Parfum Black Opium de la Yves Saint Laurent

10.11.17

Opium de la Yves Saint Laurent este un parfum care mi-a "bantuit" adolescenta si nu ma refer la modul placut. Este unul din parfumurile pe care mama le adora si care mie imi da dureri de cap, asa ca atunci cand Yves Saint Laurent a lansat Black Opium in 2014 nici n-am vrut sa-l miros, chiar daca am citit si auzit ca nu au nimic in comun. Lucrurile s-au schimbat cand am inceput sa-l miros pe cateva prietene, dupa care am avut o varianta mici, iar recent Ana-Maria de la Beauty Barometer mi-a facut o surpriza cand blogul a implinit 8 ani.


Black Opium este varianta Rock'n'Roll a clasicului Opium si e un parfum reusit. Nasurile din spatele acestui parfum sunt Nathalie Larson, Marie Salamange, Olivier Cresp si Honorine Blanc. Notele de cafea (la care eu as stramba din nas in mod normal) se combina foarte bine cu piperul roz, florile de portocal, iasomia, vanilia, patchoulli si cedrul. Rezultatul este un parfum dulce, condimentat, vanilat, cald.

Imi place si l-am purtat de cateva ori pana acum si mi-a dat de fiecare data o stare de "viata e misto" pe care o apreciez din plin, mai ales in zilele cand lucrurile nu sunt tocmai usoare. Nu este un parfum pe care l-as purta cand e cald afara, este genul de parfum pe care il vad purtat cu o esarfa intr-o zi cand bate vantul sau intr-o seara cand vrei sa te simti altfel. 

Nu este parfumul fara de care n-as putea trai, ci mai degraba e genul de parfum pe care il port cand vreau si cand simt ca vreau starea "aia". Nu are elementul ala care sa ma fascineze si sa ma faca sa il simt senzual si misterios (genul de parfum care imi ramane de obicei in suflet), dar are ceva al lui care il face extrem de placut si de cald.

Ati incercat Blacl Opium? Cum l-ati descrie?

12 comentarii

  1. Cunosc foarte bine acest parfum si stiu ca are succes foarte mare :) Miroase bine, dar nici pe mine nu m-a impresionat foarte tare si nici nu mi se pare un parfum care persista mult timp (cel putin pe pielea mea). Seamana cu Good Girl, de fapt Good Girl seamana cu acesta, ca a aparut dupa Black Opium. Despre ambele cred ca succesul s-a datorat foarte mult si campaniilor intense de promovare. Momentan preferatul meu ramane tot La vie est belle , chiar daca este un parfum pe care il poarta fooarte multa lume. Pe locul 2 am Miss Dior Absolutely Blooming in aceasta perioada

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, stiu exact la ce te referi si ai perfecta dreptate. Eu in momentul asta folosesc cel mai des Crystal Noir de la Versace, are parfumul ala ceva ce rezoneaza perfect cu mine in perioada asta.

      Ștergere
  2. Nu l-am incercat, l-am avut cadva, pe cel cu cutie rosie cu auriu si am fost in mod ciudat indragostita de el, chiar daca e un parfum tare, aspru, pe care nu multi il suporta. Chiar as incerca pe acesta, mai ales ca am inteles ca nu are nimic in comun cu celalalt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are nimic in comun, da' absolut nimic in afara de Opium din denumire. Sticla aia o tin minte si acum, m-a innebunit mama cu ea. :)

      Ștergere
  3. Da, am încercat parfumul. L-am primit cadou de ziua mea și am rămas plăcut surprinsa de mirosul lui, imediat m-am îndrăgostit de el.😍❤

    RăspundețiȘtergere
  4. Am cumparat a doua sticla in varianta mare ceea ce nu credeam ca o sa fac vreodata. Il folosesc si vara, dar in cantitati foarte mici. Imi creste automat increderea in mine :) La fiecare intalnire mai importanta apelez la el. Mama face la fel, deci o fi ceva cu el :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand mi s-a terminat parfumul La vie est belle de la Lancome am zis ca trebuie sa imi cumpar ceva nou, un parfum deosebit.Am oscilat intre Kenzo-Jungle si Black Opium...si l-am ales pe cel din urma...si nu regret!!!Este un parfum persistent,deosebit si placut!Il vad exact ca si tine:un parfum de sezon rece..se potriveste perfect!L-am cumparat dinBoots,intr-un gift box minunat alaturi de un creion dermatograf negru si o mascara YSL la pretul de 71 £(varianta 50 ml)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa il porti cu placere, intotdeauna seturile de afara sunt mult mai tentante decat ce se gaseste in Romania.

      Ștergere
  6. Mie imi place Opium, cel clasic :D. Dar imi amintesc ca in facultate aveam o colega care se dadea cu el si mi se facea un pic rau :)). Sa il porti cu placere!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca iti place, pe mine m-a enervat rau mult timp. Multumesc :)

      Ștergere