Ce-am mancat ieri #3

17.8.16

Au trecut iar doua luni de cand am publicat ultima postare de genul asta, se pare ca asta e termenul la care simt ca e cazul sa fac o postare de genul asta. Glumesc, asa s-a nimerit, desi exista doua cauze clare pentru care am tot "amanat" fara voie. Prima si cea mai importanta este ca pe caldurile care au fost n-am prea trecut prin bucatarie, fructele si legumele au fost baza (in forma lor cea mai simpla), iar cea de-a doua cauza este ca ultima data cand am publicat o postare de genul asta am ramas socata de cat de ingusti la minte sunt unii oameni si nu mi se pare normal sa dau socoteala cuiva pentru nici un lucru din viata mea. Am lasat timpul sa treaca nu pentru ca ma ating comentariile, ci pentru ca-s colerica si imi fierbe sangele in vene cand vad oameni care cred ca au dreptul sa ii judece pe altii, fara sa aiba habar de ceva.

Dar lasand la o parte detaliile astea, ziua de ieri a fost una plina si eu am avut o gramada de treaba, dar mi-am facut timp sa si mananc si am reusit sa fac si poze sa va arat si voua. Am luat micul dejun destul de devreme si am vrut sa fie ceva mai consistent (stiam ca pana la pranz n-o sa am timp de nimic) asa ca am mancat o budinca de chia (seminte de chia + lapte de soia cu aroma de vanilie, pregatita de luni seara) peste care am pus putine fructe uscate dintr-un amestec de la Solaris si cocoa nibs (mie imi plac cei de la Navitas luati de aici), iar langa am spalat cateva capsuni si mure.


La pranz am facut o pauza mai lunga (pe care spatele meu o cerea insistent) si mi-am pregatit o salata satioasa, care s-a dovedit si delicioasa. Am folosit un amestec de salata, rosii cherry, ardei gras, ceapa verde, masline feliate, un ou, putina branza, germeni de ridichii (a fost prima data cand am incercat sa pun germeni in salata si chiar mi-a placut ce-a iesit) si un amestec de seminte de la Solaris.


Pe la 4 dupa-amiaza am mancat o briosa cu mure, n-am mai facut poza, insa daca vreti sa vedeti cum arata am pus pe Instagram o poza cand le-am scos din cuptor. Reteta v-am spus-o acum ceva vreme pe blog, am reinterpretat-o putin. Briosele nu contin nici faina, nici zahar, sunt facute cu iaurt, oua, banane si fulgi de ovaz, eu le tot fac in diverse combinatii si au mare succes.

La cina am mancat chiftelute din broccoli si niste snitele din zucchini si morcov cu sos, unul pe baza de iaurt grecesc si unul pe baza de rosii, n-am vreo reteta, tot incerc diverse combinatii sa vad ce iese. Atat chiftelutele, cat si snitele, sunt facute la cuptor si nu contin nimic dubios. Nu ma omor dupa broccoli, insa pregatit asa nici nu se simte gustul - n-am urmat nici o reteta, am fiert broccoli cateva minute, l-am maruntit in Top Chef de la Tupperware, am adaugat fulgi de ovaz maruntiti la acelasi Top Chef (cat sa semene a faina), un ou de chia (v-am mai spus despre el), nutritional yeast (pentru gustul de branza) si o gramada de condimente. Snitele sunt si mai simplu de facut - zucchini, morcov, condimente si un ou care sa le lege, 30 minute la cuptor la 225 grade si iese ce vedeti in poze. Eu le prepar la inceputul saptamanii (sau duminica daca am timp) si tin in frigider 3 zile fara probleme.


Voi ce ati mancat in perioada asta cand a fost asa cald? Ati avut treaba cu bucataria sau ati ocolit-o?

22 de comentarii

  1. abia ieri am facut si eu ceva de mancare, inainte de concediu a fost prea cald, in concediu am fost plecati... ieri m-am ”aruncat” la o ciorba de perisoare si o tochitura, dar azi am mancat la munca jumatate de mar, jumatate de piersica gigant si un iaurt cu cereale. incerc sa revin la fructe si legume, in concediu le-am cam evitat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Usor, usor, pe masura ce o sa fie mai rece o sa revenim si noi in bucatarie. :)

      Ștergere
  2. Iti admir creativitatea in bucatarie, mi-ar placea sa fii prin preajma mea sa stai cu gura pe mine sa mai fac si eu ceva mai decent la capitolul mancare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cata creativitate e la mijloc, prefer chestii rapide si simple. :)

      Ștergere
    2. Eu asa te peercep, creativa.

