Din nou in vizita la Videt

23.11.17

Despre prima mea experienta cu optica Videt v-am povestit acum cativa ani cand m-am reintors la lentilele de contact dupa niste ani in care ochii mei nu le-au tolerat, recent am fost din nou la ei sa-mi comand lentile si pentru ca experienta a fost una extrem de placuta am vrut sa va reamintesc ca daca aveti miopie lentilele de contact sunt cea mai buna varianta, mai ales daca vorbim de cilindru si diferente de dioptrii intre ochi.

Eu am miopie din nastere, insa principala problema este ca diferenta intre dioptrii este enorma (-0,50 versus - 11) si asta m-a impiedicat intotdeauna sa pot sa vad asa cum trebuie pentru ca nu se pot pune astfel de dioptrii (din cauza diferentei) pentru ca nu sunt suportabile si apare durerea de cap. Mai punem la socoteala si cilindru si optiunile de pe piata nu sunt asa multe. Tehnologia insa a avansat si daca nu vreti sa optati pentru operatie (implantul de cristalin artificial in cazul miopiei este cea mai buna varianta, laserul nu ajuta mult cand dioptriile sunt mari) lentilele de contact sunt cea mai buna solutie din punctul meu de vedere


Lentilele de la TopVue Air (for Astigmatism) le stiu pentru ca le-am mai avut in trecut, insa de data asta am decis sa incerc sa cresc dioptria pentru ochiul stang, cel cu probleme in cazul meu, iar medicul oftalmolog de la Videt mi-a fost de mare ajutor pentru ca am incercat zeci de variante pana am gasit-o pe cea confortabila pentru ochii mei. Daca aveti probleme cu vederea probabil ca stiti exact la ce ma refer si la modul in care reactioneaza ochii cand ceva e prea puternic.

Dupa multe incercari am reusit sa gasesc varianta buna si m-am oprit la -8,50, ceea ce mi se pare fantastic tinand cont ca pana acum n-am reusit niciodata sa port mai mult de -5,50 la ochiul asta, desi am mai incercat. Cand am iesit din clinica lumea mi s-a parut altfel si mi-am dat seama ca n-am vazut niciodata atat de clar si atat de departe ca pana acum. Lentilele TopVue Air sunt confectionate din silicon hidrogel si astfel au o permeabilitate mare a oxigenului si un continut mare de apa, ceea ce le face extrem de usor de suportat de ochi, dar ajuta mult si la punerea si scoatelor lor. 

Am mai avut in trecut niste lentile de la un alt brand care mi s-au parut mai confortabile si pe care ochiul meu le-a tolerat si mai bine, dar care - din pacate - pe parcursul zilei se miscau pe ochi, lucru deloc placut. Cu astea de la TopVue Air nu am problema asta pentru ca dispun de o tehnologie de stabilizare care ajuta la pozitionarea perfecta a lentilei pe ochi. Daca sunteti purtatoare de lentile de contact stiti cat de important este aspectul asta si pentru mine a fost factorul decisiv. In plus cei de la Videt pot comanda lentile de proba ca sa vedeti exact daca va intelegeti sau nu.


Pretul pentru lentilele care se pot purta 30 zile este pana in 35 lei pentru fiecare ochi, la oferta le gasiti si la mai putin de 30 lei, asa ca nu este o cheltuiala mare, iar pentru ochi diferenta este uriasa. Stiu ca multa lume se teme de lentile, insa este ceva atat de natural, incat eu le recomand de cate ori am ocazia.  Sper sa va ajute informatiile si sa luati cea mai buna decizie pentru sanatatea voastra.

2 comentarii

  1. În condițiile în care nu am prea mare talent la a-mi pune lentilele de contact zilnic și nici răbdare pentru proces, ce-mi recomanzi? Adică se pune problema că năam răbdare pentru 2 - 4 ore zilnic doar să-mi bag lentilele...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un medic bun care sa-ti arate cum sa le pui/ scoti, mie imi ia 1 minut cu tot cu spalat pe maini si n-am nevoie nici de oglinda. :)

      Ștergere