Copilul din mine, copilul din tine

1.6.16

Astazi n-o sa va povestesc nici despre produsele care imi plac in perioada asta (asa cum intentionam sa fac), n-o sa va arat nici ce am mai cumparat, n-o sa va spun nici de vreo oferta buna si nici de alte nebunii cosmetice sau de cine stie ce lansari revolutionare. Astazi pur si simplu vreau sa va spun sa va faceti timp pentru voi. Ca sunt 2 minute, 20 minute sau 2 ore  ... nu conteaza.


Amintiti-va de toate lucrurile care va fac sa zambiti, de toti oamenii frumosi pe care ii aveti in jur, de minunile pe care le vedeti zilnic in jurul vostru, de tot ceea ce e frumos si de tot ceea ce v-a facut sa fiti voi, cele de astazi. Fiecare experienta, buna, rea, frumoasa, de cosmar, indiferent de ce natura a fost, a contribuit la omul care sunteti astazi, tot asa cum au contribuit oamenii care poate au trecut doar prin viata voastra si au plecat mult mai repede decat v-ati fi dorit.

In fiecare dintre noi e un copil si aste ne tine tineri. Daca nu uitam sa ne jucam, sa ne bucuram, sa privim lucrurile cu curiozitate si dorinta vom avea mereu acelasi spirit tanar, indiferent de incercarile prin care trebuie sa trecem. Viata e cu suisuri si coborasuri, e cu zambete, dar si cu lacrimi, e cu fericire, dar si cu durere si e important sa luam fiecare moment asa cum vine si sa invatam ceva din el.

Lasam de multe ori societatea sa ne impuna niste reguli in care nu credem, lasam diferite lucruri si oameni sa ne limiteze actiunile, ne punem singuri (sau ajutati) bariere care nu fac decat sa creeze frustrari si sa ne incarce inutil. Si pentru ce? Ca asa "trebuie", asa "e bine" ... nimeni nu stie mai bine decat tine cine esti si de ce ai nevoie, asa ca nu lasa pe nimeni sa puna piedici copilului din tine care vrea sa descopere si sa cucereasca lumea. Nu lasa pe nimeni sa-ti taie aripile si sa-ti franga visurile ...

Atat am avut azi de spus ... sa aveti o zi minunata si sa zambiti pana va dor falcile.

9 comentarii

  1. Asa este, Camelia. Multumesc pentru ganduri.
    Astazi am iesit cu copiii in oras peste tot sa vedem ce lucruri faine se intampla, eu la fel de curioasa ca ei. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine, alea-s momentele care conteaza cu adevarat. :)

      Ștergere
  2. La multi, Camelia! Eu mereu ma identific mai mult cu ziua asta decat cu 8 Martie pt ca sunt extrem de copilaroasa. O fi bine, o fi rau? I don't really care, chiar daca aud de o gramada de ori spunandu-mi-se: Maturizeaza-te!! Nu vreau! :)) Bineinteles ca pe langa partea asta mai ludica mai am si una maturma, conforma cu varsta, poate chiar un pic peste. Ideea e ca ma "compun" din cele doua elemente, :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos ai scris .
    Ce scumpa erai, Camelia :)aveai si o gramada de jucarioare frumoase .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, eram tare mandra de jucariile mele ... si egoista, recunosc :))

      Ștergere
  4. De mica erai dolofana!:-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Copilaria este unica si superba! De 1 iunie am iesit cu mezinul in parc, iar baiatul cel mare a fost intr-o excursie in judetul Neamt.

    RăspundețiȘtergere