      Ștergere
    3. Cand nu-ti plac multe chestii trebuie sa inventezi, n-ai cum altfel. :)

      Ștergere
  3. Azi o sa incerc si eu sa manc normal. Dupa atatea zile de "post" paba si painea are un gust genial :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce idee buna cu snitele de legume la cuptor servite cu sos. Supeer! Am sa fac. Ieri am facut brocolli cu morcovi gratin la cuptor, intai i-am fiert putin.
    Vara asta m-am specializat cu inghetata de banane, reteta ta, cu care i-am dat gata pe toti, chiar azi am facut-o ca desert. E nemaipomenita de buna..si simpla de tot de facut! Tot timpul inventez cate un topping pt ea :)
    Iarasi foarte des am facut zaziki, vara il ador, l-as manca si gol fara nimic altceva. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa incerci cu orice fel de legume - eu am mai facut cu ciuperci (cred ca v-am si aratat pe blog), cu conopida, cu cartofi dulci.

      Ștergere
  5. Dupa ce te-am vazut la Coty m-am convins ca tu nu mananci doar ce pui in poze , sau pe langa bagi la greu dulciuri! De asemenea s-a elucidat si misterul lipsei pozelor cu tine de pe blog si a celor cu fatza foarte de aproape sau taiate! Trist ca pari o fata de treaba , dar probabil cu probleme de acceptare a propriei infatisari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi se pare trist ca nici macar n-ai putut sa-ti asumi comentariul asta si e nevoie sa te ascunzi ca sa poti sa iti dai cu parerea despre lucruri pe care nu le cunosti. Nu "bag" dulciuri, n-am bagat niciodata, dar ce conteaza asta? Important e ca ai elucidat tu misterul si ai tras niste concluzii extrem de inteligente fara sa ai nici un fel de informatie, doar o gandire foarte "sanatoasa".

      Ștergere
    2. Din respect pentru Camelia si pentru cei care ii citesc blogul, nu o sa iti spun ceea ce ai merita. Daca ai ceva de comentat, macar nu o fa sub anonimat. Faptul ca o persoana nu vrea sa se expuna este strict alegerea ei, indiferent de kilograme, forma, culoare etc. Tinand cont ca ai fost la acel eveniment frumos si dedicat bloggerilor de beauty, cred ca altul trebuia sa fie punctul tau de concentrare, nu sa cauti motive de a-ti arunca veninul pe care se vede ca il tii la macerat. Camelia modereaza un grup al persoanelor cu probleme de greutate si este o persoana care chiar incurajeaza niste lucruri dintr-o perspectiva umana si realista. Elucideaza-ti alte mistere. Este pacat ca in blogosfera exista asemenea voci si asemenea gesturi. Trist este altceva, iti doresc sa afli si sa ti se limpezeasca mintea. Camelia ti-a raspuns intr-un mod care ar trebui sa te puna pe ganduri, doamna Anonim.

      Ștergere
  6. Acuma repede nu-mi amintesc ce-oi fi mancat zilele astea :) Galuste cu prune? Sau zacusca proaspat facuta? Sau salata de vinete albe? Cred ca da + multe tampenii, nu pot sa le rezist, sunt o pofticioasa :D
    :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m-ai tentat cu nimic, zacusca si salata de vinete sunt pe lista mea cu un mare NU, iar galustele nu ma atrag deloc. Spune din alea multe, poate e ceva acolo care sa-mi faca pofta. :)

      Ștergere
  7. De cand s-a mai racorit afara, am mancat si eu mai consistent dar nu neaparat sanatos...: paste cu sos de rosii, noodles cu piept de pui si legume, piept de pui la gratar cu salata, bors cu cartofi (mi-era dor), pizza. :D
    Imi place ce-ai mancat ieri, mai ales micul dejun si pranzul imi plac mult si ma tenteaza. Am incercat de doua ori pana acum sa fac budinca de chia si nu mi-a iesit...e frustrant uneori, as vrea sa pot manca la mic dejun dar nu-mi iese. As mai incerca o data totusi, poate-poate... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce exact nu-ti iese? Nu se leaga? Sau? Eu n-am dat gres niciodata cu ea, mi se pare cea mai simpla chestie posibila. :)

      Ștergere
    2. E prea lichida...nu cred ca se leaga bine si nu-mi dau seama de ce.

      Ștergere
    3. Scade cantitatea de lichid si las-o mai mult la rece sau poti incerca alte seminte de chia daca nu esti foarte sigura de calitatea celor pe care le-ai folosit. Eu am facut de zeci de ori si n-am avut niciodata probleme.

      Ștergere
    4. Multumesc pentru sfat, pana acum am folosit de la Solaris deci chiar nu stiu de ce nu mi-a iesit. Cum am zis, voi mai incerca o data, chiar vreau sa-mi placa. :D

      Ștergere
  8. Ce ai mâncat la cină am trecut pe lista de încercat, că tot sunt în pană de idei. Cu salata nu mai zic ce poftă mi-ai făcut, dar pentru o vreme trebuie să iau pauză de la consumat legume și fructe proaspete (mda, fructe tot o să mai gust), așa că... îmi pun pofta-n cui.

    RăspundețiȘtergere