De ce Crystal Dental Clinic?

7.1.15


Inainte sa incep sa scriu ce vreau sa va povestesc in postarea de astazi o sa va spun ca mie nu mi-a fost niciodata frica de mersul la dentist. Nici cand eram mica si nici mai tarziu cand anii au trecut. Nici n-am avut probleme care sa necesite cine stie ce atentie pana acum cativa ani. As vrea insa sa stiu daca pentru voi mersul la dentist este un calvar sau este ceva normal si cum alegeti unde sa mergeti sa va tratati.

Cei de la Crystal Dental Clinic m-au invitat sa vizitez clinica si sa le incerc serviciile si am acceptat pentru ca am ceva probleme pe care vreau sa le rezolv. Mi s-a spart o masea acum cativa ani cand eram plecata din tara si desi am avut pivot l-am pierdut de cateva ori, astfel incat ma interesa sa aflu ce solutii am. O alta problema pe care trebuie s-o rezolv sunt niste masele de jos - in perioada in care luam anticoagulante am avut niste probleme si nu s-a putut interveni la momentul ala din cauza tratamentul astfel incat am ajuns sa-mi nenorocesc 3 masele si am tot amanat sa ma duc sa vad ce se poate face. Am considerat ca momentul e cel mai bun si m-am dus la o prima consultatie unde mi s-a explicat ce si cum si care ar fi costul total pentru ce e de facut.

Primul pas a fost profilaxia. Ei bine eu habar n-aveam la ce se refera profilaxia, am vazut peste tot termenul, dar nu stiam practic ce e pentru ca nu m-a interesat si cum va spuneam nici n-am calcat pe la vreo clinica in ultima vreme (cu exceptia unei urgente cand mi s-a scos o masea de minte). Asa ca am pus o gramada de intrebari ca sa stiu ce si cum, intrebari la care mi s-a raspuns cu amabilitate si mi s-au dat sfaturi. Si asta m-a facut sa realizez ca in trecut am fost la medici nepotriviti pentru ca nici unul pana acum nu mi-a spus ca profilaxia reprezinta prima etapa si cea mai importanta etapa a ingrijirii dintilor. Am mai auzit replici de genul "sa ne gandim si la o fluorizare" dar nu mi-a explicat nimeni cum mi s-a explicat acum. Pe langa igienizarea dentara zilnica, este nevoie si de igienizare dentara profesionala realizata la 3-6 luni in functie de necesitati. Mie nu mi-a spus nimeni direct asta pana acum, o sa ziceti ca puteam sa ma informez, asa e, dar n-am avut probleme care sa ma faca sa vreau sa aflu mai multe.

Sa revenim la profilaxie si ce inseamna ea de fapt. Primul pas este aplicarea unui gel revelator care arata gradul de depunerii a placii/ tartrului. Mi s-a explicat ca se vor colora diferit zonele care necesita atentie si in timp ce aflam informatiile astea ma gandeam "sa vezi ce e in gura mea". N-a fost deloc asa, nivelul tartrului n-a fost alarmant, semn ca am facut bine ce-am facut pana acum si d-asta n-am ajuns la dentist. A urmat detartrajul cu ultrasunete, urmat de air-flow si periajul profesional. Ce mi-a placut in mod deosebit a fost ca s-a executat cu mare atentie si mi s-au pus intrebari tot timpul daca sunt ok, daca simt durere si asa mai departe. A fost bine, in afara de o mica sensibilitate la un dinte de jos nu pot sa spun ca am simtit disconfort. La final s-a facut fluorizarea (aplicarea gelului de protectie cu proteine din lapte) si mi-a fost recomandat sa nu mananc/ beau pentru 30 minute. Si am primit o gramada de sfaturi personalizate de igiena dentara (tehnica de periaj, folosirea atei dentare - pe care pana la momentul asta o foloseam cand si cand, iar acum nu-mi lipseste din geanta, a apei de gura si a periutelor interdentare).

