O plimbare gratuita cu UBER

9.5.16

Postarea asta o am in minte de multe luni, insa n-am apucat niciodata sa o si scriu si pentru ca am inceput saptamana cu o durere de mana care ma face sa fiu inapta pentru lucrurile pe care le am de facut, m-am gandit ca nu e rau sa va spun parerea mea despre UBER si sa va invit sa incercati si voi serviciile lor ca sa vedeti daca merita sau nu.

Inainte de a va povesti despre UBER trebuie sa va spun ca eu am inceput sa conduc la 18 ani si am facut asta zilnic aproape 17 ani. In 2014 am ramas fara masina si, desi mi-am imaginat ca problema se va rezolva repede, nici in ziua de astazi nu mi-am luat alta masina. Asa ca m-am vazut nevoita sa apelez de cateva ori la taxi si, cu mici exceptii, am avut numai experiente neplacute si de fiecare data am coborat din masina cu o stare reala de rau si greata si mi-am promis mie ca n-o sa ma mai urc in alt taxi curand. Am avut si cateva experiente bune, dar prea putine ca sa le iau in seama.

Cand a venit UBER in Romania si s-a creat toata nebunia aia cu "ce tare e UBER" m-am gandit ca e acelasi rahat imbracat mai frumos si nu imi e rusine sa recunosc asta. Nici macar n-am vrut sa incerc sa vad ce si cum ... asta pana intr-o seara cand a trebuit sa ajung la un eveniment intr-o zona pe care n-o cunosteam si mi-am amintit ca am primit un cod gratuit pentru o cursa cu UBER. Si in privinta gratuitului asta am fost sceptica, nu stiu de ce.


Cert e ca am comandat un UBER (aplicatia mi s-a parut extrem de usor de folosit) si am avut parte de una dintre cele mai misto plimbari din viata mea. Soferul care m-a dus la locatia cu pricina s-a dovedit a fi un om foarte, dar foarte misto. Calm, un sofer excelent si un om care se bucura de fiecare clipa - am avut o discutie atat de frumoasa despre viata (si am discutat ceva timp pentru ca am ramas si blocati in trafic la un moment dat) incat am coborat din masina zambind si m-am gandit ca se poate si asa. Bineinteles ca l-am intrebat cand am coborat daca n-am nimic de plata si a inceput sa rada, sceptica din mine era tot acolo ... De atunci am apelat de multe ori la UBER - m-am mai urcat o singura data intr-un taxi (dar a fost ok) - si am avut norocul sa am numai experiente misto, desi sunt convinsa ca si la ei sunt probleme, ca peste tot. 

M-am gandit ca poate sunt si printre voi sceptice, asa ca astazi vreau sa va las un cod - ssft5d2vue - care va ofera o prima cursa gratuita cu UBER daca nu le-ati incercat serviciile pana acum. Iar daca veti profita de el vreau sa va intoarceti la postarea asta si sa-mi spuneti daca experienta voastra a fost una buna sau nu, iar daca folositi deja UBER vreau sa-mi spuneti daca va place sau nu.

11 comentarii

  1. Mie mi se pare mult mai comod Uber și mult mai safe :D Acum de obicei sunt pe fugă când vin în București și de multe ori aleg taxi-ul, dar când mă mut, cu siguranță voi merge doar cu Uber :D Te apreciez foarte mult pentru sinceritate și naturalețe, ești printre preferatele mele! :* Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru cuvintele frumoase, ma bucur cand citesc sa ajung la voi cuvintele mele. :)

      Ștergere
  2. Am mers cu Uber de vreo cateva ori. Si eu eram sceptica la inceput, ca imi parea destul de dubios sa te urci intr-o masina "necunoscuta". Dar am fost placut impresionata de curatenia din masini si de soferi.

    Nu imi pare nici o diferenta foarte mare de pret intre taxi si uber, oricum unui taximetrist ma simteam putin obligata sa ii las cativa lei bacsis.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar nu e, mai ales ca au micsorat tarifele, parca e 1,45 lei/ km acum. :)

      Ștergere
  3. Eu sunt putin paranoica ( si deh, ma uit si la Criminal minds), si chiar nu ma incanta ideea. Cand eram mai tanara, plecam din punctul A in punctul B de multe ori cu soferi "de ocazie"...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am mers niciodata cu ocazia si nici n-as compara Uberul cu asa ceva, sunt curse inregistrate, se poate verifica mereu unde e masina. :)

      Ștergere
  4. Eu folosesc Clever Taxi pentru că au șoferi mai mereu și nu există surge price, plus mă simt mai în siguranță călătorind cu oameni care au autorizație de transport și susn profestioniști. Am mersi și cu Uber și am dat de puști sau oameni care de abia veniseră în Bucureși și habar n-aveau orașul și m-au ocolit pe la Ploiești.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am patit-o, oricum n-as recomanda vreo firma anume de taxiuri, pana la urma tine strict de sofer si de masina, nu de firma in sine.

      Ștergere
  5. Uber are acoperire nationala sau doar in Bucuresti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca erau niste discutii pentru cateva orase in 2016, dar n-am mai citit nimic despre asta.

      Ștergere
  6. interesant mod de a se promova... dă-i românului gratis și succesul este asigurat :))

    RăspundețiȘtergere