Skin recovery (dupa zile de zacut)

6.1.15


Cum sa incep eu postarea asta? N-am iesit din casa de anul trecut, ultimele zile mi le-am petrecut mai mult in pat (reprize de "somn" de peste 14 ore) si au fost cateva zile cand nici macar cu o crema nu mi-am dat pe fata (chiar a fost ultimul lucru la care sa-mi stea mintea), asa ca de azi tenul meu intra in program de recuperare intensiva. Nu pot sa zic ca arata prea rau tinand cont de cum m-am simtit eu, dar nici incantata nu sunt.

Cand e vorba de perioada de dupa o raceala de genul asta eu am cateva reguli simple: multa apa (si ma refer la aia de baut, eu chiar simt ca ma ajuta), somn de calitate (nu d-ala cu transpirat si invartit pe toate partile cum am avut eu parte), cat mai putine produse pe ten (ma refer la alea de ingrijire, tot ce n-are tenul meu nevoie acum e o avalansa careia sa nu ii faca fata), masti hidratante (nici nu-mi plac) si multa vitamina C (nu m-am mai dus sa aduc mandarinele pentru poza, dar exista). Asa ca m-am gandit sa va arat si ce am de gand sa folosesc (sau am folosit cand mi-am amintit): 

OxyChay de la Plush (vitamina C enzimatica, ceai alb, rosu si verde) imi place mult de tot si simt ca tenul meu se bucura de el, o sa va povestesc mai multe despre produsele astea curand - l-am folosit (aproape) in fiecare seara

uleiul de macese de la Pai a fost un fel de salvator cand pielea mea dadea semne ca nu mai poate - e mereu prezent pe noptiera mea, insa il folosesc doar cand simt ca pielea mea are nevoie de ajutor urgent

Polygonum Dry Lips Ointment de la Moraz mi-a fost prieten bun in perioada asta, nu atat pentru buze, cat pentru pielea din jurul nasului - desi mi-am suflat nasul de ... cine mai stie cate ... ori nu mi s-a uscat deloc pielea si nici nu s-a inrosit, dar stiam ca asa va fi ca m-am mai bazat si alta data pe el

masca hidratanta cu ulei de masline de la Skinlite e mereu prezenta in casa mea pentru ca face ce promite si e usor de folosit (doar v-am mai spus ca ador mastile sheet-type)

Mixed Tocopherols Vitamin E de la Now Foods (luate de pe iHerb acum ceva vreme) am inceput sa le iau de vreo 2-3 zile pentru ca simt ca e cazul sa-mi ajut putin tenul cu niste antioxidanti (macar ideea ca fac ceva si tot ma va ajuta)

Cam astea-s planurile mele marete pentru zilele astea de recuperare. Voi pe ce va bazati cand aveti nevoie de ajutor pentru tenul vostru?

26 de comentarii

  1. eu apelez mereu si mereu la argila. sunt obsedata dupa ea. pupici <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand si cand folosesc si eu masca cu argila, dar nu pot sa zic ca sunt innebunita dupa ea, dar nu e o idee rea. :)

      Ștergere
  2. Ma bucur ca ti-ai revenit. Eu ma bazez pe :exfoliere, ulei de luminita noptii, ceai verde/ginkgo biloba cu lamaie, spirulina si masca cu argila si ulei de masline.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am baut si eu o gramada de ceaiuri in perioada asta, nu stau deloc prost cu imunitatea, chiar m-am mirat ca am racit - dar de la fluieratul ala in ploaie mi se trage, gatul a fost mereu sensibil.

      Ștergere
  3. Si pe mine ma chinuie o raceala de 5 zile :( Mi-ai dat o ideea buna, cred ca imi pun si eu deseara o masca cu ciocolata alba de la MJ. Insanatosire grabnica!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu din 26 sunt asa, sper sa scapi mai repede ca nu e deloc placut. Sanatate multa!

      Ștergere
  4. De obicei Apelez la crema si balsam de buze. Apoi multa vitamina C si un complex de B-uri care mereu ma ajuta si multe lichide

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu pot sa zic ca am buzele sau pielea uscata, dar nu-mi place cum le simt, d-aia e nevoie de echipa de salvare. :)

      Ștergere
  5. Dupa raceala cred ca mai mult de crema hidratanta si balsam de buze nu am folosit, dar am avut acuma de sarbatori o perioada de lenevie in care nu mi-am ingrijit asa cum trebuie tenul si mi-am facut o exfoliere cu bicarbonat de sodiu si apa distilata, apoi un masaj cu ulei de caise si dupa cateva ore am mai aplicat o masca pentru puncte negre pe zonele unde am vazut ca acestea nu s-au dus, apoi un ser, crema de ochi si hidratnta si la nani, iar fata mea arata foarte bine a doua zi.
    OxyChay suna foarte interesant... o sa studiez cum sta treaba cu ea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am scris, dar exfoliant am folosit toata perioada asta. E ceva ce mi-a intrat in reflex, nu conteaza cat de rau imi e. :)

      Ștergere
  6. Ohhh, ma bucur mult Camyta ca ti-ai revenit e fff rau racit :(.Eu folosesc uleiul de argan mai mult iarna il adorrrrr este minunat pt tenul meu.te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha , de fiecare data cand citesc cometariile tale , rad de una singura, multumesc :)
      (Anamaria)

      Ștergere
    2. Da, mi-e mai bine. Am folosit si eu uleiul de argan de la Longevita, dar nu constant. :)

      Ștergere
  7. Dupa o raceala de obicei pielea din jurul nasului e cea mai afectata si reusesc sa o "repar" cu crema de fata cu galbenele de la Weleda!
    Mary Yony

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Balsamul ala de la Moraz face minuni, chiar n-am avut deloc probleme. Nu stiu cum e crema de la Weleda.