Mi-a placut mult modul in care am fost tratata, mi s-a explicat pe intelesul meu ce si cum, mi-a placut atmosfera din cabinet si din clinica, mi-a placut si mai mult televizorul de pe tavan care a reusit sa-mi dea ocupatie cat am stat cu capul pe spate si gura deschisa (nu stiu daca e asa si in alte clinici ca nu prea am fost, dar a fost cu totul altceva fata de clinicile in care am umblat eu anii trecuti), astfel incat am decis sa imi rezolv si restul problemelor tot la ei la clinica. Daca sunteti in cautarea unui clinici si nu stiti unde sa va indreptati puteti afla mai multe despre cei de la Crystal Dental Clinic pe siteul lor (aici gasiti povestea de inceput si unde sunt acum) sau pe pagina de Facebook.

Ce povesti legate de subiectul asta aveti voi? Dar mai ales - e cazul sa faceti vreo vizita la dentist?

26 de comentarii

  1. Camelia - felicitari.
    Ma bucur sa citesc ca mai exista oameni neinfricati de doctori in special stomatolog.
    Nici mie nu-mi este teama sa apelez la dentist atunci cand situatia o cere.
    Chiar maine am programata de la 9.00 o mica lupta cu o carie care vrea sa-mi fure din zambetul meu dragalas :)
    Ma bucur ca ai inceput sa folosesti ata dentara, eu am descoperito acum ceva ani si de atunci o car dupa mine peste tot - este foarte utila si un ajutor de nadejde.
    Iti doresc sanatate si dintuchi frumosi in continuare.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am descoperit ata dentara acum ceva ani, dar n-am folosit-o, desi in ultima vreme chiar era cazul, mi s-au deplasat putin dintii din cauza gaurii de care ziceam in postare. Important e ca o folosesc acum. :)

      Ștergere
  2. eu lucrez in domeniu..asa ca am parte de detartraj si air-flow la 6 luni...si nu am nevoie de mai mult. Tie nu ti-e frica pentru ca nu ai avut probleme majore si nu ai fost traumatizata de vreun dentist sado-masochist. Cine a fost...cu greu il mai determini sa se aseze pe scaun.Bravo tie ca ti-ai gasit o clinica buna, cu adevarati profesionisti,,,care pe langa tratamentul corect au si disponibilitatea de a te asculta, de a-ti da sfaturi, samd. Ar trebui ca majoritatea sa procedam asa. Din pacate,..da...sunt si cabinete cu doctori neprofesionisti. PS. si felicitari pentru articol...dar mai ales ca te-ai dus in timp util...am inteles ca nici nu aveai mult tartru....ceea ce inseamna ca igiena ta orala este buna.,,te periezi corect... bravo :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. N-ai fost asa pasionala pana acum (ma refer la comentarii). :))

      Ștergere
  4. Eu mi-am facut o albire acum 3 ani la o "doctorita" si de atunci am cam capatat frica de stomatologi. Albirea a fost al naibii de dureroasa si timp de 3 luni nu am putut sa beau nimic fierbinte sau rece ca simteam ca mi se electrocuteaza dinti ( nu stiu cum sa descriu senzatia). Totusi, merg anual pentru detartraj. Spre rusinea mea, folosesc destul de rar ata dentara( cam de 2 ori pe saptamana) pentru ca am gingiile sensibile si mereu imi da sangele, apa de gura o folosesc de 2 ori pe zi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am gingiile sensibile, dar nu mi-au sangerat niciodata de la ata dentara. Ce ata folosesti?

      Ștergere
    2. Oral B. Ma gandesc ca poate insist eu prea mult.

      Ștergere
    3. Eu mi-am luat Pro-Gum Health de la Colgate si n-am probleme.

      Ștergere
    4. O sa o incerc si eu. Spre rusinea mea, nu stiam ca exista periute interdentare, tu folosesti asa ceva? Pot fi o alternativa la ata dentara?

      Ștergere
    5. Nu ... inca. Nu stiu daca sunt o alternativa, am de gand sa ma lamuresc curand. :)

