Inghetata vegana dintr-un singur ingredient

28.6.16

Am inceput sa scriu postarea asta zambind larg ... am facut vreo patru probe (in zile diferite) inainte sa gasesc reteta perfecta pentru ce vreau sa va arat astazi. Am auzit prima data de nicecream acum mai bine de un an si de atunci tot am vazut poze si videoclipuri, dar sceptica din mine nu a putut fi convinsa ca din banane congelate poti face ceva delicios si care sa poata fi catalogat ca fiind inghetata. Ei bine, recunosc ca m-am inselat ... ce vedeti in castronul de mai jos sunt 2 banane si nimic altceva. N-ati fi zis, nu?


Nu o sa ma intind mult cu vorba - e ceva extrem de simplu de facut, ideal pentru cei ce-si doresc sa manance sanatos fara sa renunte la micile placeri, perfect pentru vegani, ideal pentru cei mici, dar mai ales un deliciu in zilele astea fierbinti cu care avem de-a face vara asta.

Se iau 2 banane, se taie bucati, se pun intr-o punga de tip ziplock, se baga la congelator si se tin minim 2 ore (pot fi tinute la congelator si cateva zile), se scot, se arunca intr-un robot de bucatarie (asta e cea mai buna varianta) si cand se ajunge la consistenta dorita se foloseste o lingura pentru inghetata pentru a da forma dorita. Se savureaza cu placere!


Eu v-am spus reteta de baza, gustul de banane nu este foarte pronuntat, insa se pot adauga toate nebuniile pentru a face combinatii diferite (fructe congelate, pudra de cacao, diverse arome) si se poate decora dupa gust. Mai jos v-am aratat unul dintre modurile mele preferate de a savura nebunia asta - cu nuci braziliene si cacao nibs (eu ii folosesc pe cei de aici, imi plac mult), insa in functie de preferinte puteti sa faceti o gramada de alte combinatii si sa experimentati.


Un alt mod in care puteti sa va bucurati de bananele astea inghetata este sa faceti un smoothie bowl (aceeasi tehnica de mai sus, numai ca in loc de procesarea in robot se foloseste un blender/ smoothie maker) - iese o crema gustoasa si groasa pe care o puteti decora dupa gust, eu am mancat-o tot cu cacao nibs si mi se pare micul dejun perfect pentru o zi fierbinte. Pot fi adaugate fructe, fulgi de cocos, seminte, nuci, diverse sosuri (tocmai am realizat ca mai trebuie sa va povestesc despre ceva misto intr-o zi), ce va pofteste inima.


Ati incercat pana acum asa ceva? Ati auzit de nicecream? Daca incercati reteta asta vreau poze sa ma inspir si eu de la voi.

24 de comentarii

  1. Arata foarte bine dar pe mine una nu m-a dat pe spate, nu sunt o mare fana a bananelor si nicecream are gust pronuntat de banane, chiar si cu cacao in ea tot gust de banane avea :)
    Pup!
    https://urbanbeautyjunkie.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi plac bananele, cred ca depinde mult in ce o prepari, la blender mi se pare si mie ca e gustul mult mai pronuntat.

      Ștergere
  2. Nu am incercat-o, nici nu stiam ca se poate face doar din banane :D
    Arata super bine, mi-ai facut pofta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut reteta pe ytb si am la congelator o pungulita dar n-am apucat sa o fac. Imi plac mult bananele,deci cred ca imi va placea mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca o sa-ti placa, eu nu ma asteptam sa fie cremoasa. :)

      Ștergere
  4. Asa simplu nu am facut, am sa incerc cu o banana.
    Eu am incercat banane cu smantana pentru frisca, bucati de ciocolata, migdale razalite, nu mai stiu acum daca am pus si mascarpone... aroma e intensa si "prea naturala" pentru unii. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Acuma abia am auzit de la tine de nicecream, maine fac si eu, cred ca am sa decorez cu niste zmeura, foarte tare ideea. Merci mult. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-mi spui daca iti place, mi se pare o varianta foarte misto de incercat.

      Ștergere
  6. Așteptam cu interes postarea asta, m-ai făcut curioasă de când mi-ai zis de descoperirea asta. :)) Trebuie să încerc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum ai aflat, sa-mi zici daca iti place, pofticiosa cum esti sigur o incerci repede. :)

      Ștergere
  7. Eu fac in mod frecvent inghetata din fructe; pe langa banane mai pun si zmeura, visine, menta... uite aici niste poze http://clarra-blog.com/2015/06/28/ce-dulciuri-sanatoase-si-delicioase-prepar-eu/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu postarea, pe mine nu ma atrage mult ideea de a combina fructele, vara trecuta am mai incercat si eu diverse variante pe bat facute tot in casa din fructe, insa asta mi se pare cea mai apropiata de inghetata (asa cum stiu eu ca e inghetata). :)

      Ștergere
  8. Trebuie sa fac si eu, gata, m-ai mobilizat!

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu cumpar in disperare banane si le congelez. Inghetata nu prea fac, dar le folosesc smoothie-uri

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu in smoothieuri prefer sa pun gheata, nu stiu de ce nu ma atrage asa tare ideea de fructe congelate.

      Ștergere
  10. Doar asa mancam banane cand eram mica :)) nu foarte mica, incepnd cu 3-4 ani asa :D nu inghetata, dar trebuie sa o incerc si asa

    RăspundețiȘtergere