ACM Depiwhite.M

30.5.16

Despre protectia solara v-am tot povestit de-a lungul anilor pe blog si o s-o mai fac de cate ori este nevoie, stiu ca sunt multe persoane care nu acorda importanta si trec peste genul asta de informatii si dupa aia se plang ca au riduri, piele cu aspect tern, pete sau si mai rau dau in alte belele. Daca macar o persoana schimba ceva dupa ce a citit o postare de-a mea sau a oricui altcuiva scrie despre importanta protectiei solare eu ma declar multumita.

De-a lungul timpului am incercat diverse produse cu protectie solara, diverse texturi, diverse formule, unele mi-au placut, altele nu mi-au placut deloc, altele m-au lasat indecisa, insa mereu vreau sa stiu ce e nou pe piata si ce se mai lanseaza. Cand cei de la Magnifique Skin au anuntat ca lanseaza Depiwhite.M, care ofera protectie ridicata impotriva razelor UVA si UVB, dar si protectie importiva luminii vizibile de energie inalta (violet si albastra) am devenit curioasa si am acceptat invitatia lor de a testa crema, chiar daca nu sunt foarte familiarizata cu produsele pe care le au. Intre timp m-am mai documentat si lucrurile s-au schimbat, dar nu despre asta vreau sa va povestesc astazi.


Despre razele UV si actiunea lor asupra pielii exista o gramada de informatii si se tot vorbeste, insa despre lumina vizibila de energie inalta nu se stie mare lucru, chiar daca studii recente au confirmat ca efectul ei este acela de generare a pigmentilor. Daca nu stim multe informatii, cum sa stim daca e nevoie sa ne protejam sau nu? Cei de la ACM spun ca da si astfel au scos pe piata o inovatie brevetata, prima crema de fotoprotectie invizibila care protejeaza impotriva razelor UVB, UVA si a luminii vizibile de energie inalta.

Lumina vizibila este partea din spectrul solar de lumina care este vizibila pentru ochiul uman si se incadreaza in general intre 400 nm si 700 nm, dar sunt si oameni care pot vedea lumina intre 380 nm si 720 nm.  Lumina vizibila de inalta energie, adica lumina violet si albastra, este termenul folosit pentru lungimile de unda ale luminii vizibile cu cel mai inalt nivel de energie. Studii realizate in ultimul deceniu au aratat ca lumina vizibila este unul din factorii imbatranirii cutanate premature fotoinduse.

Studii recente au aratat ca cremele solare cu protectie solara cu pigment blocheaza o parte a spectrului luminii vizibile pentru a preveni si controla reaparitia melasmelor. Asadar, protectia impotriva razelor UV nu este suficienta pentru prevenirea si controlul hiperpigmentarii epidermice la pacientii cu melasma.


Sa revin la Depiwhite.M - are o formula unica brevetata care blocheaza 100% din radiatia UV si 50% din lumina vizibila de inalta energie, contine filtre organice si ecrane minerale, o selectie de filtre care ofera protectie complementara (Tinosorb M. Uvinal A+, un dioxid de titan specific, extract de pudra de perle) si un ingredient cosmetic activ de origine vegetala (Liposhield Hev Melanin), compus fractionat al melaninei care absoarbe in mod specific lumina intre 400 nm si 500 nm. 

In plus contine agenti hidratanti si antioxidanti si NU contine parfum, parabeni sau octocrilen. Este destul de fluida, fotostabila si rezistenta la apa (atentie la cantitatea pe care o aplicati pentru ca cea mai des intalnita greseala cand vine vorba de protectie solata este cantitatea prea mica de produs aplicat - este recomandat sa aplicam 2 mg de crema/cm2 ). Este recomandata femeilor cu hiperpigmentare postinflamatorie sau de tip masca de sarcina pentru a preveni reaparitia melasmei, dar si femeilor insarcinate pentru a preveni melasma. 

Din pacate mie nu mi se potriveste, ochiul meu stang (ala sensibil de care v-am mai spus) reactioneaza la ceva din formula si curge ingrozitor, dar asta mi se intampla si cu alte produse, deci buba nu e crema, ci e ochiul meu. Am mai discutat si cu alte fete care au incercat-o si care nu au problema mea si am ajuns la concluzia ca este mult mai potrivita unui ten uscat decat unui ten normal sau gras. In gama Depiwhite sunt si alte produse si cred ca merita sa va documentati putin daca sunteti in cautarea unui astfel de produs.

Ati incercat-o? Cum vi se pare? Va tenteaza?

11 comentarii

  1. Si eu am probleme de genul, tot la ochiul stang :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca stangul vine cu defect la noi. :))

      Ștergere
    2. Și eu...tot cu stângul:))) O folosesc de două zile,sper sa fie ok dar ochișorul stâng nu o place :)) plânge:))

      Ștergere
  2. eu am facut arsura din cauza lipsei unei creme cu factor de protectie corespunzator, asa ca nu e deloc de glumit !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Niciodata n-a fost de glumit, doar ca unii oameni nu se informeaza.

      Ștergere
  3. interesant conceptul :) Multumim pt informatii

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi trebuie si mie o crema cu spf 50, garantat!

    RăspundețiȘtergere