3 masti pentru curatarea tenului

6.9.16

Intotdeauna la sfarsitul verii si inceputul toamnei simt nevoia sa-mi ajut tenul sa-si revina dupa soarele si praful din lunile de vara, iar mastile sunt parte din acest ritual de ingrijire, insa nu e mereu usor sa alegi din multimea de oferte de pe piata. In ultima perioada am incercat 3 masti noi si m-am gandit sa va povestesc despre ele astazi ca sa va faceti o idee de diferente si de ce poate face fiecare.


O sa incep cu ultima lansata - Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask de la The Body Shop. Are 75 ml, costa 115 lei, este parte din colectia Recipes of Nature care contine 5 masti pentru ingrijirea tenului si o gasiti aici. Este o masca vegana infuzata cu carbune de bambus, frunze de ceai verde si ulei din arbore de ceai. Textura este de namol, insa are niste particule abrazive destul de mari, asa cum puteti sa vedeti si din poza de mai jos. Este o masca care promite ca va curata intens si va detoxifica tenul.

La partea cu detoxificatul nu comentez pentru ca nu cred in asta, insa de curatat pot sa va spun ca curata si chiar lasa un ten curat si luminos, dar si foarte hidratat (are si niste uleiuri si unt de shea printre ingrediente). Insa contine alcool si e al cincilea pe lista de ingrediente (si lista e destul de lunga), iar tenul meu a simtit asta imediat. Nu m-am uitat pe ingrediente inainte s-o folosesc, citisem deja cateva pareri bune, dar imediat ce-am aplicat-o tenul meu a reactionat - am simtit ca ma pisca usor, ceea ce nu e normal (iar cine va spune ca e normal nu stie ce vorbeste). Tenul nu s-a inrosit si nici n-am avut alte probleme, ba chiar mi-a placut senzatia de dupa, insa o s-o folosesc doar o data la cateva saptamani, atunci cand simt ca tenul meu e incarcat.


Cea de-a doua masca este 3 in 1 Facial Mud Scrub Mask de la Sabon (o gasiti aici), are 150 ml si costa 140 lei. Eu o am de ceva vreme, insa de-abia in ultimele saptamani am inceput s-o folosesc. Trebuie sa mentionez ca ambalajul arata foarte bine si ca miroase extrem de bine (parfumul de pe lista de ingrediente e "vinovatul") - in general mastile pe baza de caolin nu au un miros tocmai placut.

Masca este imbogatita cu saruri calmante de la Marea Moarta si contine cateva ingrediente hranitoare, iar textura o face foarte usor de folosit - nu este lichida, insa nici foarte tare - si de indepartat. Dupa folosire tenul ramane curat si are un aspect radios, insa eu l-am simtit putin uscat si am simtit nevoia sa aplic o crema hidratanta. Ca si mod de folosire/ miros/ textura cred ca este cea mai placuta dintre cele trei.


Ultima masca este Pore Clean & Tightening Pack de la Lioele pe care o gasiti la Makeup Shop si este cea mai accesibila ca pret dintre cele trei - 57 lei, insa este si cea care miroase cel mai puternic si neplacut. Este tot o masca pe baza de caolin si contine si ea ceva alcool, insa face o treaba nemaipomenita pentru curatarea porilor si pentru eliminarea punctelor negre.

Eu am folosit-o doar pe barbie si pe nas si am lasat-o sa actioneze 20 minute (inainte am aplicat un prosop umezit cu apa calda pentru a deschide porii), iar rezultatele au fost imediate, cel putin pe zona nasului diferenta a fost uriasa. Daca cautati un remediu imediat si nu va deranjeaza alcoolul din compozitie, e o masca care merita incercata, mai ales daca aveti probleme cu porii si punctele negre.


Eu am observat ca multe dintre mastile de genul asta contin alcool/ parfum si asta ma face sa nu intind mana dupa ele foarte des, dar din cand in cand le folosesc pentru a-mi curata tenul. Ati incercat vreuna dintre cele trei masti?

14 comentarii

  1. Mie imi place masca de la TBS si motivul pentru care pisca e probabil din cauza ca e astringenta si e pentru tenul mixt/gras. Cam aceeasi senzatie o am si cand aplica Tea Tree Oil pe ten.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Reactia tenului meu a fost la alcool, e senzatia pe care o am daca aplic ceva cu alcool sau uleiuri esentiale, le simt imediat. Tocmai m-am uitat la clipul tau in care aratai si masca, imi place si mie cum lasa tenul, insa nu as folosi-o de 2-3 ori pe saptamana (nici n-am nevoie de asta).

      Ștergere
  2. Masca de la Liole am folosit-o însă la mine a dat rezultate pe termen lung si nu foarte wow, ma gândesc care dintre cele 2 măști pe care le ai mai menționat sa le încerc, care dintre cele 2 le recomanzi pentru puncte negre? Mulțumesc, pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mi s-a parut niciuna cu efect asupra punctelor negre, mai curand incearca un exfoliant chimic pentru problema asta.

      Ștergere
  3. Poate-mi iau de ziua mea (sau intr-o perioada in care sa nu ma fi rasfatat destul) prima de la TBS. Fata mea n-are treaba cu alcool si suna foarte bine, cred ca mi s-ar potrivi)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate tenurile au treaba cu alcoolul doar ca nu toata lumea realizeaza. :))

      Ștergere
  4. Nici eu nu cred in detoxificat, mai ales prin masti. O curatare da!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici n-au cum sa aiba efectul asta, dar e un cuvant la moda. :)

      Ștergere
  5. Nu am incercat mastile tale preferate. Pentru mine, no. 1 este Aztec Healing; o luam de pe Iherb pana sa se schimbe politica privind shipping-ul si sa aflu de pe bloguri ca, mai noi livrarea se face la Posta Vamala... Daca ai ocazia sa o incerci, ti-o recomand.


    Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt mastile mele preferate, sunt doar mastile pe care le-am incercat in ultima vreme. Cred ca am mai citit pareri despre Aztec Healing, insa nu m-am uitat niciodata cu atentie la ea, merci de recomandare.

      Ștergere
  6. M-ai convins - la urmatoarea comanda pe Makeup adaug in cos masca de la Lioele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca o mai aduc, eu m-am uitat de cateva ori pe site sa pun link si nu era.

      Ștergere