Tupperware? Ce? Cum? Unde?

10.1.15


Sunt curioasa cate dintre voi ati auzit pana acum de Tupperware? Cand am ajuns la petrecerea de care v-am povestit aici stiam ca e vorba de niste produse care fac munca in bucatarie mai usoara. Nu aveam prea multe informatii exacte, stiam ceva de vase de plastic, am vazut prin filme la televizor ca americanii le folosesc tot timpul, aveam idee despre concept, insa nu puteam sa spun cu precizie despre ce e vorba de fapt. Acum insa stiu mult mai multe si vreau sa va povestesc si voua de ele.

Prima impresie (de care de altfel am avut-o si eu, n-are sens sa ma ascund) a fost ceva de genul - la ce-mi trebuie atatea vase de plastic? Am si eu acasa destule. Dar pe masura ce fetele ne povesteau despre produse si ne aratau ce fac interesul meu a inceput sa creasca, dar pentru ca-s carcotasa (si recunosc ca-mi place sa provoc oamenii la discutii) le-am tot pus intrebari. Faptul ca oamenii de la Tupperware sunt pasionati de ceea ce fac si cred cu adevarat in produse nu mi-a dat mari sanse sa ii pun in incurcatura, dar eu tot am incercat. 

Dar sa revin la produse - sunt multe game, fiecare cu scop precis (de servire, de depozitare, pentru frigider, pentru congelator), pe unele le-am vazut in actiune, de altele doar am auzit. Pe unele le-am si pipait sa ma conving, la unele m-am uitat cu neincredere, altele mi-au starnit interesul, iar pe cateva le vreau neaparat. Ceea ce face Tupperware diferit este ca nu vinde produsele prin magazine, ci doar in cadrul unor petreceri unde un prezentator (sau o prezentatoare) va arata exact ce face un produs, ce se poate face cu el (ca e vorba si de imaginatie), va zic eu ca iese ceva foarte amuzant - se pot face petreceri tematice, de imaginatie nu duc lipsa cei ce sunt in afacerea asta. Asa cum vedeti in poze am si eu cateva produse de la ei: 

sticla Eco de 500 ml - solutia perfecta pentru pastrat si transportat lichide - pastreaza proaspat sucul de portocale mai mult timp (testat de mine), ceaiul isi pastreaza aroma (testat din nou de mine) si sticla nu-si schimba forma oricat de fierbinte ar fi lichidul, ba chiar il pastreaza cald. Se potrivesc perfect pe usa de la frigider, dar pot si puse si culcate fara grija ca o sa curga, gura e larga si se pot umple usor, iar urechiusa aia de pe capac ajuta sa se deschida sticla mult mai usor. Mie imi place mult si imi e foarte utila.

scoica (cred ca este varianta medie dintr-un set de 3) - pentru transport mici gustari zic ei, eu va zic ca e ideala de luat mancare la munca (sandvis, fructe proaspete, salata si ce va mai trage prin cap) si de pastrat diverse in ea (de la biscuiti, la nuci si alune, la condimente uscate)

Magic Mixer Fantezie (eu am varianta mica de 250 ml, insa mi-as dori si varianta de 500 ml) - este o cana gradata, care poate fi folosita pentru a prepara, dar si pentru a pastra sau transporta. Este perfect pentru cocktailuri, pentru frappeuri si milkshakeuri, dar si pentru a prepara maioneza si sosuri. Eu am pregatit inclusiv aluatul de clatite sau de omleta si-mi place ca il pot folosi cu o mana si se curata imediat. Dar cel mai des il folosesc sa-mi fac sosuri pentru salate, e atat de usor.

cana Allegra (450 ml) - este de fapt pentru servire, dar eu am folosit-o pentru pastrare si transport pana acum (mai exact imi fac in blender supa de rosii la rece - rosii, ardei, condimente, putin ulei de masline si iaurt grecesc si diverse in functie de ce am chef - si se pastreaza foarte bine 2-3 zile in frigider, sta foarte bine chiar si pe usa de la frigider)

Ce mai am si am uitat sa fac poza (de fapt n-am uitat, e in frigider cu niste mancare) e un vas/ bol Junior pentru pastrat alimentele. Cred ca varianta mea este de 2 litri, nu se varsa nimic (garantat, am transportat eu niste ciorba si mancare cu sos inainte de sarbatori si totul a fost perfect), dar ce-mi place cel mai mult este ca in momentul in care intorc vasul nu ramane nimic pe pereti, se scurge tot. Nu stiu cum sunt facute si gandite, dar sunt destepte (sunt fabricate din polietilena pur medicinala si nu contin BPA).