      Ștergere
  5. Eu am fost traumatizata de măcelar, deghizați în stomatologi. Odată era sa pier sesiunea fiindcă un idiot mi-a scos o măsea și a lăsat fragmente de os, care s-au infectat; si-am mers vreo săptămână la tratament, pentru chiuretaj pe viu (ca nu prindea anestezia, nici în doza dubla), cu falca umflata. Alt idiot a folosit (acum mulți ani) arsenic la tratamentul unui molar și m-am ales cu o infecție a osului, care se tot reactivează. Saptamana viitoare ajung la Endodont, sper sa functioneze.
    Sora-mii i-a scos (un alt tampit) o măsea care era buna.
    Despre astfel de criminali putem povesti pana la anul, cunoaștem toți minimum 100 de cazuri prin jur.
    Acum un an, am descoperit o clinica cu medici stomatologi adevărați (Dentesse), unde am rezolvat multe probleme, pe care alți "profesionisti" le vedeau ca fiind fără speranță. Singura problema a fost costul, dar prefer sa plătesc o data la câțiva ani pentru servicii profi (plombele mai trebuiesc înlocuite, nu țin pe viata), decât sa plătesc mai puțin la cabinete "de cartier" și sa ma trezesc la anul ca, iar tre' sa scot bani din buzunar, ca medicul lu' peste m-a tratat de 2 lei.
    Sa îți întreții dinții costa, dar vorba aia: suntem prea săraci ca sa cumpărăm ieftin!
    Sper sa îți rezolvi problemele, felicitari ca ai apucat taurul de coarne!

    Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Urat tot ce ai trait tu, bine macar ca acum poti sa te duci undeva cu incredere. Si eu ar fi trebuit sa ma duc mai demult doar ca mi s-a oferit doar varianta implantului pana acum si nu ma atragea deloc. :)

      Ștergere
    2. Sa stii ca, nu ar trebui sa iti fie frica de implant. Am unul de mai mai bine de un an. Nu zic ca n-a durut in primele zile dupa implantare, dar o durere suportabila, ca o migrena....
      Am optat pentru implant cu incarcare imediata (ti se monteaza initial un dinte provizoriu, foarte rezistent, iar in max. o saptamana ai coronita definitiva), s-a integrat perfect si aproape c-am uitat faptul ca, nu il am de la Mama Natura.
      Sfat: daca ti s-a recomandat implant pentru a inlocui un dinte lipsa, nu mai astepta. Masa osoasa se restrange si e posibil ca, peste cativa- atunci cand te vei hotari sa iti pui implant - sa descoperi ca, nu mai exista masa osoasa suficienta pentru inserarea implantului. Si nici aditia de os sa nu fie suficienta. It happened to me :(((

      Anca

      Ștergere
    3. Nu e vorba de durere, e deja tarziu pentru implant in cazul meu ca s-a micsorat deja spatiul, altele au fost motivele pentru care am ezitat la momentul ala, nu m-am decis inca ce o sa fac.

      Ștergere
  6. Nasol rau prin ce ai trecut.Dar sunt ca tine sa sti, nici mie nu imi e frica de dentisti :D:D te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am trecut prin nimic, cred ca te referi la comentariul de mai sus. :)

      Ștergere
  7. Eu am am avut fobie multi ani, dar odata cu varsta se impune sa mai treci peste :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Fug de stomatologi, nu am dat de unul care sa aiba" mana usoara"...Ma rezum la detartraj de 2 ori pe an si cam atat...Recunosc, nu am probleme...le-am rezolvat in timp :)

    RăspundețiȘtergere
  9. As avea atatea povesti cu dentisti, cat sa umplu o cartulie si ar iesi o poveste de groaza...mai bine ma abtin.Pe scurt- am inca probleme mari care nu stiu cum vor fi sau daca le voi putea rezolva; mai teama mi-e de suma la care se ridica rezolvarea acestor probleme decat de dentist in sine, iar acum nici nu pot merge pentru ca sunt insarcinata. Am fost acum 2 ani ultima data pentru o lucrare complexa si pt care ma rog sa reziste pana la adanci batraneti asa imperfecta cum a iesit din cauza culorii. In schimb sotul meu are o dantura aproape perfecta doar doua plombe mici mititele...
    Ce bine de tine ca nu ai nici probleme majore si ai gasit si niste profesionisti minunati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-as zice ca n-am probleme acum, n-am avut in trecut, o sa vad cum evolueaza lucrurile, dar e ok pentru moment. :)

      Ștergere
  10. Pe la sfarsitul lui 2014 am fost cam des pentru ca am avut nevoie. Deci cam la cateva luni.

    Bloglovin: https://www.bloglovin.com/lraivn
    Share pe FB: https://www.facebook.com/lala.lmt/posts/1000236040005259
    Like cu numele: Laura Iovan

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Banuiesc ca tu vrei sa participi la concurs pentru voucher, trebuie sa comentezi la acea postare.

      Ștergere