      Ștergere
  8. Ma bucur ca esti mai bine! :-*
    Eu folosesc o crema de galbenele cu propolis o cumpar de la farmacie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, incep sa revin la viata, dar tot obosita ma simt, adevarul e ca nici nu prea m-am alimentat cum trebuie.

      Ștergere
  9. si eu am patit o "minune" acuma de Sarbatori :-/ M-am trezit intr-o dimineata cu ochii umflati si su ochiul drept un cearcane ..gen laba gastii sau cum s-o numi..efectiv m-am speriat..tine deja de vreo 4 zile si ma simt ingrozitor..imi schimonoseste fata..nici cu machiaj nu reusesc sa maschez..Devin disperata si mi-am propus sa merg la dc daca nu cedeaza..imi fac si lifting la nevoie :-)))) Dar pana atunci m-am hotarat sa fac asta : beau mai multa apa ( tin sa precizez ca in seara dinainte am baut un pahar de Martini,evident prea mult pt un nebautor ca mine :-D ) , nu mai beau cafea...simt ca pielea tenului e deshidratata..mi-am facut 2 seri la rand o masca bio cu ulei esential si apa de Angelica de la L'erbolario si parca se simte tenul altfel..si neaparat trebuie sa fac o cura cu Zn..ajuta f mult tenul si pielea in general,sist.imunitar...M-ar tenta un ulei din asta cu vit.C sau crema ..tu de unde ai luat crema de la Plush?? in rest..cam atat...ceai verde ..desi , stii..zicala aia:"Am cumparat niste ceai calmant, dar ma enerveaza gustul si mirosul ! " :-))) cam asa sunt si eu..inca n-am gasit o varianta de ceai care sa-mi ameteasca simturile , asa cum o face cafeaua :-D dar ptr problema mea actuala..chiar o sa incerc ! Incep sa simt anii ce vin peste mine si chiar ma ingrozeste :-(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In perioada asta toata lumea se lupta cu ceva, ne revenim noi zilele astea ca nu se mai poate. Direct pe siteul lor gasesti produsele de la Plush, o sa scriu saptamana viitoare (cred) despre ele si o sa pun si linkuri. Sanatate multa!

      Ștergere
    2. Multumesc..chiar o sa urmaresc ,ptr ca sunt curioasa :-D Sigur ne revenim! ;)

      Ștergere
  10. In primul rand..."La Multi Ani!", multa sanatate si nenumarate bucurii :) Chiar ma gandeam si eu sa cumpar vitamina E, multumesc ca mi-ai reamintit, sper sa nu uit :D. Am inceput sa folosesc uleiul de la Pai si deocamdata ma declar multumita...astept sa vad rezultatele pe termen lung. Spre deoasebire de tine, eu il voi aplica in fiecare seara, cel putin cu prima sticluta asta am de gand. O zi frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  11. Faine produse folosesti :D eu sunt "norocoasa", n-am niciunul din ele.
    Dupa zile de zacut in pat... hmm, o crema de galbenele, masca hidratanta cu ulei de masline si ulei de argan, pentru mine fac o treaba groaznic de buna. :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Camelia, e groaznica raceala, eu din fericire am scapat pana acum...sper sa ramana asa .Ma bucur ca te simti putin mai bine .Pentru mine hidratarea e cea mai importanta in asemenea perioade, beau foarte multe ceaiuri .Pentru ten folosesc o crema hidratanta si iau si vitamine .Produsul tau pentru buze e foarte interesant .Te pup
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ma bucur ca te simti mai bine :) Eu ma bazez pe uleiul de macadamia si crema Bumpy Road Salve de la iherb (crema calmeaza usturimea pielii iritate din jurul nasului). Din fericire n-am avut decat o raceala mica in septembrie si mi-as dori sa fie prima si ultima pe sezonul asta :P

    RăspundețiȘtergere
  14. Dupa raceala - care sunt cam dese la mine- crema de galbenele, balsamul de buze, crema de maini, uleiul de argan si apa sunt prietenii mei.
    Sunt obsedata de pielea uscata pe care o am si o tratez intr-una, iar dupa raceala toate cele de mai sus le folosesc la maxim, toata ziua ma dau cu ele.

    Mihaela I.

    RăspundețiȘtergere
  15. Multa sanatate iti doresc! Eu aseara am avut parte de o migrena de toate zilele! M-am bagat in pat fara sa ma demachiez...eu nu fac asta niciodata,insa de data asta nu puteam sa ma ridic din pat. Dar la ora 3 m-am simtit mai bine si m-am demachiat...dupa care m-am bagat din nou in patut! :)

    RăspundețiȘtergere