Solutie pentru curatat pensule Ebelin

17.9.15


Va aratam acum cateva saptamani ca am cumparat din DM solutia pentru curatat pensule de la Ebelin si mi-ati spus ca vreti sa va spun cum e dupa ce o incerc. A fost in jur de 15 lei pentru 100 ml, iar acum dupa ce-am folosit-o si am vazut cat de repede se consuma (o sa revin la ideea asta) pretul mi se pare cam mare.

Se recomanda sa pulverizezi pe pensula si sa stergi pe un servetel, am incercat si nu mi-a placut cum curata, asa ca am revenit la modul de curatare pe care il folosesc si cu solutia de la M.A.C., preferata mea cand vine vorba de curatat pensulele - am pulverizat pe prosopul de bucatarie (cele din hartie pe care le gasiti peste tot - nu recomand servetele normale pentru ca-s prea fine si se distrug imediat si lasa scame pe pensule) si am curatat pensula. Am incercat in poze sa va arat cum arata pensula de fond de ten inainte si cum arata la final (dupa ce-am curatat-o de 3 ori).

Se vede clar ca solutia isi face treaba si curata pensula, insa este nevoie de timp si rabdare. Pensula pe care am ales-o eu a fost folosita de 2 ori, deci nu pot sa zic ca avea atat de mult produs in peri si ma asteptam sa se curete mai repede. Desi la prima folosire pe servetel a ramas o gramada de produs pensula nu era curata, a trebuit sa revin cu o a doua curatare, dupa care servetulul a ramas la fel de murdar si aparent pensula era curata, insa cand am indoit servetelul si am mai pulverizat solutie din nou si am insistat tot a mai iesit ceva (penultima poza). 

O vad ca o solutie de moment cand ai nevoie de o pensula curata si n-ai timp. Pensula se curata destul de bine si se usuca repede, iar solutia nu miroase urat. Dar din punct de vedere financiar nu mi se pare nici o afacere - sticla are 100 ml si ce vedeti in ultima poza este cat am consumat dupa ce am curatat in doua zile diferite pensula de fond de ten (aproape un sfert din cantitate, fara sa fac risipa si sa pulverizez aiurea). Daca vreau sa curat toate pensulele dupa ce le folosesc probabil ca as folosi jumatate din cantitate (fara sa exagerez cu nimic) si nu mi se pare nici o afacere.

Solutia imi place si o recomand pentru cazurile de urgenta (nu este la fel de eficienta si rapida ca cea de la M.A.C., pe care o iau ca termen de comparatie aici pentru ca este cea mai buna din tot ce-am incercat eu pana acum), insa nu mi se pare spornica si nu m-as baza numai pe ea sa-mi curat pensulele. In timp ce am scris ultimele cuvinte am realizat ca eu am inca indoieli ca pensula meu este perfect curata, asa ca fac o pauza chiar acum si ma duc cu pensula la baie s-o spal sa vad ce mai iese din ea. 

Am revenit si nu pot decat sa ma felicit pentru decizia de acum cateva minute. Am fost la baie si am spalat pensula cu sapun lichid si aveti mai jos dovada, desi mi-a fost greu sa fac poza imediat dupa ce am spalat pensula - puteti sa vedeti darele de fond de ten care au curs si m-am ajutat si de un servetel (ceea ce nu fac cand spal pensule) ca sa vedeti ce-a putut sa mai iasa dupa ce pensula a fost curatata de 3 ori cu solutia de care vorbim.


Concluzia: curatarea oferita de solutie este una superficiala si doar de moment, eu clar o s-o folosesc numai pentru pensulele de ochi pentru ca n-are sens s-o folosesc pentru cele de fata, e inutil. Probabil ca o s-o mai cumpar ca sa o am la indemana pentru situatiile de urgenta (desi ma gandesc serios sa caut o reteta pe care s-o fac eu acasa), dar nu va bazati pe ea daca vreti pensule perfect curate - poza de mai sus m-a lamurit si pe mine si cred ca e clar si pentru voi cat poate sa curete (desi daca ma uit la penultima pensula din calupul de poze de sus pensula imi pare si acum curata si nu-mi vine sa cred ce-a putut sa mai iasa din ea).

Ati incercat-o? Cum vi se pare? Va tenteaza s-o luati?

22 de comentarii

  1. Si uite asa am economisit eu niste banuti multumita tie! Am auzit ca si cea de la Elf ar fi misto, nu stiu, n-am incercat, dar merita sa o ai in vedere!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am incercat-o acum cativa ani si pe aia (nu cred ca au schimbat formula intre timp), e mai proasta decat asta. :)

      Ștergere
  2. Eu raman la alcoolul izopropilil pentru a-mi curata pensulele...face minuni! Si l-am folosit si intr-o reteta de solutie pentru pensule, si de sine statator.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu ii mai suport mirosul, mi se face greata si ma ia durerea de cap.

