Mici ajutoare de toamna

30.9.16

Inceputul asta de toamna n-a fost cel mai reusit pentru mine si cand zic asta ma gandesc la pielea si la parul meu - parca niciodata n-am resimtit asa puternic trecerea asta de la un anotimp la altul. De multe ori am simtit nevoia sa-mi ajut organismul sa treaca cumva mai usor peste perioada asta de tranzitie, dar mai ales sa-mi acord momente de pauza seara in care sa nu fac altceva decat sa ma relaxez cu o cana de ceai si o carte si bineinteles ceva care sa parfumeze placut camera (tarta My Serenity de la Yankee Candle am tot cumparat-o, dar am inceput sa folosesc si lumanari pentru ca vreme imi permite asta).

In ceea ce priveste ingrijirea m-am bazat pe uleiul de cacay de care v-am povestit aici si care imi place mult, pe un alt ulei de data asta de la Pupa - pentru buze, iar pentru corp tot alternez diverse creme si lotiuni, Hawaiian Kukui Cream de la The Body Shop e pe sfarsite (am tot tras de ea si am folosit-o mai rar). Vreau sa incep iar folosesc constant masti, le-am cam sarit in ultimele saptamani.


Ca si noutate am inceput sa iau cateva suplimente pe care le-am primit -  daca tot le-am primit am zis ca nu strica sa le si iau poate ma ajuta cu ceva. Nu stiam de ele, cred ca de Perfectil am auzit la un moment dat ca nu degeaba e cel mai bine vandut supliment pentru piele, par si unghii din UK, insa de Polygemma de la PlantExtract am aflat doar cu ocazia asta. Nu pot sa vorbesc inca de efecte pentru ca le iau cam de doua saptamani, dar am zis ca nu strica sa va spun cateva cuvinte despre ele in caz ca sunteti in cautare de asa ceva, mai ales ca preturile nu sunt mari. 

Perfectil de la Vitabiotics e pana in 40 lei si puteti gasi mai multe informatii despre el aici. Poate fi luat atat de barbati, cat si de femei, chiar si dupa nastere.  Este un complex de vitamine, minerale si extracte din plante ce contine 20 nutrienti esentiali pentru sanatatea organismului: biotina, cupru, magneziu, zinc, iod, mangan, extract de samburi de struguri, zinc, fier, vitamina C. Eu chiar sper sa vad niste efecte pentru ca m-am confrunt cu o cadere a parului care m-a cam speriat.

Polygemma 13 de la PlantExtract este o noutate pentru mine, nu stiam de existenta acestor produse pana de curand. Am vazut ca au mai multe variante care sustin buna functionare a diferitelor organe (stomac, plamani, cai biliare, sinusuri), iar preturile sunt accesibile - o sticla de 50 ml este in jur de 20 lei, chiar si mai ieftin la Farmacia Tei. Varianta 13 este pentru piele si contine muguri de platan, seva de mesteacan si muguri de nuc; se dilueaza 2 ml in putina apa si se ia de doua ori pe zi - daca vad ceva efecte o sa va tin la curent (si o sa incerc si varianta pentru ficat daca asta mi se pare ok).


Voi cum va ajutati organismul sa treaca mai usor peste perioada asta?

Later edit: am inceput de cateva zile sa folosesc si niste produse apicole pe care de-abia le-am descoperit, insa o sa va povestesc separat despre asta saptamana viitoare.

8 comentarii

  1. Eu sunt fan al remediilor naturiste. Pentru a suporta mai usor trecerea de la un anotimp la altul, anul trecut am folosit un sirop de catina cu miere, iar anul acesta un energizant pentru sistemul nervos: tinctura de sunatoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce gust/ miros au? Ficatul meu nu suporta multe lucruri, am mai incercat si eu sa iau diverse si mi-a fost imposibil.

      Ștergere
  2. Eu sincer in perioada asta ma simt ca pestele in apa :)) Dupa ce o vara intreaga am suferit ca un caine :)). Mai am putin si acopar tot regnul animal in comentariul asta :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am zis ca nu-mi place :)) am zis doar ca se resimt toate dupa trecerea asta. :)

      Ștergere
  3. Eu poate's dusa cu capul :).De suplimente alimentare pentru par si unghii fug de teama a nu ma trezi o maimuta paroasa ! Am mai incercat acum cativa ani si cand am vazut cat de greu ma epilam dupa o cura de genul asta am zis pas. Oricum astept cu interes parerea ta.Referitor la par eu zic sa reduci vopsirile ( banuiesc ca iti faci doar radacinile la ce par lung si frumos ai ).Sunt neplacute ( sa fiu delicata ) firele albe de la radacinile crescute pe care le accentueaza si vopseaua prin eliminarea pigmentului natural al parului. Dar decat cu probleme de cadere a parului ( in general la culori inchise si radacini vopsite lunar parul cade rau in fata ) mai bine vopsit mai rar. Eu incerc la cca 3 luni. Il tin strans in varful capului si asta e. De ffoarte mult timp numai folosesc decat vopseaua din farmacia Catena potrivita nuantei naturale a parului meu. Degeaba functioneaza uleiul de cocos la claia mea daca in fata ( unde a fost vopsit frecvent ) nu functioneaza.
    Arina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am observat niciodata efecte d-astea cand am luat suplimente. :))

      Nu am cum sa reduc vopsirile, parul meu este negru taciune si creste extrem de repede, iar radacinile albe se vad ingrozitor. Am incercat rimel/ spray pentru radacini si degeaba. Cred ca alta e cauza, nu ma vopsesc mai des decat inainte. :)

      Ștergere
  4. Am si eu rimelul acela. L-am folosit o data ca nu am rabdare ( e prea ceros , ramane pe scalp si urasc modul de folosire). Pe radacini subtiate se vede rau ! Eu sper sa se inventeze ceva de acoperire fara nocivitate si m-ai convins cu Perfectilul mai ales ca nu e o caruta de bani . O sa vad ce iese dupa prima luna. Nu ma astept la miracole dar daca nu ma trezesc cu pe abdomen e ok:))). Nici numai stiu ce luam ca sunt ani de atunci. O am si pe vara'mea in aceeasi situatie si o bag la maraton. Sfarsit de saptamana usor si relaxant !
    Arina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu la care rimel te referi, eu am ceva luat din Austria, e ok, doar ca daca transpiri nu e tocmai bine.

      Ștergere