The skincare tag

22.1.15


Andreea m-a provocat sa raspund la cateva intrebari si pentru ca stiu ca raspunsurile mele vor fi diferite de cele citite pana acum am decis sa onorez provocarea. Inainte sa incep vreau insa sa va spun ca parerea mea este ca tenul reflecta intotdeauna ceea ce avem in interior si nu exista produs care sa poata sa ne ajute daca noi nu ne ajutam.

1. Descrie rutina ta de ingrijire a tenului in cinci cuvinte.

Nu pot in 5 cuvinte! (mai aveam o varianta de raspuns: tenul cere si eu dau) Acum revenind la subiect eu n-as numi rutina ceea ce fac eu, niciodata n-am avut x produse pe care sa le folosesc in fiecare zi si sa le pot defini ca fiind o rutina de ingrijire, mereu imi simt tenul si ii dau ceea ce are nevoie si functioneaza perfect pentru mine. Desi - trebuie sa recunosc - in ultima saptamana am folosit constant aceleasi produse si chiar le-am aplicat in ordine si cu grija. Poate va povestesc despre asta in curand pentru ca este cea mai apropiata varianta de o rutina de ingrijire.

2. Care este tipul tau de ten?

Normal, fara probleme deosebite. Nu m-am luptat niciodata cu cosurile, n-am riduri profunde, nici cuperoza nu mai e o problema de ceva vreme.

3. Cel mai bun inamic impotriva cosurilor?

Mainile curate, in cazul meu. Asa cum am spus eu n-am probleme cu cosurile, singurele care imi apar sunt din vina mea ca pun mana pe cine stie ce si imi ating fata fara sa ma gandesc la consecinte.

4. Care este produsul preferat pentru ingrijirea tenului?

Intrebarea asta m-a pus in dificultate, chiar nu stiu ce sa raspund - primul gand care mi-a trecut prin cap a fost ser cu vitamina C sau cu acid hialuronic si cred ca o sa raman la raspunsul asta. As fi putut sa spun Microaquatic Oxygen Infusion Mask de la Sue Devitt, dar cum n-o am in momentul asta ... chiar ii duc dorul.
 
5. Servetele demachiante: dau sau nu?

Da, sa ma curat pe maini daca incerc ceva, nu, daca e vorba sa inlatur machiajul de pe fata cu ele. Dar totusi daca as fi undeva si n-as avea cum sa ma demachiez as apela si la varianta asta, in lipsa de altceva.

6. Toner: da sau nu?

O perioada as fi spus nu, acum spun da. De ceva vreme folosesc Soothing Toner (cu anti-aging pycnogenol) de la Derma E si imi place mult. In asteptare este Lotus & Orange Blossom BioAffinity Toner de la Pai, dupa care vreau sa incerc un toner cu acid glicolic.

7. Produse high-end pentru ten sau produse high-end pentru machiaj?

As spune amandoua pentru ca asa sunt eu, dar daca este sa aleg neaparat un raspuns as alege produsele high-end pentru ten (acum depinde si ce inseamna high-end ala ca produse proaste sunt si la branduri mari) pentru ca poti sa ai cele mai scumpe produse de machiaj, daca n-ai o baza buna cu care sa lucrezi, le ai degeaba.

8. Care este cel mai ciudat produs pe care l-ai folosit pentru ingrijirea tenului?

Nu cred (sau cel putin nu-mi amintesc) sa fi folosit vreun produs ciudat pentru ten. Si nu pentru ca nu m-ar fi dus mintea, ci pentru ca n-am avut nevoie sa experimentez.

9. Cele mai bune sfaturi pentru un ten frumos? 

E greu sa dai sfaturi, mai ales cand vine vorba de ten. Eu am invatat sa-mi ascult tenul si sa ii dau ce are nevoie cand are nevoie (asta dupa ce am facut multe greseli de-a lungul timpului si una inca o mai fac in mod constant si dupa aia ma vait singura cat de tuta sunt), iar cand simt ca ceva nu e ok ma intorc la o chestie simpla "less is more" si asa imi ajut tenul cel mai mult. Si ma informez inainte de a crede orbeste in ce spune x si y pentru ca suntem diferite, reactionam diferit, avem nevoi diferite.

