Solutie pentru curatat pensule de la Pupa

13.9.16

Nu stiu cate luni au trecut de cand mi-am propus sa cumpar solutia pentru curatat pensule de la Pupa, insa mereu cand am ajuns in Mega Mall am uitat. Asa ca pana la urma am ajuns s-o iau din magazinul nou deschis in Park Lake, a costat 27 lei si are 100 ml. Am pus-o la treaba in ultima saptamana cu diverse pensule pe care le-am folosit cu produse diferite si am reusit sa-mi fac o parere clara despre ea.


Cea mai buna solutie incercata de mine pana acum este cea de la MAC, pe care m-am gandit de multe ori s-o recumpar, dar ma gandesc la pret si-mi trece cheful. Am incercat-o si pe cea de la Ebelin (si inca cateva care m-au dezamagit) si v-am spus parerea mea despre ea pe blog - da impresia ca curata, insa realitatea este cu totul alta. N-o vad potrivita (ma refer la cea de la Ebelin) decat pentru curatarea pensulelor mici de fard si doar ca o varianta de urgenta cand nu ai alta solutie. Chiar eram curioasa in privinta celei de la Pupa si am sperat sa nu ma dezamageasca.

Nu este perfecta, insa face o treaba buna si-mi place mult mai mult decat celelalte incercate in ultima perioada. O sa incep cu mirosul care este mai mult decat placut (da, are ceva parfum, nu aveau cum altfel) si pe care ficatul meu chiar il apreciaza - am intalnit cateva solutii care au necesitat deschidere urgenta a geamurilor din camera. 

Cei de la Pupa recomanda sa se pulverizeze solutia direct pe pensula si apoi sa se stearga pensula pe un prosop. Modul in care eu am folosit intotdeauna astfel de solutii si care mi se pare cel mai practic si mai usor este sa pulverizez solutia pe un prosop de bucatarie (din acelea de hartie) si sa sterg pensula pe el pana se curata. Daca este cazul revin cu acelasi procedeu, insa cu solutia asta nu prea e cazul de revenire cand e vorba de pensulele murdare de la produse pudra. 

V-am aratat mai jos o pensula de stippling pe care o folosisem cateva zile la rand cu un bronzer destul de pigmentat. Poza a doua arata pensula dupa primele 10 secunde cand am curatat-o prin simpla stergere de prosopul de hartie pe care pulverizasem doua pufuri, iar ultima poza dupa ce am mai sters-o cateva secunde pe cealalta fata umeda a servetelului fara sa mai folosesc solutie. A ramas perfect curata si s-a uscat foarte repede.


In cazul pensulelor folosite pentru fardurile de ochi procedeul e si mai rapid si rezultatele sunt exact ceea ce speram sa fie, insa testul suprem este dat cu pensulele folosite cu produse crema pentru ca sunt cel mai greu (daca nu aproape imposibil) de curatat. Cu pensulele pentru concealer/ corector s-a descurcat foarte bine, insa am vrut sa vad ce poate face si cu o pensula densa pentru fond de ten, care stiam ca nu se curata prea usor.

A fost nevoie de 2-3 minute si de mai multe pulverizari de solutie pentru a reusi sa o curat, rezultatul a fost mult pentru asteptarile mele (puteti sa vedeti diferenta intre cele doua poze de mai jos), insa nu este o metoda la care sa apelez. A fost doar un test, pentru pensulele de fond de ten prefer spalarea clasica cu apa (ca sa nu mai vorbesc de cata solutia s-ar consuma doar pentru curatarea unei pensule), insa ca o solutie de urgenta face fata.


Concluzia: solutia e chiar buna, curata foarte bine si in plus nu miroase urat, iar pensulele se usuca foarte repede. Clar o s-o recumpar. Ati incercat-o? Cum vi se pare?

6 comentarii

  1. Eu o folosesc pe cea de la Ebelin dar in situatii de urgenta , in rest le spal .
    ps : ai vazut noutatile in materie de makeup de pe Elefant ? Au niste preturi atat de tentante si o gramada de produse noi , sa te uiti neaparat :P
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, un pic mai devreme am fost pe site, o gramada de chestii misto - elefant sta tot mai bine pe partea de cosmetice.

      Ștergere
  2. Eu le spal si le sterg cu o solutie de otet si apa. Din cate minuni am incercat nici una nu curata ca lumea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am gasit aceasta solutie si mi se pare geniala: http://www.ebay.com/sch/sis.html?_nkw=DAISO%E2%98%80Detergent+Cleansing+Lotion+for+Sponge+Puff+%26+Brush+80ml+Judge+of+User+5.8&_id=221223727891&&_trksid=p2057872.m2749.l2658

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am auzit de ea pana acum, stiu ca Daiso avea si magazine pe la noi, or mai fi oare?

      Ștergere