Ce-mi doresc neaparat: cateva vase VentSmart (sunt create special pentru a pastra prospetimea legumelor si fructelor in frigider, au o valva speciala care asigura controlul condensului din interior, valva are 3 pozitii, se selecteaza in functie de ce pastrati in cutie) - sunt pe lista mea de anul asta, mi-au spus cei de la Tupperware ca salata a ramas proaspata pana la 20 zile, trebuie sa vad cu ochii mei si un robotel Turbo Chef (da, am in casa un robot de bucatarie, un blender cu lama de maruntire si chiar un chopper - mai mult imi ia sa le spal decat sa le folosesc, asa ca pana la urma tot cu cutitul ajung sa tai, asta daca nu ma gandesc cand ma apuca pe mine gatitul noaptea si n-am cum sa mai fac galagie) - nu necesita conexiune la electricitate si toaca orice (de la ceapa, morcovi, telina pana la migdale si nuci). 

O sa-mi ziceti ca nu-s necesare si ca va descurcati cu ce aveti si pana la un punct va dau dreptate, insa eu am vazut cu ochii mei cum a preparat Elena salata de icre si de vinete in cateva minute fara bataie de cap si o suta de vase si instrumente, iar rezultatul (la cea de icre, ca salata de vinete eu nu mananc - dar a fost foarte laudata) a fost total diferit fata de cel obtinut cu un mixer clasic - mult mai aerat si mai gustos, e greu de descris, a fost altceva. Pozele de mai jos sunt dovada.


Daca vreti sa fiti la curent cu noutatile celor de la Tupperware sau sa vedeti imagini de la petrecerile lor puteti sa ii urmariti pe pagina lor de Facebook. Una din dorintele mele pentru 2015 este sa organizez cu cei de la Tupperware o petrecere pentru cititoarele mele - sa vedeti si voi cum sunt produsele, sa mancam si sa ne simtim bine pentru ca asta e diferit la Tupperware si asta mi-a placut la nebunie - oamenii sunt pasionati de ce fac, le plac produsele, iar atmosfera e una de distractie totala. Ce parere aveti de Tupperware? Va tenteaza? Le-ati incercat?

38 de comentarii

  1. Dragut ca ne-ai impartasit si noua despre Tupperware, chiar nu stiam absolut nimic de ei si nici de activitatea superba pe care o desfasoara! Mi-au placut vasele prezentate si nu as fi crezut ca exista asa recipiente cu asa calitati! Cred ca sunt foarte utile sa le ai in casa.
    Mary Yony

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parerea mea e ca ar trebui promovate mai mult, d-asta am si vrut sa va povestesc si voua ce-am aflat eu. :)

      Ștergere
  2. Interesant articol,nu am auzit pana acum de asa ceva dar aflu lucruri noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine, asta si urmaresc, sa va povestesc despre produse noi (sau mai putin noi) care sunt utile. :)

      Ștergere
    2. Cum se pot dezinfecta sticlele, se poate prin fierberea lor?

      Ștergere
  3. Am auzit de ele, de pe un blog culinar, pe care il urmaresc. Stiu ca exista si o gama care se foloseste pentru prajituri etc in cuptor, care m-a interesat, dar intr-adevar nu am vazut de cumparat si cred ca sunt si putin mai scumpe, comparativ cu produsele traditionale. Angela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, au mai multe game de produse, eu am vazut doar o parte. Nu stiu exact preturile, dar sigur sunt mai scumpe decat un vas normal de plastic, dar gandind pe termen lung si gandindu-ma la sanatatea mea merit investitia.

      Ștergere
  4. Arata fff bine,dar nu am folosit,si nici nu am auzit.As fi curioasa sa vad ce si cum.te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. eu am folosit Magic Mixer fantezie pentru cafea fredo in vacanta; chiar a rezistat destul de mult gheata din cafea avand in vedere multele grade care erau afara. Pe atunci n-am dat importanta firmei insa am recunoscut imediat cana dupa fotografia ta.

    RăspundețiȘtergere
  6. N am auzit pana acum dar sunt foarte interesante... multumim pentru impartasire 😍

    RăspundețiȘtergere
  7. daca spui ca sticla pastreaza sucul mai bine decat alte sticle de plastic e fabulos :>

    RăspundețiȘtergere
  8. Mihaela Grigoras
    Am auzit de aceasta firma, iar produsele lor sunt foarte apreciate. Am auzit de ei anul trecut, citind blogul meu culinar preferat : lalena.ro. Lena organiza pe atunci niste ateliere culinare, la care a participat de cateva ori si fiica mea. Acolo erau folosite produse Tuperware, din cate retin. Sunt convinsa ca sunt de o calitate foarte buna. Am o singura ustensila Tuperware, dintr-un material de calitate, buna pentru masurarea cantitatilor de ingrediente/arome 1ml, 5 ml, 15 ml, 25 ml. O folosesc cand fac prajituri sau cozonaci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, mereu organizeaza, cel putin asta am inteles eu la prezentare. A lasat mai jos Elena si datele pentru un astfel de atelier, daca te intereseaza. :)