      Ștergere
  3. Wow, la asta nu ma asteptam! Pentru mine sapunul lichid e sfant (sau orice sampon cu care nu ma impac) si nu ma deranjeaza sa stau seara 2 minute sa-mi spal pensulele esentiale, se usuca pana a doua zi dimineata. Daca as lua solutia, cred ca nu as folosi-o pentru produse lichide, doar pudra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uneori e buna si o solutie d-asta, sa o ai la indemana pentru urgente, eu n-am mereu chef sa spal pensulele (in general o fac in weekend, noroc ca am mai multe si pot sa le tot schimb). Nu e vreo diferenta intre produse lichide/ crema/ pudra cand e vorba de solutiile astea, daca e buna solutia curata orice.

      Ștergere
  4. Spuneai la un moment dat ca e ok alcoolul izopropilic. De ce nu ramai doar la el? Eu inca n-am apucat sa-mi cumpar ...:(
    Beatrice

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poti sa cureti zilnic pensulele cu alcool, e dur si le aspreste perii, eu oricum nu mai pot sa-l folosesc ca nu ii mai suport mirosul. Mi se face rau de la el.

      Ștergere
  5. Si mie imi ia/lua destul de mult sa curat pensula si de cele mai multe ori ramaneau urme pe ea si trebuia sa reaplic procedeul. Pe asta n-am incercat-o, poate ca e mai buna deci o s-o probez cat de curand, momentan s-o termin pe cea deja cumparata. Mersi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am citit o groaza de review-uri pozitive la solutia asta.. parca se crease o adevarata isterie cu ea. Trebuie sa-ti spun ca apreciez enooorm ca ai venit si ne-ai povestit ce se intampla defapt si cat de inselatori pot fi ochii cand vine vorba de curatenie. :D
    La cat de sensibila e pielea mea (si cat de usor ma umplu de cosuri de la praf care ajunge pe piele sau un fard purtat prea mult) este clar ca nu e o solutie potrivita pentru oricine si orice (asa cum a fost prezentata pana acum)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As fi putut sa ma insel si eu, nu e greu deloc, doar ca eu avand experienta folosirii multor solutii de genul asta, mi s-a parut ca nu e normal sa iasa atata produs si la a treia curatare si d-aia am ajuns cu ea la baie. Si bine am facut, ca am fost foarte aproape sa scriu si eu ca e ok (nu nemaipomenita) si curata bine.

      Ștergere
  7. :(( ce veste proasta . Vazusem la Iguanitza un review foarte bun si eram gata sa o cumpar, dar acum...mai bine lasa .
    Raman la spalatul cu sapun si gata .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am citit pareri bune si chiar mi-am dorit sa fie buna, dar realitatea e alta.

      Ștergere
  8. Buna, Camelia! Eu folosesc 'reteta' aceasta https://beautyandbargainsbyr.wordpress.com/2015/04/28/tuesdays-tip-10-curatarea-rapida-a-pensulelor-video/ . E okay, nu contest faptul ca sigur sunt si mai bune out there, dar costul e minim. Intr-adevar, pensulele murdare de produse cremoase se curata ceva mai greu, dar, asa cum ai spus si tu, este buna ca solutie de moment. Sper ca iti este de ajutor!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. eu prefer săpunul handmade pentru asta. frec pensula uda de săpun, apoi spumez în mână și gata. e mai greu la pensulele mari, dar cum eu nu prea le folosesc, nu mă deranjează să le frec de câteva ori. Ies curate până la urmă și asta contează.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa raman si eu la sapunul lichid pentru moment, e cea mai sigura varianta, n-am sapun handmade. :)

      Ștergere
  10. Dar cea de la mac ce cantitate are si cat costa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Habar n-am, 280 ml parca (insa nu e nevoie sa folosesti decat putina si-si face treaba), pretul chiar nu-l stiu ca n-am luat-o de ceva vreme.

      Ștergere
  11. Mie îmi place, dar doar pentru cazuri de urgență. Spălarea cu apă și săpun/șampon e sfântă din punctul meu de vedere, nu se compară cu soluțiile astea. Dar când ai nevoie urgentă de o pensulă, e bună de avut în casă.
    Mie mi s-a părut totuși că la pensulele murdare de produse pudră se descurcă mai bine. Poate ar trebui să scriu și eu un articol mai detaliat despre ea, să nu mă fi făcut înțeleasă greșit atunci când am zis pe blog că-mi place (chiar dacă am precizat clar că o văd potrivită doar pentru situații de urgență).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu o s-o tin strict pentru pensulele de ochi si doar atunci cand e criza. :)

      Ștergere