Aroma de lacramioare de la Yardley London

12.9.15


Nu e prima data cand scriu pe blog ca am o slabiciune pentru Anglia (inca de pe vremea cand aveam vreo 3 ani si o botezasem Manglia) si, implicit, pentru produsele englezesti, asa ca atunci cand cei de la British Gallery m-au intrebat daca nu vreau sa incerc cateva produse de la ei am spus repede da. M-am uitat un pic la gamele de la Yardley (nu-mi erau necunoscute, dar nici nu m-am grabit sa aleg) si m-am gandit ce as vrea sa incerc pentru ca mie imi plac aromele complexe si in final factorul decisiv a fost cel emotional. 

Am ales Lily of the Valley cu gandul la matusa mea, care era innebunita dupa lacramioare si parfumurile cu lacramioare (si-mi vine in minte Diorissimo ca nu se poate altfel). Celelalte variante disponibile pe site (si in magazinul de pe strada Paris) sunt English Lavender, April Violets si English Rose. Cele trei produse pe care le-am primit si le-am incercat in ultimele saptamani sunt sprayul pentru corp, sapunul si apa de toaleta.  

Aroma este mai complexa decat ma asteptam. Stiu ca multe m-ati intrebat daca seamana cu apa de toaleta cu lacramioare de la Yves Rocher si raspunsul e nu. In timp de apa de toaleta de la YR miroase a lacramioare si atat, apa de toaleta de la Yardley combina notele florale cu notele de citrice, dar pot sa simt si o baza usor lemnoasa (si daca nasul nu-mi joaca feste si ceva ambra). Mi se pare o aroma proaspata si jucausa, cu o nota de eleganta, care s-ar putea sa va placa daca nu va deranjeaza ca in primele minute mirosul este destul de puternic si are nevoie de timp sa se aseze pe piele si sa miroasa bine. 

Eu n-am incercat sprayul la axila si nici n-as face-o din cauza alcoolului (eu am probleme cu pielea in zona aia si sunt sigura ca nu ar fi cea mai buna idee, chiar si la aplicarea apei de toaleta am simtit ceva neplaceri dupa aplicare pe zonele sensibile - cum o patesc cu majoritatea parfumurilor), insa l-am folosit ca spray de corp ca sa prelungesc cumva timpul de purtare pentru ca nu rezista decat cateva ore, cum ma si asteptam. Sapunul are aceeasi aroma si l-am folosit, desi n-am mai folosit un sapun clasic de niste ani buni.

Recunosc ca produsele m-au surprins putin pentru ca ma asteptam la un miros pur de lacramioare si am descoperit ceva mult mai complex (nu degeaba exista Yardley din 1770, iar gama Lily of the Valley din 1920), destul de placut (imi place aroma, dar nu pot sa spun ca este ceva extraordinar) care pe pielea mea nu prea aduce a lacramioare. Mi-as fi dorit sa fie putin mai cremos, desi pare cam ciudata exprimarea pentru un parfum, insa asta e o preferinta pur personala.

Ambalajele produselor chiar imi plac (e ceva in simplitatea sticlei care ma atrage), preturile sunt mai mult decat rezonabile, iar daca va plac aromele florale cred ca o sa gasiti in gama Contemporary Classic o aroma care sa va placa sau ... de ce nu un cadou inspirat pentru cineva.

Ati incercat vreuna din game? Cum vi se par produsele?

2 comentarii

  1. Am si eu parfumul si intr-adevar nu e o aroma de lacramioare 100%, dar e floral, discret si imi place. Eu nu ma pricep la note si subtonuri, imi place sau nu si acesta a primit 'thumbs up".
    Lotiunea de corp, in schimb, e primavara mea pe timp de toamna - cel putin mie imi pare exact aroma de lacramioare pe care o admir primavara in petecul meu de lacramioare din fata casei.
    De la British Gallery mai am si lotiunea de corp cu aroma de bujori - doar incercata si aprobata cu un like pana sa ajung s-o 'savurez'
    Sa folosesti in continuare cu placere aceste produse - un pic de primavara in suflete.
    Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, ai descris bine primavara in suflete. Duminica frumoasa! :)

      Ștergere