Preferatele mele de la Paula's Choice

12.9.16

Cred ca deja v-ati format o parere clara despre ce tip de produse imi plac atunci cand vine vorba de ingrijirea tenului, ati vazut cum gandesc si cum fac alegeri. Imi place sa incerc produse noi fara sa risc insa nimic, studiez inainte si stiu exact ce vreau si ce asteptari am. Insa atunci cand dau de produse care functioneaza si care simt ca fac o diferenta majora ma intorc la ele fara sa caut alternative pentru ca nu am de ce. Si exact despre astfel de produse vreau sa va vorbesc astazi.

Nu sunt produse ieftine, sunt scumpe, ambele sunt de la acelasi brand - Paula's Choice - de care ati citit si in trecut pe blog si nu doar o data. Sunt mai multe produse Paula's Choice care imi plac la nebunie si pe care le folosesc, boosterele sunt printre preferatele mele si v-am povestit de multe ori despre ele, insa daca ar fi sa aleg doar doua produse de la ei ar fi cele doua de care vreau sa va povestesc astazi si pe care de-abia am asteptam sa pun mana din nou si sa vina toamna sa incep sa le folosesc.

Cand vine vorba de ten si ingrijirea lui nu conteaza doar ce pui pe fata conteaza in egala masura mostenirea genetica (extrem de importanta si pe care multi o ignora si se plang ca nu au rezultatele dorite) si ceea ce dai corpului pe interior si aici ma refer si la alimentatie, dar si la ganduri si sentimente, aspecte de care de cele mai multe ori uitam si ne miram de ce nu vedem minuni pe ten. Iar din punctul meu de vedere cel mai important lucru este sa-ti cunosti tenul si sa inveti sa-l asculti si sa ii dai ceea ce are nevoie cand are nevoie.


De-a lungul timpului am incercat diversi exfolianti de la Paula's Choice, diverse concentratii si diverse formule si, asa cum probabil va amintiti, nu ne-am inteles deloc bine. Asta pana am descoperit Resist Daily Smoothing Treatment 5% AHA care contine 5% acid glicolic si 0,5% acid salicilic, care au rolul de a exfolia celulele moarte ale pielii afectate de efectele negative ale soarelui.

Daca nu sunteti foarte familiarizate cu exfoliantii chimici sau inca aveti nelamuriri sau pur si simplu vreti sa aflati mai multe informatii va recomand articolul de aici, este lung, dar o sa aflati tot ce trebuie despre exfoliantii chimici. Sunt la al doilea sau la al treilea tub de 5% AHA (ultimul m-a tinut aproape un an) si motivul pentru care am ales sa il folosesc din nou este ca ma ajuta cu uniformizarea culorii pielii, reduce semnele de imbatranire, dar contine si antioxidanti puternici care calmeaza pielea si ii redau aspectul sanatos si ferm.

Cel de-al doilea produs pe care mi l-am dorit foarte tare este Clinical 1% Retinol Treatment, am avut o varianta mica de care v-am si povestit la momentul ala si am stiut ca vreau varianta full size. O gasiti aici daca vreti sa incercati produsul asta si chiar va recomand sa incepeti cu varianta mica pentru ca este un produs scump si tenul reactioneaza diferit la astfel de produse, mai ales daca n-ati folosit pana acum produse cu vitamina A. Eu am o toleranta ridicata la retinol, am putut sa-l folosesc zilnic (insa nu e cazul) de la prima incercare.

V-am mai spus pe blog ca in ceea ce priveste ingrijirea tenului eu am cateva ingrediente preferate - vitamina C, acidul hialuronic si niacinamidele, insa in momentul in care am folosit prima data un produs cu retinol bine formulat mi s-a parut ca am descoperit o alta lume. Retinol este doar un alt nume folosit pentru molecula intreaga de vitamina A, care are proprietati cell-communicating, insa pentru a functiona cu succes in piele retinolul este transformat in acid retinoic de catre enzimele din piele si de abia de aici incolo putem vorbi de beneficii.

Pe scurt ceea ce face retinolul este sa creeze un zid de aparare si sa ajute pielea sa fie mai ferma. Stimuleaza productia de colagen, netezeste liniile fine si ridurile, reduce porii dilatati si imbunatateste textura pielii, reduce aparitia pustulelor si petele post acnee. Si eu am vazut asta pe fata mea - cat timp am folosit Clinical 1% Retinol Treatment tenul meu a aratat impecabil, n-am avut nimic pe ten nici macar in perioada aceea a lunii, textura tenului a fost alta, pielea mult mai ferma si mai luminoasa. Din punctul meu de vedere daca vreti sa dati banii pe ceva care sa va ajute cu adevarat tenul retinolul este raspunsul.

Desi nu cred ca mai este nevoie sa spun, o s-o fac totusi - nu uitati de protectia solara, care ar trebui oricum folosita zilnic, indiferent ca e soare sau sunt nori, dar cu atat mai mult aveti grija sa va protejati tenul cu un produs cu factor de protectie 30 sau cel mai indicat si mai mare daca folositi exfolianti chimici sau tratamente cu retinol.

Ati incercat vreunul dintre produse? Ce stiti despre exfoliantii chimici si despre retinol?

4 comentarii

  1. Si eu le folosesc pe ambele si mi se par foarte misto. Peste vara le-am folosit ceva mai rarut, fiindu-mi un pic frica de arsuri, chiar daca foloseam SPF 50 zilnic.
    Momentan caut si ceva cu vitamina C. Pusesem ochii pe ceva produse de pe iHerb, dar cred ca mai astept cu comandatul de acolo, pentru ca mi-e groaza de asteptatul vamala. Cu putin noroc, poate gasesc ceva fain pe site-urile din UK :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi-a placut mult serul cu vitamina C de la InstaNatural, am si scris despre el, se poate comanda de pe Amazon.

      Ștergere
  2. La tratamentul ăsta cu 5% AHA nu mă mai văd renunțând prea curând, e unul dintre cele mai bune produse de skincare încercate de mine. Pe celălalt am vrut să-l iau în format mini la ultima comandă, dar am amânat, iar acum mi-ai stârnit și mai tare interesul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu, mi-era dor de el. Sa incerci neaparat retinolul, daca pielea ta il tolereaza o sa-ti placa mult.

      Ștergere