Gata in 5 minute cu Avene

7.7.16

Nu stiu cum arata diminetile voastre de cand e atat de cald, dar eu caut solutii sa folosesc cat mai putine produse si sa termin cat mai repede cu "aranjatul". Iar in ultima perioada am incercat sa folosesc produse care sa nu-mi irite tenul, sa-mi ofere protectie solara si sa stea la locul lor intreaga zi. Nu zic ca e treaba usoara, dar am intins des mana dupa cateva produse de la Avene.

In urma cu cateva saptamani am fost la lansarea Hydrance Optimale, un produs all-in-one care promite ca hidrateaza, ca protejeaza impotriva razelor UV si ca uniformizeaza si reda stralucirea naturala tenului si produsul mi s-a parut foarte interesant, asa ca am inceput sa-l folosesc, iar astazi vreau sa va povestesc cate ceva despre el.

Eu intotdeauna imi curat tenul cu o apa micelara inainte de a aplica orice alte produse, iar cea de la Avene nu stiam cum e, desi am in casa cateva variante mini primite cu diverse ocazii. Am zis ca e cazul sa o incerc, dar nu ne-am inteles. Primele aplicari au fost ok, dupa care am inceput sa observ ca ma ustura fruntea de cate ori o folosesc (initial nu m-am gandit ca e de la ea, insa dupa ce am citit un comentariu pe Facebook care imi spunea cam acelasi lucru am facut legatura - probabil parfumul de la jumatatea listei e de vina pentru asta), asa ca ne-am spus la revedere.

Crema corectoare de care o sa povestesc imediat este hidratanta si nu simt nevoia sa aplic o alta crema hidratanta sau ser inainte, asa ca dupa aplicare finalizez totul cu apa termala si la final aplic rimelul din gama Couvrance, care mi se pare perfect pentru zilele cand vreau gene negre, definite, dar cu un aspect natural (daca vreti sa va povestesc mai multe despre el spuneti-mi si o sa scriu separat, este creat special pentru persoanele cu piele si ochi sensibili si va spun doar ca am convins-o si pe mama sa-l incerce dupa niste ani in care nu s-a mai apropiat de rimel).


Hydrance Optimale se gaseste in doua variante cu texturi diferite: Rich pentru ten uscat sau foarte uscat (catifeleaza si ofera confort maxim) si Light pentru ten normal sau mixt (imbogatita cu o pulbere matifianta pentru un finish perfect). Exista o singura nuanta, care la prima vedere poate sa fie infricosatoare, dar care poate fi facuta sa se adapteze si unui ten mai deschis la culoare, cum e al meu.

Textura este foarte lejera si nu se simte pe piele, insa ofera hidratare si protectie solara (SPF30), iar aspectul final este unul natural, de ten sanatos si radios (datorita pigmentilor sidefati care corecteaza imperfectiunile tenului). Nuanta se va adapta usor unui ten deschis spre mediu, insa in cazul unui ten foarte deschis nuanta poate fi portocalie, asa cum puteti sa vedeti mai jos. 

Cand l-am incercat pe mana mi s-a parut ca se adapteaza destul de bine, insa am fost putin sceptica ca va reusi sa faca asta si pe ten, asa ca am cautat o solutie sa-l fac sa functioneze pentru mine pentru ca-mi place cum imi simt tenul cand il folosesc si-mi place si aspectul final. Asa ca ceea ce am ales sa fac dupa cateva incercari (n-as zice nereusite, dar n-am vrut sa pierd protectia solara pe care o ofera) este sa-l combin cu crema cu protectie solara pe care o folosesc si rezultatul este exact cel pe care mi-l doream - un ten care respira, hidratat, cu un aspect uniform si luminos. Poate fi foarte usor combinat si cu un ser sau un fond de ten mai deschis la culoare, insa pentru mine varianta asta este cea mai buna.

Produsele cu protectie solara de la Avene sunt destul de bine formulate, singura posibila problema este parfumul care apare - in general - pe la jumatatea listei, insa eu n-am nici un fel de probleme cand folosesc acest corector, chiar daca il aplic si in jurul ochilor (si stiti ca ochii mei sunt sensibili si lacrimeaza usor). Daca sunteti in cautare de un astfel de produs s-ar putea sa va placa si sa vi se potriveasca.


Cum vi se pare produsul asta? L-ati incercat? Voi ce produse folositi cand e asa cald?

9 comentarii

  1. Apa lor termală îmi place, apa micelară n-am fost interesată s-o încerc din cauza parfumului. Pare interesantă crema asta colorată, o țin minte pentru la toamnă, că acum nu renunț la SPF 50+ nici plătită. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac produsele Avene, dar CC cream-ul mi se pare putin cam portocaliu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ti se pare, chiar e, d-asta am si facut poze sa vedeti exact ce si cum. :)

      Ștergere
  3. N-am incercat nimic de la Avene, dar am acasa o apa termala. O sa o bag in frigider si sa o folosesc pentru racorire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au cateva produse interesante, sa te uiti la ele cand ajungi printr-o farmacie.

      Ștergere
  4. Eu m-am inteles extrem de bine cu apa micelara Avene, o folosesc de cateva luni si nu am avut nicio problema. Sunt fparte tentata sa incerc si crema colorata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avem tenuri diferite, e normal sa reactionam diferit la produse.

      Ștergere
  5. Foarte colorat , spre roșu chiar , total nepotrivit pentru tenul meu . L-am cumpărat având așteptări mari dar face o diferența mare fata de gât .

    RăspundețiȘtergere