Voi cum va purtati cu tenul vostru?

28 de comentarii

  1. Nici eu nu am probleme cu tenul si nu am avut nici in adolescenta .Nici nu mai stiu cand am vazut ultima data un cos la mine pe fata...poate in perioada aceea a lunii , atat . Pentru mine demachierea este foarte importanta , atat dimineata cat si seara . Alternez cremele in functie de cum se simte tenul meu in perioada respectiva. Toner folosesc zilnic, eu spun ca este foarte important, pentru ca indiferent ce produs pentru demachiere folosim, tot mai ramane putin machiaj pe discheta cu toner .In ultima perioada am descoperit doua creme foarte bune, una este crema hidratanta de la Pai , asta datorita tie si iti multumesc , iar a doua este o crema hidratanta cu acid hialuronic de la Home Health luata de pe iherb.Contine tot felul de vitamine, ceai verde si este fara parabeni .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu nu sar peste demachiere niciodata (si nici n-am facut-o de-a lungul timpului), nici nu concep sa nu-mi curat fata chiar si atunci cand stau in casa si nu fac nimic. O sa ma uit si eu la crema de la Home Health, nu stiu despre ce e vorba.

      Ștergere
    2. Asta e crema : http://www.iherb.com/Home-Health-Hyaluronic-Acid-Moisturizing-Cream-with-Restorative-Hydration-Complex-4-oz-113-g/7002#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=home%20health&rc=555&sr=null&ic=8 dar vreau sa o incerc si pe asta : http://www.iherb.com/Home-Health-Goji-Berry-Facial-Cream-4-oz-113-g/10347#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=home%20health&rc=555&sr=null&ic=10
      (Anamaria)

      Ștergere
    3. Ai cam multe pofte, eu acum o folosesc pe cea de la Plush - Baby Face si-mi place la nebunie. Si am inceput sa folosesc seara si ce-am primit de la Lioele, CAD Cell, si-mi place si aia. :))

      Ștergere
  2. Cu mare grija as spune acum ,dar dupa ce inevitabil in tinerete l-am ignorat total.Cand aveam eu 18 ani( acum 100 de ani cum spune fata mea)nu erau informatii si nici produse diversificate,cumva am fost nevoita sa invat,sa citesc sa ma educ,si as spune ca niciodata nu e tarziu.Mai e ceva ...sunt perfect de acord cu tine ca trebuie sa-i dai tenului ce vrea ,caci am observat ca-si schimba structura.Eu am trecut de la un ten gras cu predispozitie acneica ,la un ten sensibil si mixt cu tendinte cuperozice.Asa ca as spune produse diferite pentru ani diferiti si cel mai important aflati tipul de ten pe care il aveti si actionati in conformitate.Sunt de acord si cu produsele high-end caci am descoperit cateva minunate dar si cu cele mai modeste ca pret dar bune si nu ocoliti produsele romanesti ...sunt super bune. Ma opresc Florina A.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine ca acum ai informatiile necesare si actionezi ca atare - nimeni nu-ti cunoaste tenul mai bine decat tine si el cere cand are nevoie. :)

      Ștergere
  3. Nici eu nu-s adepta servetelelor demachiante, poate-poate doar in situatii de urgenta:))
    Majoritatea din raspunsurile tale le pot considera ca si ale mele :D

    RăspundețiȘtergere
  4. super tare chestionarul si mie mi-au placut raspunsurile <3 <3,nici eu nu am probleme cu tenul,nici macar un cos,pot spune si eu ca in sfarsit am fost nrocoasa in domeniul acesta :))) te pup scumpa mea :*:*:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In sfarsit vad si eu mai multe zile la rand raspunsuri pozitive de la tine. Imi place. :)

      Ștergere
  5. Interesant tag-ul! Imi ingrijesc tenul in functie de nevoile lui,nu am o rutina zilnica,insa nu sar peste demachiere si cel putin o data pe saptamana aplic o masca facuta in casa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum ma port cu tenul meu? Sa zicem ca rezonabil :) Dar ca idee asa, stiu ca arata fain cand mi-e bine in interior si " se ofileste" cand ma framanta ceva.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am citit cu interes raspunsurile tale .Eu pot sa spun ca nu am avut probleme cu tenul si nici in adolescenta .Daca vreau sa folosesc vreun produs pentru ten mai intai ma documentez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inseamna ca ai grija de el asa cum trebuie si te ajuta si mostenirea genetica. O combinatie perfecta, daca ma intrebi pe mine.

