Frumusetea este ...

16.9.16


exact ceea ce vrei tu sa fie! Frumusetea e in tine, e in mine, e in tot ce ne inconjoara. Daca vrei s-o vezi trebuie doar sa ai inima deschisa ... da, inima, nu ochii, desi cu ei captam imaginile. Sunt oameni care vad frumusetea in tot ce ii inconjoara si oameni care nu vad desi au ochii larg deschisi. Tine doar de modul in care alegi sa privesti, e alegerea ta si doar a ta.

Poti sa te bucuri de tot ce e frumos in viata asta, sa apreciezi pana si cele mai mici lucruri, sa gasesti frumusete dincolo de aparente sau poti sa ramai la stadiul de om cu minte ingusta care are impresia ca frumusetea tine de centimentri, trasaturi, kilograme si alte standarde stabilite de oameni. E alegerea ta si vine la pachet cu multe alte lucruri, pe care vrei sau nu, mai devreme sau mai tarziu va trebui sa ti le asumi.

Pe 9 septembrie a fost Ziua Internationala a Frumusetii si Nivea m-a provocat sa spun ce este frumusetea ... sunt atatea cuvinte pe care le-as putea folosi, dar niciunul nu e potrivit ... pentru simplu motiv ca nu exista o definitie a frumusetii. Suntem diferiti, vedem lucrurile diferit, simtim diferit, avem asteptari diferite, ne dorim lucruri diferite, insa toti avem o inima in piept si daca n-am uita de ce ne-a fost data poate ca lumea ar fi (sau cel putin ni s-ar parea) mai frumoasa.

As putea sa va spun ca frumusetea tine de atitudine si n-as gresi cu nimic, as putea sa va spun ca frumusetea e in ochii celui ce priveste si ar fi la fel de "corect", as putea sa scriu mult si bine despre frumusetea interioara, dar asta n-ar schimba cu nimic realitatea - traim intr-o lume care s-a obisnuit sa puna etichete si sa judece, insa a uitat sa vada frumusetea ... 

Tot ce o sa fac este sa va provoc sa va uitati in jurul vostru si sa-mi spuneti ce vedeti frumos ... atat si nimic mai mult.

10 comentarii

  1. Pentru mine fericirea inseamna libertate si independenta in toate formele ei, avandu-i oe cei dragi alaturi. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasa este orhideea cyclam de pe biroul meu. Aseara mezinul meu mi-a arata ce frumoasa e luna: mare si galbena.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place enorm postarea ta. Asa este ai perfecta dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumusetea este atunci cand esti impacat cu tine.
    Acum atat am in minte: o imagine cu mine, o cana de ceai calda, o carte, un pulover caluros, si multe ganduri pozitive, impacare, iertare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Momentele de liniste, mai ales cele in care esti tu cu tine, sunt mereu deosebite.

      Ștergere