Uleiul de cacay, noua minune?

8.6.16

Despre uleiuri am citit multe de-a lungul timpului, am si incercat destul de multe (branduri diferite, tipuri diferite de ulei) si am ajuns la concluzia ca cel mai bine e sa folosesti un mix de uleiuri pentru ca nici un ulei, oricat de bun e, nu acopera toate nevoile. Insa asta cu mixul e cu dus si intors - uleiurile nu au o durata de viata lunga, uleiurile bune nu sunt tocmai ieftine, folosirea lor implica putina atentie si timp, asa ca eu, cel putin in ultimii doi ani, am preferat sa folosesc doar ulei de macese. 

In ultimele luni insa am tot vazut informatii despre uleiul de cacay, am vazut ca e extrem de laudat - ca e noua minune cand vine vorba de produse antiaging, ca e mult mai bun decat uleiul de argan (care nu contest ca e bun, dar mi se pare exagerat de laudat) si multe altele de gen. Cand am citit ca are cu 50% mai multa vitamina E si o cantitate dubla de acid linoleic fata de uleiul de argan am inceput sa devin curioasa. Ceea ce m-a convins insa a fost faptul ca are de trei ori mai mult retinol (vitamina A/ acid retinoic) decat uleiul de macese, insa si pretul este pe masura. 

Cand cei de la Ooh! - Oils of Heaven s-au lansat pe piata din Europa cu cele patru uleiuri (cacay, argan, macese si moringa) si m-au intrebat daca vreau sa incerc uleiul de cacay n-am stat mult pe ganduri, curiozitatea mea era si asa la cote extrem de ridicate, asa ca momentul mi s-a parut mai mult decat oportun. Asta se intampla cu saptamani bune in urma, am primit uleiul (ma asteptam la o varianta de 5-10 ml, dar am primit varianta full size), am inceput sa-l folosesc, dar n-am aratat si nici n-am zis nimic pentru ca nu eram convinsa ca nu e doar reclama. Am vrut sa ma conving inainte sa spun ceva despre el.

Si pot sa va spun ca mi se pare fantastic ... este cel mai bun ulei din tot ce-am incercat pana acum. Uleiul de cacay este extras din jungla columbiana, de undeva de pe langa raul Orinoco si este un ulei pur, uscat, fara miros, care se simte fantastic pe piele. N-am crezut ca un ulei poate sa intre atat de repede in piele si sa lase pielea atat de luminoasa si hidratata, dar mai ales sa fie unul pe care natura ni-l face cadou.

Daca ar fi sa ma joc cu cuvintele v-as spune ca este cel mai uscat ulei pe care l-am incercat vreodata, desi il folosesc de cateva saptamani, inca ma mai minunez de fiecare data cat de repede este absorbit si ca nu lasa pe ten nici o pelicula uleioasa sau senzatie alunecoasa (nu stiu cum sa ii zic altfel). L-am folosit atat singur in locul cremei hidratante de seara, cat si combinat (una, maxim doua picaturi) cu alte produse, insa l-am folosit si pentru a da un efect de luminozitate fondurilor de ten prea mate, dar si pe rani (ca-s extrem de talentata in a ma accidenta singura - bine, uneori ma ajuta si gradina mea zoologica) si mi se pare ca face o treaba nemaipomenita cu regenerarea pielii. L-am folosit in jurul nasului cat am fost racita si nu am avut nici macar un milimetru de piele uscata (sau rosie), ceea ce nu mi s-a mai intamplat pana acum.

Pe scurt: imi place la nebunie si cred ca merita incercat! Nu pot sa zic ca m-a scapat de riduri pentru ca nu prea am, insa imi simt pielea mult mai ferma, mai hidratata, mai radioasa, cu un aspect general mult mai bun.


Cei de la Oils of Heaven mi-au pus in pachet si un ulei de argan, pe care i l-am dat mamei. Cred ca v-am mai spus pe blog ca ea are niste probleme cu pielea de pe maini, face o eczema destul de urata care nu reactioneaza la nici un tratament medicamentos (nu o are tot timpul, apare periodic, insa ii usuca palmele destul de rau). De cand a inceput sa foloseasca uleiul asta (a mai folosit in trecut ulei de argan si a functionat mai bine decat orice altceva) mainile ei arata nemaipomenit, pielea uscata e doar o amintire, iar pielea are un aspect mult mai sanatos.

Atat l-a laudat ca am fost si eu curioasa sa-l incerc si are dreptate - este extrem de fin, nu are acel miros destul de greoi al uleiului de argan (nu stiu ce minuni au facut cei de la Oils of Heaven cu uleiurile astea pentru ca la capitolul calitate stau extrem de bine), intra extrem de repede in piele si o las hidratata, supla si ferma, iar hidratarea se mentine ore bune. Eu n-am intalnit pana acum nici un ulei pe care sa-l aplici pe maini si sa iti poti folosi mainile imediat fara sa umpli tot in jurul tau de ulei. Ei bine, cu uleiurile astea treaba sta diferit.


In prezent cei de la LoveLula au o promotie extrem de interesanta pentru bloggeri si cititorii lor si s-ar putea sa va intereseze si pe voi - la cumpararea uleiului de cacay se ofera gratuit uleiul de macese (valoarea lui este 19 lire). Gasiti AICI oferta in caz ca va intereseaza. V-am mai povestit despre LoveLula cand am cumparat de la ei lunile trecute si v-am povestit pe blog si despre uleiul de macese (am incercat mai multe variante pana acum), asa ca daca aveti nevoie de mai multe informatii cautati acele postari.

Ati auzit de uleiul de cacay? Cum vi se pare? Va tenteaza? Ce parere aveti de uleiurile pentru ten (eu m-am ferit mult timp de ele si recunosc asta fara probleme)?

10 comentarii

  1. oare uleyul de cacay e bun si pentru vergeturi? gandindu te la cat de multa vitamina E contine, sper ca da

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei asa spun, dar tinand cont ca nu e tocmai ieftin nu stiu cat de practic e.

      Ștergere
  2. Nu am auzit pana acum de acest ulei, dar tocmai mi-am achizitionat un mix de uleiuri pentru ten. Sper sa aiba efect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mod sigur va ajuta cel putin cu o hidratare mai buna.

      Ștergere
  3. Se pare ca sar uleiurile exotice pe noi. Eu respect cuvintele unui batran grec pe care l-am intrebat la ce e bun uleiul de masline. El producea ulei de masline pe plantatia pe care am vizitat-o. Cel mai bun produs, ulei este cel pe care il obtii din solul tau. Pe ala sa il folosesti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca se referea la gatit, pe mine ideea de a pune ulei de masline pe ten nu ma incanta deloc.

      Ștergere
  4. E prima data cand aud de ulei de cacay, m-ai facut curioasa :).

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiam de tipul asta de ulei, in schimb eu ma joc zilele astea cu un alt ulei nou pentru mine, cel de marula. Citisem de bine pe Beautypedia despre el si so far, so good, se absoarbe repede si pielea arata bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut niste produse cu ulei de marula si mi-au placut mult, ma bucur sa aud ca iti place.

      Ștergere