      Ștergere
  8. Am avut mult timp tenul foarte gras cu tendinte acneice, pana am inceput sa ma documentez si sa inteleg cat de gresita era rutina mea. Foloseam toner care avea al doilea ingredient alcoolul, imi spalam fata excesiv, eram mereu cu mainile pe fata. Acum am invatat sa citec cat de cat etichetele produselor si sa aleg produse mai bune, si tenul meu arata destul de bine. Nu mai dau banii pe zeci de creme care promit cate-n luna si stele, ma limitez la un demachiant, un produs de curatare solubil in apa, crema cu spf si o combinatie de uleiuri ca tratament de seara + diferite masti aplicate saptamanal. Incerc sa schimb rutina atunci cand tenul meu imi cere si altceva.
    Cred ca greseala pe care multe femei o fac este sa investeasca orbeste intr`un brand si sa creda ca tot ce este scump este automat de foarta buna calitate. Am incetat de mult sa cred in povesti cu creme uluitoare care iti vor " sterge 5 ani de pe chip".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, schimbarea asta in gandire nu poate sa fie decat de bun augur si sa aduca cu sine rezultate bune pentru tenul tau. :)

      Ștergere
  9. Ca idee ar fi bine sa-ti asculti corpul nu doar tenul si iti spune exact ce are nevoie/ Si da, si eu cred ca frumusetea vine din interior, daca te simti bine se vede. {e de alta parte stiu doamne care folosesc o groaza de creme scumpe si serumuri si arata ca niste stafide, iar mama la 51 de ani nu a folosit creme, nu s-a stresat cu demachiere, hidratare bla bla (decat acum recent cand m-a apucat pe mine) si nu are niciun rid. Iar de trecut a trecut chestii greu de imaginat. Deci totul e relativ.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totul e si nimic nu e, depinde de unde te uiti. Nu e doar o idee, daca vreti sa-ti fie bine o faci, daca vrei sa orbecai in intuneric nu asculti, decizia e la fiecare.

      Ștergere
  10. Asa cum spunea o cititoare mai sus, am avut multi ani ten gras si rutina (nu era chiar o rutina) gresita. Culmea este ca majoritatea produselor erau prescrise de medicii mei dermatologi. Dar asta este alta poveste, nu intram acum in amanunte. Intre timp am avut si o rutina mai coerenta, iar acum nu o mai respect orbeste, incerc sa pun pe piele cam ce-mi cere, in functie de perioada si toanele in care se afla. Da, nu exista retete, suntem prea diferiti asa cum ai afirmat. Toate bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dai ce are nevoie cand are nevoie e deviza mea si ma bucur ca nu sunt singura care simte asta. :)

      Ștergere
  11. Mi-a placut acest TAG pe care l-am realizat cu mare drag! Pentru mine demachierea este sfanta. Iar de cand am descoprit solutiile micelare...nu traiesc fara ele, oriunde as fi! In vacante nu imi lipsesc! Nici eu nu folosesc servetele demachiante! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie pana la micelara de la Garnier nu mi s-a intamplat sa simt minunea, acum mi-am mai schimbat parerea. :)

      Ștergere
  12. Imi place blogul tau si am citit cu atenție răspunsurile la intrebari insa mi-ai lăsat impresia ca este totuși ... sa folosesc cuvântul misterioasa! Nu ai vrut sa dezvălui mai nimic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce ar fi trebuit sa dezvalui? Va arat mereu ce-mi iau si ce produse folosesc, scopul nu era sa le insir aici. Tu la ce dezvaluiri te asteptai?

      Ștergere