Cumparaturi de pe StrawberryNET si o veste nu prea buna

16.1.15


In decembrie am plasat doua comenzi pe StrawberryNET, una a ajuns dupa o luna, cealalta dupa 3 saptamani, dar nu mai m-a surprins, in ultimele luni numai aiurea au ajuns comenzile. Am profitat de Oferta Zilei si mi-am luat Hypnose Drama Mascara de la Lancome (Excessive Black) - cred ca v-am mai spus ca atunci cand vine vorba de mascara Lancome exceleaza si eu ma intorc mereu la o varianta a lor - si un unt de corp de la Korres cu iasomie (varianta asta n-am avut-o, dar am avut altele si mi-au placut mult). Preturile au fost mai mult decat bune, mascara pana in 50 ron, iar untul de corp in jur de 28 ron.

Vestea deloc buna este ca StrawberryNET a schimbat politica de transport si ceea ce vad nu-mi place deloc. Comanda minima pentru transport gratuit este 110 ron, taxa pentru comenzile mai mici este de 35 ron. 110 nu este o suma uriasa, dar n-o sa mai profitam de ofertele zilei oricand si oricum, cum am luat eu produsele din postarea asta. Si cum n-o sa am mereu timp sa stau sa caut printre produse sa vad ce ma mai intereseaza probabil ca voi da mult mai rar comenzi. Pot sa inteleg ca nu aveau cum sa ofere la infinit un serviciu de transport gratuit pentru comenzi atat de mici (mereu m-am intrebat cum o fac), nici eu n-as vinde in pierdere, dar tot nu-mi place.


Pentru ca nu mi-a fost clar daca serviciul de transport va mai include tracking number sau nu (tabelul ar spune ca nu) am simulat o comanda si am primit 3 optiuni de transport: Livrare Standard / Livrare Standard (fara semnatura) / Livrare prin Curier. Am pus in cos atat produse cu valoare mai mica de 110 ron, cat si cu valoare mai mare - optiunile sunt aceleasi, iar cele doua tipuri de livrare standard au acelasi tarif (respectiv 35 sau gratuit, in functie de valoare), iar taxele pentru curierat au fost de la 50 ron in sus (la o comanda de 500 ron ajungeau la peste 150 ron), deci pentru mine varianta curierat se exclude clar.

Voi renunta sa comand? Clar nu, insa n-o sa mai pot profita de ofertele care ma tenteaza atat de des ca pana acum si probabil ca numarul comenzilor o sa fie mult (dar mult) mai mic. Pana acum am peste 60 comenzi date de-a lungul anilor, acum prevad ca o sa dau o comanda la cateva luni. O schimbare care nu-mi place deloc si nici macar gandul ca n-o sa mai cheltui bani mereu pe site nu ma ajuta ... voi ce parere aveti de noua politica de transport?

29 de comentarii

  1. Superr, sa le folosesti sanatoasa, sincera sa fiu nu ma pricep la chestiile cu transportul...sunt unele produse care nu am auzit de ele de loc :(, sper sa nu razi de mine, dar nu am avut posibilitatea sa imi comand ceva din afara niciodata :(, te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Niciodata nu e prea tarziu sa incerci ceva, inclusiv cumparaturi on-line din afara tarii, daca iti permite situatia financiara.

      Ștergere
    2. Asa este...mi-as dori mult dar nu imi permit..

      Ștergere
  2. Da...si pe mine m-a intristat la maxim vestea asta! Si eu am multe comenzi la ei si de acum inainte voi comanda mult mai rar... Asta e... Poate asa vor sta mai mult banii prin portofel :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate va fi mai bine pentru cardurile noastre, n-am ce sa zic altceva. :))

      Ștergere
  3. Cum spuneam si pe facebook, cred ca se poate gasi o cale de mijloc. Poate ar trebui sa ofere transport gratuit clientelor fidele, asa cum esti tu, (nu iei din drum 60 de comenzi) si sa iti ofere posibilitatea sa te bucuri de produsele aflate la oferta zilei. Cum ai spus si tu, nu intotdeauna mai gasesti ceva tentant, pe langa oferta zilei ca sa se ajunga la suma de 110 rom. Si plus ca si suma e aiurea, parca mai bine suna 99 sau 100 ron, nu-i bai 10 lei dar de obicei trebuie sa depasesti cu putin suma ceruta si uite la mai multe comenzi se aduna!
    Pup, iti doresc un weekend minunat.
    Mary Yony

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La ce vanzari au ei nu cred ca e posibil sa faca o diferentiere pentru ca nu permite sistemul, poate daca vor avea comenzi mai putin (desi am indoieli) se vor gandi la o cale de mijloc. Ramane sa ne raspunda timpul. Weekend frumos sa ai si tu.

