Machiaj usor intr-o dimineata de toamna

15.11.17

Machiajul este ceva personal si tine de multe lucruri, dar in primul rand de preferinte. Sunt femei care prefera un machiaj minim, cat sa le infrumuseteze trasaturile sau sa ascunda micile imperfectiuni, sunt femei care nu folosesc decat rimel si balsam de buze, asa cum sunt femei care considera ca esti machiata doar daca porti ruj rosu la 10 dimineata sau daca ai 3 straturi de pudra pe fata. Totul tine de gusturi si e perfect in regula si sa folosesti si sa nu folosesti produse de machiaj, important e sa te simti bine in pielea ta.

Ceea ce consider important este sa alegi produsele potrivite pentru tipul de ten (da, trebuie sa tinem cont de asta si cand alegem produse de machiaj - daca ai ten uscat si alegi un fond de ten matifiant clar n-o sa-ti placa), produse care sa te ajute sa iti pui in valoare trasaturile, produse care sa fie ceea ce iti doresti. Si asta nu inseamna neaparat sa dai o gramada de bani pe produse scumpe, exista si multe alternative cu preturi rezonabile si exact despre asta vreau sa va povestesc astazi.


Am in sertare multe produse de machiaj scumpe si-mi face placere sa le folosesc, n-o sa neg asta, dar intr-o zi "normala" mana mea se duce spre produse accesibile, produse pe care de multe ori le gasesc on-line la preturi extrem de bune. In timp am invatat sa aleg acele produse care se potrivesc cu tenul meu, produse care sa aplica usor si care ma ajuta sa nu fie nevoie sa reaplic produsele peste zi. In ultimii 2-3 ani m-am machiat tot mai putin la ochi pentru ca ochiul meu stang a devenit si mai sensibil, nu folosesc tus/ liner din acelasi motiv, insa sunt cativa pasi pe care nu ii sar niciodata.

In diminetile cand am timp prefer sa folosesc o baza de machiaj, azi n-am avut timp asa ca am ales un fond de ten cu acoperire mare care stiu ca rezista. Am inceput sa folosesc recent HD Liquid Coverage de la Catrice si pentru pretul pe care il are este un produs extrem de bun, nu incarca tenul, este foarte confortabil si finishul este unul extrem de placut. Despre BB Concealer-ul de la Note Cosmetics v-am povestit recent, imi place mult si l-am folosit aproape zilnic. Din pacate cearcanele mele arata tot mai rau si as avea nevoie si de un corector inainte de concealer, insa timpul nu-mi permite mereu si pasul asta.

Rimelul este unul dintre produsele mele preferate de machiaj, mi se pare ca ochii definesc orice look, iar daca nu folosesc farduri nu am cum sa trec peste rimel. Rimelurile de la L'Oreal imi plac mult si v-am mai spus despre ele pe blog, Miss Manga este o iubire mai veche de-a mea, imi place mult ce face. Am norocul sa am sprancene frumoase si in afara de un gel transparent nu folosesc altceva, iar Brow Artist Plumper de la L'Oreal este o varianta ieftina si buna.

Cand timpul imi permite folosesc si bronzer si iluminator, dar in zilele in care sunt pe graba intind mana dupa un blush care sa ma faca sa par mai treaza, iar Natural Touch de la Melkior este o alegere extrem de potrivita pentru astfel de momente. Desi de obicei folosesc glossuri sau uleiuri pentru buze, astazi am preferat sa folosesc ruj si am ales Clay Crush de la Maybelline.
 
 
Tu cum vezi machiajul? Cate produse folosesti intr-o dimineata in care esti grabita?

14 comentarii

  1. Într-o dimineață când sunt grăbită nu folosesc prea multe produse de machiaj, de exemplu un BB-cream, rimel și un balsam de buze și gata. Ceva simplu și rapid.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De multe ori e tot ce avem nevoie, dar daca mai e si putina pasiune parca tot iti vine sa mai intinzi mana dupa ceva.

      Ștergere
  2. Intr-o dimineata in care nu am mult timp la dispozitie, folosesc fond de ten (Maybelline Superstay 24h), pudra (creme puff max factor), rimel (Mascara Extra Volume Melkior) , rimel de sprancene (NYX) ,blush (golden rose), balsam de buze (de obicei , Nivea). Daca am mai mult timp adaug iluminator, fard de pleoape sau creion de ochi si ruj.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă sunt grăbită, mă spăl pe față și pe dinți, iar apoi, dacă mai fac ceva e deja wow, și aici la un minim intră cremă de față și de ochi dacă am prin casă așa ceva plus rimel și ceva de buze.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am atatea produse pe care as vrea sa le folosesc, insa eu ma grabesc in 99.99 din cazuri, asa ca fond de ten, ruj, creion de ochi, putin rimel si gata

    RăspundețiȘtergere
  5. Ne asemanam, pentru ca si eu prefer un machiaj minimalist. In primul rand o crema hidratanta pentru ca tenul meu iarna este uscat ,un fond de ten, un anticearcan pe care il fixez cu putina pudra, rimel , blush si un gloss.Folosesc des 2 produse care imi plac mult dar pe care nu as mai da banii, fondul de ten de la Giorgio Armani si Lancome juicy shaker , ambele sunt bune doar ca gasesti produse asemanatoare la preturi mult mai mici .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti place asa mult Juicy Shaker? Pe mine parca nu m-a convins.

      Ștergere
    2. La inceput nici pe mine si mi-a parut rau ca am dat banii pe el , dar de cand a venit frigul este tot ce am nevoie pentru buze si l-am folosit zilnic, buzele sunt hidratate si subtil colorate , chiar imi place super mult .
      (Anamaria)

      Ștergere
  6. In viata mea nu exista "dimineata in care sunt grabita". Ma trezesc L-V la 5:30 ca sa am timp sa mananc si apoi am nevoie de o ora sa ma machiez si 30 de minute sa ma pregatesc de plecare. Zilnic ma machiez cu toate produsele de care am nevoie (ser, crema, primer, fdt, gel sprancene, farduri, creioane, anticearcan, blush, iluminator, mascara, ruj etc) (Gabriela L.)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai un program bine stabilit, eu doar daca am ceva important ma trezesc mai devreme doar sa ma machiez. :)

      Ștergere
  7. Eu cand super grabita folosesc tus si rimel, in ultima perioada am renuntat la ruj. Cred ca de maine incep sa ma trezesc si eu mai devreme, sa ma pot machia cum trebuie :))

    RăspundețiȘtergere