DIY - stickere/ etichete pentru agenda/ planner

9.9.15

Va intrebam zilele trecute pe Facebook daca vreti sa va arat cum puteti sa va faceti singure acasa etichete pentru planner/ agenda. Am vazut ca e o intreaga nebunie pe Youtube, si nu numai, eu am trecut de faza asta de multi ani, insa prin natura a ceea ce fac mai apeleaza la mine prietenii sa ii ajut cu cate ceva. Asa si acum, m-a rugat o prietena sa ii fac niste stickere pentru planner, mi-a precizat ceva de genul "cum sunt alea pentru plannere Erin Condren", asa ca m-am conformat. 

Nu stiu la ce va asteptati, insa treaba e simpla de tot. Va trebuie o imprimanta (inkjet/ laser/ ce aveti acasa sau pe unde printati de obicei), etichete autoadezive (se gasesc in format A4, varianta pe care am folosit-o eu a fost o singura eticheta mare cat toata coala - eu am lucrat cu Manter ca asta aveam deja, insa cele de la Xerox sunt foarte bune si nici nu sunt scumpe - le gasiti AICI, vad ca acum varianta 1 eticheta/ coala nu e, dar varianta cu 2 merge la fel de bine; e foarte posibil sa gasiti si in papetarii la coala, trebuie doar sa intrebati) si ceva pentru taiat (foarfeca/ cutter/ perforatoare cu model). Totul tine de imaginatia voastra.

Eu n-am avut timp sa stau sa creez etichetele (daca aveti timp, imaginatie si va pricepeti puteti sa va faceti niste super etichete personalizate), asa ca am cautat o varianta gata facuta - culori coordonate, cu tot ce trebuie. Si asa am dat de Vintage Glam Studio, care saptamanal ofera gratuit (pentru uz personal) cate un set d-asta tematic, sunt cateva zeci deja pe site, deci sigur gasiti ceva care sa va placa si sa se potriveasca cu ce aveti nevoie. Mie imi place mult de tot cum lucreaza, insa daca doriti altceva puteti cauta pe net, sunt si altele pe care le puteti tipari gratuit.


Repet - intrati pe site, deschideti PDF-ul, tipariti si aveti o coala A4 cu o gramada de etichete - pentru taiat aveti trei variante (sau cel putin la astea m-am gandit eu): varianta clasica cu foarfeca (eu am dexteritate, deci n-a fost o problema - foliile cu etichete au niste canturi pe spate la o anumita distanta ca sa se poata dezlipi usor), puteti folosi cutterul si o linie (iar daca nu apasati tare o sa taiati doar partea de eticheta si baza ramane, deci practic o sa aveti niste etichete care se pot dezlipi oricand de pe coala - cred ca varianta asta consuma cel mai mult timp) sau daca aveti perforatoare cu model puteti sa faceti ce-am facut eu la etichetele cu Shopping. Totul tine de imaginatia voastra. Nu aveti nevoie de cine stie cati bani ca sa obtineti ceva frumos (m-am uitat si eu pe Etsy cat ajunge o coala de etichete coordonate sau tematice si m-a luat durerea de cap), trebuie doar sa va folositi de ce aveti.


In cazul in care varianta asta cu tiparitul nu e pentru voi puteti sa folosi ce aveti (sau nu) prin casa. Eu am o gramada de prostii ca asta fac (si ca am de cand ma stiu o mica mare obsesie pentru obiectele de papetarie), asa ca am adunat cateva ca sa va faceti o idee - agrafele mari sunt semne de carte, luate cu cativa lei de pe vremea raposatului 1 Banut, post it-urile le gasiti in diverse forme si culori, banda adeziva (washi tape) la fel, stickere colorate (mai mult sau mai putin kitchoase) gasiti peste tot si cu bani putini. Cele pentru Craciun - de exemplu - au fost 1,5 lei in Bamboo (folia e dubla) si puteti folosi formele de cadou pentru a marca zilele de nastere importante pentru voi.

O alta varianta ieftina este sa va luati banda dublu adeziva (scotch cu doua fete, daca nu va e clar despre ce vorbesc) si sa folositi ce aveti deja - hartii metalice de la ambalaje, folii texturate (am vazut si in Carrefour la raioanele de papetarie), hartii pentru scrapbooking si multe altele. Practic folia dublu adeziva va permite sa transformati in sticker orice material aveti.


Ma opresc ca m-am intins mai mult decat mi-am propus, astept sa-mi spuneti daca va este sau nu utila postarea asta, daca voi aveti sau nu planner/ agenda si daca pe viitor mai vreti sa vedeti postari de genul asta. Nici nu mai stiu cati ani au trecut de cand am facut eu o postare de genul DIY.

7 comentarii

  1. Fiind la rândul meu pasionată de DIY și tot ce ține de ramura aceasta, am citit cu mare plăcere articolul tău. Ai dat niște sfaturi tare utile! Cu siguranță am să încerc și eu această variantă, pentru că e foarte convenabilă.

    Aștept cu nerăbdare alte proiecte de tipul DIY, sunt preferatele mele și mă bucur când văd că mai sunt și alte persoane care postează tutoriale.

    O zi creativă!
    crafting-g.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu asta fac ca si job, dar am incercat sa nu combin blogul cu ce fac eu la munca, dar o sa ma mai gandesc. :)

      Ștergere
    2. Cât de frumos! Mi-ar plăcea și mie să trăiesc făcând ceea ce-mi place.

      Ștergere
  2. N-am avut nicio dată un planner, doar multe agende și carnețele cu notițe diverse (unde cred că ar merge de asemenea să folosesc niște stickere din astea..). Dar chiar mă gândeam de când m-am întors din vacanță că mi-ar trebui așa ceva, așa că postarea ta a picat la fix. Foarte mișto ideile și foarte utile informațiile!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu sunt innebunita dupa astfel de proiecte.Imi place sa imi fac agendele mai fun.Te pup

    gya-make-up.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca toate am trecut prin faza asta. Duminica frumoasa sa ai!

      Ștergere