Kogayon, pentru sufletul meu

18.9.15


M-am gandit la vreo patru feluri in care as putea sa incep postarea asta si m-am razgandit tot de atatea ori. Si nu pentru ca nu stiu ce vreau sa va spun, ci pentru ca uneori e cel mai greu sa exprimi emotiile simple ... si asta am simtit cand am vazut prima data o bratara Kogayon. O emotie curata, inima a inceput sa-mi bata mai tare si am stiut ca vreau, n-am incercat sa gandesc mai departe de bataia rapida a inimii si dorinta mea de a avea pe mana una, am simtit si atat.

Nu stiu daca povestea Kogayon va este sau nu cunoscuta, daca ati auzit pana acum de creatiile lor, insa in spatele brandului stau doua femei, Ioana si Cristina, care au reusit sa imbine in aceste bijuterii-talisman atractia aproape magica a traditiilor vechi de secole si a credintelor din comunitatile inter-etnice (Cristina este din Transilvania si simbolutile antice au fost aduse in modernul lumii noastre, lucru care mie imi place la nebunie, n-o sa zic decat ca eu simt romaneste si atat) cu legatura spirituala pe care oamenii o stabilesc si o simt in relatie cu anumite simboluri si obiecte, cu puteri speciale de protectie. Va invit sa intrati si voi pe site si sa vedeti cum au reusit sa impleteasca traditiile si modernismul, eu cred ca au creat balanta perfecta. 

Mi-a fost greu sa ma decid la un singur simbol, am fost de la inceput atrasa de trei: Derzes (pe care l-am si ales in final si care este inspirat de "funia rasucita" de pe portile din Maramures), Aya (protectie impotriva energiilor negative, reprezentat de o capatana de usturoi) si Yanna (dragoste/ armonie in cuplu/ gasirea alesului, reprezentat de Zana Dragostei). Nici la bratara de matase nu m-am decis usor pentru ca mi-au placut multe variante si toate imi transmiteau ceva.

Pana la urma m-am decis la Derzes (in varianta aur roz) pentru ca am simtit ca ma reprezinta cel mai bine in acest moment al vietii mele, fiind simbolul sanatatii si continuitatii, dar si legatura dintre cer si pamant. Mantra pentru acest simbol - Fie sa te bucuri de sanatate si de energie ca sa-ti construiesti propria eternitate! - e aproape de sufletul meu si ma face sa zambesc. Am stiut ca de cate ori o sa am bratara asta pe mana o sa ma simt mai aproape de Bella si nu m-am inselat. M-am decis la bratara Rainbow4, iar combinatia dintre ele imi place la nebunie (in functie de cum leg bratara pot sa am mai multe variante de culoare). Bratara asta reprezinta viata, iubirea, bucuria si, nu in ultimul rand, puterea.

Am asteptat cu emotie sa treaca weekendul si sa primesc bratara si cand am vazut-o m-am bucurat nespus, este tot ce mi-am imaginat ca va fi si chiar putin mai mult. Atinge o coarda sensibila din sufletul meu, imi da o stare de bine si ma face sa ma simt aproape de cer. Si, fiind din matase, o pot purta fara grija pentru ca n-am cum sa ma irit (stiti voi povestea mea cu anumite perioade cand ma irit de la orice metal, bratara asta o pot purta fara probleme). 

Mi se pare cadoul perfect pentru cineva care este atras de bijuterii, de simboluri, de lume, de viata, de tot ce nu putem vedea cu ochiul liber, dar simtim. Modul in care vine ambalata bratara si atentia la detalii cred ca va face placere oricui va primi un astfel de talisman (ma gandesc ca cineva care nu mai sta in tara, dar are nostalgia Romaniei va aprecia si mai mult un astfel de cadou, dar nu numai), iar energia cu care vine la pachet o bijuterie de genul asta nu poate fi exprimata in cuvinte. E ceva ce simti. Ceea ce pot sa va spun este ca astazi v-am aratat doar prima bratara Kogayon ... mai vreau!

Astept sa citesc si parerea voastra despre creatiile lor (puteti sa dati like si paginii lor de Facebook ca sa vedeti ce minunati fac), daca vi se pare ca am facut cea mai inspirata alegere pentru mine in acest moment al vietii mele, daca va plac astfel de bijuterii-talisman si, de ce nu, sa-mi spuneti voi ce combinatie ati alege.

6 comentarii

  1. Vai ce frumoasa e!!
    Nu , nu am auzit de aceste bratari dar am stat o perioada lunga pe site sa le admir .Cred ca eu as alege Yanna varianta rose gold sau Aya varianta placata cu rhodium si pietre Swarovski. Ca si bratara as alege varianta neagra impletita ..gen Soufeel .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu acum aflu de bijuteriile astea. Simpatice, dar nu ma dau pe spate. Daca as alege ceva ar fi Yanna, Zalmo sau Aya... sau mai degraba toate la un loc. Pretul... e ceva ce nu are toata lumea, e adevarat, dar pretul nu mi se pare deloc mic mai ales daca le vreau pe toate 3.

    De tinut minte acest site pentru ca imi plac lucrurile artistilor romani si ceea ce e altfel si nu chinezesc, fake sau de prost gust.

    Mihaela I.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie pretul chiar nu mi se pare mare pentru ceea ce sunt (daca ma gandesc la bijuteriile din magazinele de fite care se vand la niste preturi astronomice).

      Ștergere
  3. Este minunata si inca de cand am citit pe Facebook ca urmeaza sa primesti, m-am gandit la simbolul infinitului si o combinatie de culori cum ai si ales, de fapt :) Sa te bucuri de ea!
    Tot Derzes as fi ales si eu, pentru semnificatie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, am simtit combinatia aproape din prima si am ales bine. :)

      Ștergere