Instinct (Ioana Duda)

20.8.16


Instinct e unul dintre cuvintele mele preferate si am senzatia ca oricat as incerca sa explic ce este Instinct-ul Ioanei Duda n-o sa-mi iasa, cel putin nu asa cum trebuie, dar o sa incerc. V-am mai spus ca eu imi ascult instinctul (si de cate ori n-am facut-o n-a fost bine) si v-am spus si ca stiu ca exista un moment pentru fiecare carte, asa cum stiu si ca nimic nu e intamplator si ca totul vine atunci cand esti pregatit.

N-am auzit de Ioana Duda pana n-am vazut cartea ei aici, nici n-am cautat informatii pana n-am terminat de citit si nici n-am ales cartea asta pe baza descrierii de pe site. Am ales-o pentru ca am simtit ca trebuie s-o citesc, am ales-o pentru ca mi-a transmis ceva, am ales-o pentru ca asa trebuia sa se intample. Si stiu ca am ales bine. Despre Ioana n-o sa va spun multe sau poate o sa va spun, o gasiti in Instinct - asa cum este ea, fara nici o masca, nici o retinere, fara false prejudecati. Iar daca vreti sa cititi mai mult din ceea ce scrie ii puteti citi blogul, ala de care pana zilele trecute habar n-aveam ca exista.

Sa revin la Instinct ... e viata, e adevar, e durere, e iubire, e frumos, e urat, e delicat, e brutal, pur si simplu e. E plin de trairi, de ganduri, de momente, de sinceritate, de om - un om, Ioana, care nu se teme de ceea ce e, care se ia pe sine exact asa cum e si care nu incearca sa para ceea ce nu e. Un om care a trait si a invatat din greseli, un om care vede un pic mai departe decat nu vor s-o faca altii, un om care poate sa exprime si care nu se teme de cuvinte.

Imi place Ioana, desi n-o cunosc, insa nu sunt de acord cu tot ce scrie. Si nici nu trebuie sa fiu, asta e si frumusetea vietii - ca poti alege, ca poti intelege, ca poti ... despre asta e vorba si despre nimic altceva. Nu e o carte cu care sa te lungesti saptamani, nu e o carte care iti va schimba viata, dar s-ar putea sa-ti deschida ochii cand te pierzi in valtoare nebuna numita viata. Iar pe mine m-a facut sa zambesc, iar cand un necunoscut te face sa zambesti fara sa se uite in ochii tai ... e ceva, cel putin in lumea mea.

N-o sa va spun ca trebuie sa o cititi si nici n-o sa va intreb cum vi se pare din ceea ce am scris eu, va spun doar sa va ascultati instinctul.

4 comentarii

  1. Sunt si eu un fel de Ioana mai mica :) Doar ca imi ;ipsesc unele chestii esentiale in anumite situatii, numai in alea importante, cum ar fi perseverenta si punerea in practica a ceea ce-mi propun... :)) Atata doar... In rest, ma cam regasesc in descrierea pe care ai facut-o. Foarta interesanta recomandare, multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tuturor ne lipsesc in anumite momente, suntem oameni, doar. Important e sa incercam sa fim un pic mai buni decat ieri, atat. :)

      Ștergere
  2. Cred ca datorita instinctului meu am facut si cele mai bune decizii din viata mea, dar si cele mai rele. Cu toate astea, nu regret niciuna din ele. Este singura carte scrisa de ea?

    RăspundețiȘtergere