#likeyourself

1.11.17

Nivea a pornit anul trecut o campanie al carei mesaj mi-a placut mult, chiar daca n-am apucat sa va povestesc despre asta pe blog. Insa anul asta caravana Nivea #likeyourself porneste iar prin licee, asa ca m-am decis sa scriu despre asta pentru ca sunt total de acord cu mesajul acestui proiect educational: ingrijirea este primul pas pentru a avea incredere in tine si pentru a te simti bine in pielea ta. Obiceiurile de ingrijire se invata inca din adolescenta si atunci cand te simti bine in pielea ta transmiti acest lucru si celor din jur.

Intr-un fel ma bucur ca eu am putut sa ma bucur de adolescenta mea fara presiunea social media care exista acum si care, din pacate, de cele mai multe ori se traduce doar prin likeuri si prezinta o "realitate" prea studiata si roz ca sa inspire ceva bun si constructiv. Detalii despre campanie gasiti aici si daca aveti ocazia sa dati mesajul mai departe faceti-o pentru ca este important pentru fete sa stie ce inseamna o ingrijire de baza si sa stie ca sunt frumoase exact asa cum sunt.


Eu cand ma gandesc la adolescenta imi zboara mintea la liceu si imi apare un mare zambet pe chip pentru ca a fost o perioada extrem de frumoasa, pe care eu am savurat-o din plin, chiar daca n-am facut toate lucrurile tipice de adolescent. Intotdeauna mi-a placut sa experimentez si sa traiesc ceea ce am simtit, nu ceea ce mi-a impus societatea si nici perioada aia n-a fost diferita - am facut ce-am simtit, cand am simtit si n-am lasat nimic sa-mi franga aripile.

Camelia din perioada aia era mult mai sigura pe ea si mult mai libera, zambea mult mai mult si nu ii pasa de multe reguli impuse de societate. Liceul pentru mine reprezinta ultima perioada cand am simtit ca nu am responsabilitati care sa conteze cu adevarat, asa ca o simt ca perioada mea de libertate si amintirile din perioada aia ma fac mereu sa zambesc larg. Nu stiu daca as schimba ceva sau daca as face altceva diferit.

Ma machiam si in perioada aia, insa nu foloseam fond de ten, asa ca produsele pe care le foloseam erau cateva farduri, un rimel si un gloss. Intotdeauna am avut grija sa-mi curat tenul, nu-mi amintesc sa ma fi culcat machiata sau sa fi "uitat" sa ma spal pe fata in vreo seara. Nu am avut probleme cu acneea si nici alte probleme care sa-mi dea batai de cap, asa ca pentru hidratare foloseam o crema cu textura de gel, insa oricat incerc sa-mi amintesc nu stiu de la ce brand era. Daca ar fi sa ma intorc in timp i-as spune Cameliei de acum 20 si de ani sa foloseasca zilnic un produs cu protectie solara si sa-si acorde mai mult timp.

Curatarea tenului este primul pas pentru a avea o piele sanatoasa si frumoasa si as vrea ca toate femeile sa stie asta (eu am reusit sa-mi conving si cativa prieteni de sex masculin sa se spele zilnic cu un produs bland de curatare). Protectia solara este cheia pentru a preveni si a proteja, iar hidratarea este necesara chiar si in cazul unui ten mixt sau gras, important este sa se foloseasca produse potrivite tipului de ten si nevoilor pe care le are. Daca orice adolescenta pleaca de la informatiile astea o sa aiba o baza cu care sa lucreze pe masura ce anii vor trece si tenul va incepe sa arate efectele trecerii timpului si a poluarii cu care ne confruntam zilnic.


Tu cum erai in adolescenta? Cata grija aveai de tine si de pielea ta?

2 comentarii

  1. Încă nu am trecut de persoana adolescenței, încă ma bucur ca sunt tânără.
    Îmi place campania inițiată de Nivea.

    RăspundețiȘtergere