      Ștergere
  4. Normal că nici mie nu îmi place lucrul ăsta... Doar că eu am comandat de-a lungul timpului doar parfumuri și alea în general costă peste 110 lei, deci o să comand în continuare. Iar dacă va fi ceva la oferta zilei pe care îl vreau neapărat mai bine comand două bucăți decât să plătesc 35 de lei pe transport :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vom vedea ce se intampla, mie varianta cu 2 bucati nu-mi place. :))

      Ștergere
  5. Da, ai punctat bine, vestea chiar nu este buna .Am auzit de noua politica si parca nu mi-a venit sa cred pana cand nu am vazut cu ochii mei.Am comandat de multe ori produse care se aflau la oferta zilei la un pret mai mult decat bun.Acest lucru nu ma va impiedica sa renunt complet la ei, dar comenzi mai putine decat de obicei.
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nici nu stiam, tocmai verificam daca a intrat ultimul colet in tara cand am vazut pe Facebook ceva legat de transport si parca nu-mi venea sa cred. Mai putine zic si eu, dar n-o sa renuntam, unele oferte sunt prea bune. :)

      Ștergere
  6. Poate ca o varianta prin care se poate profita de transportul gratuit ar fi sa dam o comanda comuna ca sa intrunim suma minima.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ofertele zilei se epuizeaza imediat la produsele bune, cine are timp sa adune comenzi si bani? 110 ron nu e o suma atat de mare daca dai o comanda, dar daca vrei ceva ce e la oferta zilei (cum am profitat noi in ultima perioada) e mai greu. Poate se mai schimba ceva.

      Ștergere
  7. ps : Am uitat sa spun ca sunt foarte tentante produsele prezentate sa le folosesti cu mare drag .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  8. ce pacat, chiar era un sit ok ..si ofertele foarte tentante....nu m-am gandit ca dupa atatia ani de transport gratuit se sucesc..:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu aveau cum sa mai suporte la comenzile mici, e de inteles din punctul asta de vedere, dar parca prea brusc si prea mult ...

      Ștergere
  9. Am profitat de cateva oferte foarte bune de la ei, acum va trebui sa cantaresc bine daca merita sa cumpar "acel ceva" la pret promotional si de ce reducere beneficiez. Partea buna a lucrurilor este ca nu vor mai zbura banii asa de repede de pe card :D. Sa folosesti produsele sanatoasa .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu momentan vad doar partea mai putin placuta, nu stiu ce economie voi face. :))

      Ștergere
  10. Despre Strawberry Net eu am citit prima dată la tine, și eram așa de dornică să pot comanda ceva de la ei. Bineînțeles că nu am reușit, niciodată nu-mi ajung banii pentru tratații cosmetice lunare, dar acum, schimbarea de politică de transport sigur va atârna și mai greu în luarea unei decizii.
    Cam mari taxele de transport totuși.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa vedem daca se schimba ceva pe viitor, 35 mi se pare cam mult si mie.

      Ștergere
  11. Mascara ai prins-o la un preț mai mult decât ok! Eu niciodată nu sunt pe fază când apar ofertele astea, văd ulterior pe diverse bloguri și-mi dau palme...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, a fost super bun pretul, d-aia nici n-am ratat-o. Acum se schimba la 2 noaptea ofertele, in caz ca te intereseaza.

      Ștergere
  12. trist:)) Eu n-am apucat sa dau pana acum nicio comanda. :)) Pentru mine varianta asta ar fi buna numai in cazul in care as prinde ceva oferta buna la vreun parfum

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cate oferte la parfumuri au fost nu stiu cum de n-ai profitat pana acum. :)

      Ștergere
  13. Nu am comandat niciodata nimic de aici insa am vazut la tine multe lucruri tentante....Cum se livreaza coletele? Eu stau in apropierea unui orasel destul de mic si am uneori probleme si cu comenzile online din RO.O diminica frumoasa sa ai :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se livreaza prin posta, nu stiu sa-ti spun cum e in tara pentru ca eu stau in Bucuresti si ajung la oficiul de cartier.

      Ștergere
  14. Cand a aparut articolul in prima faza nici nu l-am mai citit cap-coada, am "fugit" pe site si intelegeam... nimic (doar in noaptea precedenta navigasem pe site si toate erau bune si frumoase). Dap, o veste deloc buna pentru cele care vaneaza chilipiruri, eu ma pregateam de o avalansa de comenzi din astea mici dar pana la urma ii inteleg.
    Si ce sa vezi, tocmai ieri am dat o comanda de un parfum din oferta zilnica si inca un produs cosmetic, nu pt mine ci pt o prietena care vrea sa ofere un cadou iar pretul era unul mai mult decat rezonabil.
    Deci, eu voi mai comanda, parfumele atat de ieftine si originale pe deasupra nu cred ca voi gasi in altaparte. Cosmetice insa, mai rar.


    Mihaela I.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am fost pe punctul de a da o comanda zilele trecute, tentatiile inca exista ...

      Ștergere