Mestereste la propria poveste!

16.6.16

Pe Mara n-o cunosc personal (dar instinctul imi spune ca e de treaba si ca este un om cu care poti rade), am avut o colaborare cu agentia la care lucreaza anul trecut si am schimbat niste mailuri recent despre actualul ei proiect. M-a prins intre raceala si niste zile foarte ocupate, am uitat sa ma uit pe ce mi-a trimis, dar ieri m-am mobilizat si eu si ea (mai mult ea, eu doar am pus spatiul pe blog la dispozitie - si daca va intrebati daca castig ceva din asta, va spun clar ca nu; in ultima vreme totul se reduce la bani, eu nu sunt asa si daca dau de o informatie utila o s-o transmit mai departe fara sa astept nimic - de asta am pornit blogul si unele lucruri nu se vor schimba niciodata).

Stiu ca sunt destule persoane care ma citesc si au bloguri pe diverse nise, stiu ca multe dintre voi au cochetat sau cocheteaza cu gandul de a avea un blog - pare o lume frumoasa, dar nu se rezuma doar la asta. Stiu ca exista multe probleme si lucruri mai greu de inteles, asa ca atunci cand Mara m-a rugat s-o ajut cu promovarea acestui proiect m-am gandit ca e o sansa buna pentru cele interesate, dar nu mi s-a parut potrivit sa va spun eu despre proiect, asa ca i-am spus Marei sa-si prezinte "opera". Textul de mai jos ii apartine si contine toate informatiile de care aveti nevoie daca va tenteaza ceea ce propune ea.

Iar daca vreti sa va spun si eu povestea blogului meu, pentru ca m-a inspirat si pe mine, spuneti-mi in comentarii si o sa fac o postare despre asta. Am mai dat mici informatii cand si cand despre asta, insa in scris n-am spus niciodata "tot" (am mai povestit la diverse evenimente cu bloggerite ce si cum, dar voua, cititoarelor mele, nu v-am spus).


Eu nu mă pricep la produse de machiaj. Și când spun asta nu mă refer la clișeul ”Nu mă pricep la machiaj deloc dar uite! acum am filmat un videoclip de jumătate de oră în care am folosit ca un expert 10 produse numai în zona ochilor!”. Nu. Folosesc lucruri de bază, dar orice necesită mai mult de 30 de secunde este în afara ariei mele de expertiză. 

De aceea, atunci când caut ceva de beauty am nevoie de ceea ce americanii numesc an average Joe: cineva ca mine, cu probleme reale și fără o armată de stiliști în spate, care să ascundă fiecare por mai mare decât vârful unui creion mecanic.

Tot ce trebuie să fac este să tastez rapid pe Google ”produs părere” și găsesc rapid o serie de răspunsuri la întrebările mele profunde: ”Tenul meu va arăta mai bine?”, ”Pielea mea va fi mai catifelată?”, ”Va trebui să accept contracte de modelling odată ce revistele mari vor observa că sunt o creatură lipsită de pori?”.

Lăsând la o parte gluma, job-ul meu îmi permite o interacțiune destul de constantă cu blog-urile de beauty de la noi și îți place să cred că a avea un blog înseamnă mai mult decât recenzii la produse sau descrierea unui outfit. 

Un blog la care revii de fiecare dată cu plăcere este un blog făcut cu sufletul, care îți spune totul verde în față (”scump” nu înseamnă ”bun”, ”ieftin” nu este echivalent cu ”prost”, nu toate produsele holy grail sunt atât de ”sfinte”) și care reușește să creeze o comunitate în jurul său. Cele mai tari bloguri sunt cele în care blogger-ul interacționează în fiecare zi cu cititorii săi: schimb de păreri, povești și dezbateri constructive – un fel de agora care nu necesită nicio deplasare fizică.

Toate aceste mici comunități m-au dus cu gândul la un proiect nou. 

Deși sunt minimalistă atunci când vine vorba de beauty, mă pricep la cuvinte (de asta titlul meu oficial de la muncă este ”făuritor de conținut”) și chestii tehnice (termen super profesionist). Și vreau să îmi folosesc skill-urile pentru cineva care are o sclipire și o idee bună.

Nu contează dacă ai un blog cu mii de fani sau ești la început de drum și nu știi exact de unde vrei să începi: trimite-mi povestea ta pe mara@connectmedia.ro până la sfârșitul lunii iunie și poți câștiga o lună de consultații gratis: nu știi să pui un banner – sunt aici, ai nevoie de un ochi critic pentru un text – sunt aici, ceva nu arată cum ai vrea tu să arate – ghici ce! Tot aici sunt!

Așa că tot ce vă trebuie este o poveste faină și ceva curaj pentru a o așterne pe hârtie virtuală. Eu vă aștept mesajele și vă urez multă baftă!

PS: dacă vreți să înțelegeți mai bine cu ce mă ocup, un text scurt explicativ este aici.

6 comentarii

  1. Camelia, eu chiar as vrea sa ne povestesti :)
    In legatura cu ceea ce a spus Mara , sunt total de acord : "Cele mai tari bloguri sunt cele în care blogger-ul interacționează în fiecare zi cu cititorii săi",
    Pentru mine este foarte important acest aspect .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comunicarea este intotdeauna foarte importanta, dar iti spun din proprie experienta ca uneori asta cu zilnic e greu de realizat. Eu ma trezesc in anumite perioade mai pline ca trec 3-4 zile si nu apuc sa raspund comentariile primite si dupa aia imi ia o groaza de timp. Dar atunci cand vrei se gasesc in solutii. :)

      Ștergere
    2. In fiecare zi cu ghilimelele de rigoare , ma refeream la faptul ca trebuie sa raspunzi cititorilor tai (unii nu raspund deloc la comentarii).
      Este normal ca nu poti sa raspunzi pe loc, raspunzi cand gasesti timpul necesar, important este ca raspunzi..asta e interactiunea :)stii tu la ce ma refer .
      (Anamaria)

      Ștergere
    3. Stiu la ce te referi, eu iti ziceam ca uneori ma simt putin vinovata ca nu apuc sa raspund atat de repede pe cat mi-as dori. :)

      Ștergere
  2. Asa este, un blogger trebuie sa aiba o comunicare constanta cu cititorii sai si da, si eu am inceput sa ma ,,instruiesc" in tainele machiajului de pe google.

    RăspundețiȘtergere