Ce-am mancat ieri #2

15.6.16

Nu ma asteptam sa treaca atata timp pana la a doua postare de genul asta, dar viata are ritmul ei si noi nu facem decat sa ne adaptam la ritmul asta nebun. Eu incerc sa nu ma las dusa de val si sa-mi fac timp pentru lucrurile importante pentru mine, dar nu-mi iese mereu, asa ca a durat doua luni pana am gasit o zi cand sa pot sa fac poze la tot ce-am mancat. Va recomand sa ma urmariti pe Instagram daca va plac pozele de genul asta pentru ca acolo postez mult mai des ce mananc.

Ieri m-am trezit destul de devreme si am luat micul dejun la o ora destul de neobisnuita pentru mine, asa ca mi-am facut o cana de ceai si am mancat niste cookies facuti in casa (reteta de baza e cea de aici, am reinterpretat-o, asa cum fac mereu). Banane pasate, fulgi de ovaz maruntiti si nuci pecan a fost combinatia de data asta, cu cateva capsuni langa. Aspectul nu e cine stie ce, dar sunt super buni.


Pe la 12 am facut o pauza de la munca si m-am gandit ca ar fi bine sa mananc ceva, mai ales ca stiam ca pranzul o sa intarzie (aveam ceva de terminat inainte), asa ca mi-am taiat niste pepene galben, l-am pus in bolul cu urechi de pisica si am mancat cat mi-am continuat treaba.


Mult mai tarziu am avut timp sa-mi pregatesc ceva de mancare, deci as zice ca a fost un pranz intarziat. Am facut o salata din baby spinach, rucola si un amestec de salata care ramasese de zilele trecute, am tras in tigaie jumatate dintr-un carton dulce (cu condimente, paprika afumata de aici e minunata pentru cartofii dulci - nu se simte afumatura, dar intensifica aroma cartofilor) si am pus in farfurie si 3 ... nici nu stiu cum sa le zic ... parjoale din ciuperci. In ultima vreme am tot facut niste chiftelute/ parjoale la cuptor din legume, iar astea de ciuperci sunt preferatele mele.

Eu nu gatesc dupa retete, dar o sa incerc sa va spun aproximativ ce-am pus in ele si cum le-am facut ca stiu ca o sa ma intrebati. Am avut cam 400-500 grame de ciuperci (Champigon, albe si brune, pe care le-am maruntit in Extra Chef de la Tupperware, ajutorul meu de nadejde in bucatarie), am pus jumatate de cana de faina de ovaz (acelasi Extra Chef - fulgi de ovaz maruntiti pana seamana a faina), 2 oua din seminte de chia (1 ou = 1 lingurita seminte de chia + 3 lingurite de apa - lasate la inmuiat 10 minute), 4 lingurite nutritional yeast (v-am spus mai multe aici despre fulgii astia care dau gust de branza si sunt o sursa buna de B-uri), fulgi de ceapa, praf de usturoi si niste sare roz de Himalaya (eu nu gatesc cu piper, insa voi puteti sa adaugati dupa gust). Am amestecat totul bine, am format niste parjoale (nu stiu cum sa le zic altfel, desi eu n-am mancat parjoale niciodata, la asta imi zboara gandul), le-am dat la cuptor 25 minute la 180 grade si asta a fost tot. Rezista 3-4 zile fara probleme in frigider si sunt foarte bune si mancate cu un sos tartar.


Pe seara am avut pofta de branza, asa ca am mancat brie cu nuci si struguri. N-am mai mancat brie de ceva vreme, asa ca a fost ca un mic rasfat pe care l-am savurat. Eu nu prea mananc lactate, dar cand si cand mai poftesc la una alta. Aseara chiar am cumparat si niste branza de capra (am de gand sa fac o salata cu rosii cherry si sparanghel) si cottage cheese (pentru o reteta pe care vreau s-o incerc), asa ca mi-am satisfacut pofta pentru o perioada.


Si iar nu stiu cum sa inchei postarea asta ... asa am patit si ultima data, asa ca nu mai zic nimic.