      Ștergere
  9. Am auzit de ei încă de acum câţiva ani, dar n-am avut ocazia sa particip la o prezentare sau să le folosesc. am citit doar lucruri bune despre ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va astept cu drag la un Atelier, poimaine avem, joi 15 ian, de la ora 18,00 la adresa din Str. Barbu Vacarescu nr 129, etaj 1. Vom face gatit la abur si paine cu maia salbatica! Pentru confirmari va astept la 0723590128 - Elena

      Ștergere
    2. Poate ajungi candva, sunt convinsa ca o sa-ti placa. :)

      Ștergere
  10. Oaaaaa!! Chiar m am uitat pe pagina lor Si ma gandeam ca stau prost cu partea de shop online, acum inteleg de ce. Eu vreau sa mi iau sticla de 0.75 ml pentru ca Asa ma asigur ca chiar beau apa. Am inteles ca plasticul e unul deosebit, fara chestii aiurea in compozitie, mai am o sticla de plastic pentru sport Si dupa cateva folosiri miroase aiurea. La fel daca Ramane APA in sticla cateva zile, cand o deschid .. Pute. Asa ca Tupperware ar fi de mare ajutor in privinta asta si sigur Si celelalte produse sunt interesante. Daca faci petrecerea, I'm in .. Pana atunci nu stiu cum sa cumpar. Amazon le mai are Dar la preturi Mari. Hugs, Ana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Veniti joi la Atelier si puteti lua atunci sticla, adresa in postarea de mai sus. Elena

      Ștergere
    2. Au o gramada de produse interesante in afara de sticla, vorbeste direct cu Elena, a lasat datele mai sus si te ajuta daca vrei sa iei ceva. :)

      Ștergere
  11. Am auzit de ei, nu stiu exact in ce context, cred ca tot prin filme, dar sunt interesante si, fiind eco cu siguranta sunt de viitor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pe Youtube le-am tot vazut mentionate in ultima perioada. :)

      Ștergere
  12. Am auzit de ei, dar nu am dat prea multa importanta. Insa citind la tine, wow, chiar imi trebuie :))) Iar daca iti reuseste planul cu petrecerea, sa ma pui pe lista, te rog :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand ma eliberez un pic si am timp sa ma organizez putin, anunt. Chiar cred ca v-ar fi de folos. :)

      Ștergere
  13. Interesant. Nu auzisem, dar acum am senzatia ca imi trebuie si mie macar o sticla, pentru sucurile mele naturale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ti-ar fi de folos, dar si mai sigur e ca o sa gasesti si alte produse interesante.

      Ștergere
  14. Nu am auzit pana acum de aceasta firma,noroc cu tine :-*
    M-ar tenta multe de pe acolo..... mai ales ceva pentru nepotel :)

    RăspundețiȘtergere
  15. La mine la scoala deja e moda printre elevi cu sticlele astea, mai, mai ca as vrea si eu una! D: Fetele au coral si verde, iar baietii albastre. Ba chiar in cutiutele pentru sandwichuri isi cara ceva creioane cu sclipici sau markere si carioci - au impresia ca stau bine ascunse si nu le vad.
    Cei de al gradi am observat ca au sticlele cu gat, ca un biberon. Ziceau fetele ca a rama sapa intr-o sticla toata vacanta si nu miroasea urat si nici verde nu era. Cu o sticla normala alta era povestea....
    Ca un rezumat, produsele sunt foarte interesante si cred ca merita investitia! Mi-as dori sa fie totusi mai usor de gasit. Daca se anunta vreun party, count on me! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci tu le-ai vazut in actiune. O sa anunt cand o sa fie ca sa stie toata lumea. :))

      Ștergere
  16. Hai sa facem un party mare in sediul nostru! Camelia, te astept cu propunerea de data!

    RăspundețiȘtergere
  17. Am o sticla de la ei castigata la un concurs acum ceva timp. Imi place si tin la ea ca la ochii din cap. :) N-am s-o arunc niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  18. La Sibiu se organizează astfel de prezentari?m-ar interesa si pe mine vasul pt dospit si sticla.daca nu,cum le pot achizitiona?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia legatura cu cei de la Tupperware pe Facebook si intreaba-i, n-am cum sa-ti raspund eu la intrebari.

      Ștergere