Despre ... colectii, perfectiune si realitate

22.9.16


Sunt curioasa daca o sa reusesc sa pun in cuvinte ideile care mi-au tot trecut prin minte in ultima perioada. Sunt multe lucruri de care vreau sa vorbesc, sunt multe care nu-mi plac si multe care imi plac si ma bucura, sunt multe idei care ma inspira, dar si multe lucruri care ma fac sa ma incrunt si sa ma intreb "de ce?". 

Lumea asta a blogurilor si a Youtubeului prezinta doar o parte a lucrurilor, de cele mai multe ori doar ce e mai bun ajunge sa vada "lumina" si nu asta e problema (ca pana la urma e firesc sa se intample asta, chiar daca e vorba tot de o forma de manipulare, oricat de dur suna cuvantul asta), ci faptul ca multe persoane au impresia ca ceea ce vad este 100% real si ca trebuie sa aiba/ faca/ arate la fel.

Cuvantul colectie imi place mult atunci cand e vorba de anumite lucruri, insa nu-mi place deloc cum a ajuns sa fie folosit in ultima perioada cand vine vorba de produse cosmetice ... avem colectie de farduri, colectie de geluri de dus, colectie de te miri ce, insa uitam sa ne bucuram de ceea ce avem si in loc sa avem 5, 10, 50 produse (cifrele chiar nu conteaza) pe care sa le folosim cu placere, adunam si adunam ... Am vorbit la plural, chiar daca eu nu ma fac vinovata de asta, insa ma fac vinovata de altele.

Un alt cuvant la fel de periculos mi se pare ca este perfect (cu toate formele lui, posibile si imposibile) mai ales cand este folosit ca descriere a unei persoane si se refera strict la aspectul fizic. Frumusetea este ceva relativ si tine de perceptia fiecaruia, nu vad nimic sanatos in a iti repeta ca X sau Y e perfect si ca tu nu s-o ajungi niciodata asa (din pacate vad in mediul on-line o multime de astfel de comentarii). Scopul in viata ar trebui sa fie cu totul altul ...

O alta chestie care pe mine personal ma deranjeaza la culme (si marturisesc ca am incetat sa mai citesc cateva bloguri din motivul asta) este preluarea de expresii de la persoane care se bucura de succes (de moment sau pe termen lung, chiar nu este asta un aspect important) si repetarea lor cu orice ocazie - daca pe cineva "prinde" un anumit stil de exprimare, pe altu'/ alta suna chiar penibil. La fel de aiurea este cand se preia un termen gresit gen machiaje (DEX-ul zice asa: MACHIÁJ, machiaje, s. n. Acțiunea de a (se) machia și rezultatul ei; machiere) atunci cand este vorba de produse de machiaj si se foloseste in nestire. Exemple d-astea ar fi multe, asta mi-a venit primul in minte.

Imi place insa ca inca mai vad oameni care nu incearca sa prezinte imaginea unei vieti perfecte, in care fiecare fir de par e la locul lui, totul e roz si pufos, nimeni nu are probleme si zile proaste. Realitatea e ca fiecare dintre noi (oricat de pozitiv si optimist ar fi) are zile proaste, are zile cand nu are timp sa-si faca unghiile sau alte nimicuri d-astea care sunt ridicate la rang de arta, are probleme de care altii n-au habar, are propria lupta de dus, are ... pentru ca suntem oameni.

Apreciez oamenii care n-au uitat sa fie oameni, care pot zambi si atunci cand oglinda are niste urme de degete, dar si atunci cand totul arata ca scos din cutie (inclusiv ei). Imi place de nu mai pot cand vad oameni care inca stiu sa spuna multumesc, oameni care stiu sa faca complimente, oameni care vad si altceva in afara de castigul material, oameni care vor sa inspire si fac asta asa cum stiu ei mai bine - prin exemplul personal.

Voi cum vedeti lumea asta plina de culoare si "perfectiune"?

18 comentarii

  1. Partea asta cu perfectiunea prezentata oline chiar e o treaba cu 2 taisuri. Eu intotdeauan am incercat sa-mi imbunatatesc imaginile pe care le-am pus pe blog - asa ca evident, am selectat mereu poze estetice (sau am rog, care atingeau un anumit prag care mie mi se parea ok la vremea respectiva) si le-am postat.

    Mi s-a intamplat chiar zilele trecute, cand ii raspundeam unei cititoare la o intrebare, sa imi spuna ca ei i se pare ca am tenul perfect (ca asa arata in poza de pe blog, sau in poza de la nu stiu care eveniment) si mi s-a parut normal ca in momentul ala sa-i explic foarte clar ca desi apreciez extrem de mult complimentul, realitatea e un pic diferita - si eu am fata sifonata dimineata, si eu am tot felul de probleme ale tenului etc.. Doar ca nu pun de obicei imaginile astea online.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate alegem cele mai bune poze, e normal sa fie asa, dar cred ca o doza de realitate nu strica, n-are cum. :)

      Ștergere
  2. Eu cand aud "machiaje", deja ma zgaraie pe creier.... iar de perfectiune cine are nevoie? la ce foloseste?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si sunt multe alte exemple, inainte simt ca blogurile mai si educau putin (atat cat e posibil).

      Ștergere
  3. Doamne Camelia ca bine le-ai spus in acest articol. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-a placut in mod deosebit partea cu oglinda... foarte frumos spus, desi nu ma mai surprinde demult sa gasesc lucruri astfel exprimate la tine le blog.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu cred ca exista perfectiune . Fiecare om in parte asociaza acest cuvant cu ceva diferit . Pentru unii perfectiunea inseamna a avea buze injectate si nu numai. Dar suntem liberi sa alegem ce dorim . Mi-a placut foarte mult cum ai scris .Am vazut-o si pe Bella , draga de ea.
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa si este, nu exista si daca ar exista ipotetic tot interpretabila ar fi. :)

      Ștergere
  6. Lumea asta plină de culoare e frumoasă prin imperfecțiunea ei :) Mă rog, excludem extremele - că-s nasoale :D
    Altfel, mă enervează cuvântul "rutină". Nu știu să-ți spun de ce, dar mi s-a aplecat de el. Salutări din rutina vieții mele :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Rezonez cu toate gândurile tale, mai ales la partea cu perfecțiunea. Mă întristez când văd puștoaice, ba chiar și femei în toată firea uneori, care atât mai visează la imaginea „perfectă” a unor sau la viața „perfectă” a nu știu cui.

    RăspundețiȘtergere
  8. Uite cum am accesat / stationat pe blogul tau . Fara englezisme :), fara fite , fara laudat produse primite...

    Arina

    RăspundețiȘtergere