8/ 10/ 12 secunde). Sistemul Instant Curling infasoara automat parul in jurul elementului de incalzire, iar buclele obtinute pot fi lejere, onduleuri sau bucle bine definite, insa depinde mult si de lungimea si tipului parului.

Un alt aspect care mi-a placut este invelisul ceramic si mineralul de turmalina care ofera parului stralucire, chiar am vazut o diferenta majora fata de datile cand am incercat alte ondulatoare. Aparatul are rotire alternativa (stanga/ dreapta) pentru un aspect natural al buclelor, insa mie mi-ar fi placut sa pot selecta eu directia pentru ca fiecare stie cum se comporta parul si cum e cel mai bine, lucru pe care ondulatorul nu prea are cum sa-l ghiceasca.

Ca si sistem de folosire mi se pare extrem de simplu - se baga ondulatorul in priza, iar cand ledul are lumina continua este gata de folosire. Se ia suvita de par, se aseaza in ondulator, se apasa pe maner, iar dupa semnalul sonor se elibereaza suvita. In practica se mai intampla sa nu prinda toata suvita daca e prea groasa sau daca se incearca ondularea prea de sus sau chiar sa nu onduleze suvita asa cum trebuie chiar daca se fac corect pasii de mai sus. 


Ceea ce v-as spune eu este sa alegeti suvite de par cat mai subtiri, sa nu incercati sa ondulati parul de sus, daca stiti ca aveti un par dificil si care nu poate fi ondulat fixati fiecare bucla cu fixativ dupa ondulare (eu o tin cateva secunda in palma inainte sa ii dau drumul, dupa care fixez - daca astept pana la final se lasa destul de rau buclele), dar cel mai important daca aveti parul lung si des si stiti ca nu reusiti sa va faceti bucle - NU pieptanati buclele dupa ce le-ati facut. Stiu ca asta este unul din sfaturile pe care le dau cel mai des cele ce folosesc ondulatoare, insa nu este un sfat bun pentru toata lumea. Tineti cont de parul vostru, de ceea ce stiti deja si adaptati. 

Nu recomand ondulatorul asta pentru un par foarte lung si cu tendinta naturala de ondulare (puteti sa vedeti in prima poza "rezultatul" - nu este nici o diferenta intre parul meu natural si ce am obtinut dupa ce-am folosit ondulatorul), n-o sa va ajute cu nimic. Insa pe un par mediu spre lung (si tinand cont de ce v-am spus mai sus) s-ar putea chiar sa va placa. In poza din dreapta puteti sa vedeti cum arata buclele pe parul meu inca lung, dar mai scurt cu vreo 20 centimetri fata de primele incercari. Unele suvite sunt trecute de 3 ori prin ondulator (si nu, nu mi-a ars parul, nu l-a deteriorat) ca sa iasa ce vedeti mai jos, insa asta tine strict de parul meu, sunt sigura ca pentru alt tip de par e mult mai usor si nu necesita atata efort. Iar pe un par scurt/ mediu clar nu sunt probleme de genul asta, rezultatele sunt imediate si mult mai evidente.

Ma bucur ca nu m-am grabit sa trag concluzii dupa primele folosiri pentru ca n-as fi avut lucruri bune de spus, ba chiar as fi putut sa spun ca mi se pare frustrant sa pierzi 20 minute si sa ti se lase buclele imediat si sa nu vezi nici o diferenta. Tine de practica si de nevoile fiecarui tip de par, asa cum spun de fiecare data treceti totul prin propriile filtre si ascultati-va parul/ corpul/ pielea.

Stiu ca multe dintre cele cu par lung au aceleasi probleme ca si mine, sper ca informatiile din postarea asta sa va fie de folos. Mie imi place ce-am reusit sa scot dintr-un par atat de lung, niciodata n-am reusit sa am bucle definite (si mai pierdeam si o gramada de timp pentru rezultate inexistente), asa ca So Curls de la Rowenta primeste de la mine o bila alba. In caz ca va tenteaza sa-l cumparati m-am uitat la preturile din magazinele on-line (dintre cele de unde am cumparat in trecut si stiu ca-s serioase) si oferta de aici mi se pare cea mai buna. Ceea ce mi se pare ca-l diferentiaza de alte aparate de acest tip de pe piata sunt greutatea (este foarte usor, asa cum am spus si in postare), faptul ca nu se incinge exteriorul (si nu sunt sanse sa te arzi accidental) si faptul ca parul este lucios si are un aspect extrem de sanatos dupa ondulare.


L-ati incercat? Va tenteaza? Daca aveti intrebari lasati-le in comentarii si o sa va raspund, am incercat sa scriu in postare cam tot ce-am considerat important, dar sigur sunt si lucruri pe care le-am omis.

4 comentarii

  1. Ce par lung si frumos!!!! Imi place in ambele poze!!! :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si tocmai m-am tuns scurt! Deh, e vara! Am tot vazut reclama la el pe net si ma gandeam ca nu ar strica sa ai unul prin sertar. Mai ales ca toata lumea il lauda.

    RăspundețiȘtergere