19 comentarii

  1. Bun si sanatos. Mi-ai dat o idee cum sa mananc branza brie, supeer pont, merci.
    Eu ador branzeturile de toate felurile, branza brie o folosesc cand fac quiche cu legume la cuptor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cu mere merge foarte bine, eu n-am incercat-o gatita niciodata. :)

      Ștergere
  2. Misto rau! Si eu fac cookies asemanatoare iar ptr chiftele am doua retete pe care le tot rotesc (quinoa cu cartof dulce sau ciuperci cu linte). Nu prea fac decat iarna pentru ca vara sunt mare adepta a tot ce misca salate raw :)
    Abia astept pepenele romanesc pe piata (prin Iulie). Pana atunci inghit in sec :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa incerc si eu lintea, tot zic, dar aman. :)

      Ștergere
    2. eu am o reteta de supa-crema de linte (vegan) pe care o folosesc cand e frig. Oricum doar asa sau in chiftele o suport :)))

      Ștergere
  3. Totul arata delicios. Vreau sa incerc zilele astea chiftelele din ciuperci, nu prea-mi plac cele cu carne...
    Am vazut de multe ori combinatia asta cu branza brie, nuci si struguri si mereu zic ca voi incerca, mai mananc uneori mere cu nuci si-mi place mult asa ca sunt curioasa si de combinatia din postarea ta (sunt curioasa in special de branza brie, nu am incercat pana acum desi imi plac mult branzeturile).
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa incerci brie si cu mere si nuci, merge la fel de bine combinatia, cred ca o sa-ti placa. :)

      Ștergere
  4. Totul arata genial. Ma bate gandut sa incerc biscuitii :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Branza brie am mancat doar cu struguri, fara nuci. Ieri am mancat niste paste cu branza brie, ardei capia si ciuperci. Imi place in mai multe feluri. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am combinat-o niciodata cu altceva, o sa va gandesc si la varianta asta, desi nu mananc atat de des cat sa ma gandesc s-o combin.

      Ștergere
  6. Totul arata super healthy si gustos! Am o intrebare insa...farfuriile astea sunt pentru blog doar si mananci si dulciuri sau alta mancare pe langa? Te-am vazut in poze de la o intrunire a bloggeritelor si esti tare grasuta , si chiar m-a uimit faptul ca mancand atat de sanatos esti supraponderala!!!!No offense ;-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prima mea reactie cand am citit comentariul tau a fost sa rad, dupa care m-am intrebat de ce suntem noi, oamenii, atat de superficiali. Mananc exact ce vezi in farfuriile alea, nu regizez nimic pentru blog (banuiesc ca nu citesti blogul meu de multa vreme) si nici nu mananc dulciuri. Am mai spus pe blog ca eu m-am ingrasat in urma unor probleme de sanatate si ca nu alimentatia este cauza greutatii mele actuale.

      Ștergere
    2. Of course problemele de sanatate te-au ingrasat...glanda tiroida probabil....chiar ma asteptam la acest raspuns...! Trist ca nu iti accepti corpul asa cum este si pui poze taiate , doar fata de ff aproape ( profil facebook), in incercarea de a masca gusa probabil!!! Superficialitatea te caracterizeaza , neacceptarea propriului corp , si mai ales placerea de fii compatimita de ceilalti!!!Ori te pui pe slabit fara scuze si ascuns dupa deget , ori iti aceepti corpul si esti mandra de el!Tie iti place pozaa asta cu gulerul tras pana deasupra barbiei???Sau pozele de pe facebook in care se vede doar o fata imensa???Ce naiba pune lingura jos , incalta adidasii si iesi la alergat si nu te mai ascunde dupa scuze imaginare ca nu poti slabii!!!Se vede clar ca nu iti place sa fii grasa!!!De ce incerci sa maschezi in loc sa faci schimbarea si sa iti placa ce vezi in poze!

      Ștergere
    3. N-ar fi mai bine sa tii tot veninul asta pentru tine si sa iti vezi de viata ta, nu sa ma judeci pe mine? Habar n-ai ce vorbesti, dar dai sfaturi fara sa ai habar cu cine vorbesti si ce probleme are sau a avut persoana respectiva, ce face sau a facut pentru a-si rezolva problemele. Iar faza cu compatimitul ma face sa cred ca iti lipseste si creierul sau cel putin o buna parte din ce-ar trebui sa fie.

      Ștergere
  7. Biscuitii aia de casa o sa ii fac si eu. Deja mi-ai dat cateva idei. Deja m-ai facut curioasa in legatura cu fulgii aia nutritional yeast. Ce m-a intristat comentariul anterior.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa ii faci dupa gustul tau (daca iti place cocosul poti sa adaugi), sunt sanatosi si usor de facut. Si pe mine m-a intristat, insa mi-a dat si imboldul sa scriu ceva de voiam de ceva vreme sa abordez pe blog.

      Ștergere