Popcorn din conopida

20.1.15


Mi-am propus sa incerc alimente pe care pana acum le-am evitat si conopida este unul dintre ele. Prima incercare a fost un piure care mi-a iesit chiar bun (i-am dat mamei sa manance fara sa ii spun ce e si nici n-a banuit ca e vorba de conopida), iar a doua incercare este cea de care vreau sa va povestesc astazi - popcorn din conopida. Am vazut reteta acum cateva luni si mi-a ramas in minte, asa ca duminica seara am zis ca e cazul sa incerc sa vad ce iese.

Am spalat o conopida mica, am rupt-o in buchete mici, am pus-o in tava pe hartia de copt, am stropit cu niste ulei de masline, am adaugat sare si boia dulce (puteti sa folositi iute sau orice alte condimente va plac) si am bagat-o la cuptor pentru 40 minute (210 grade, cuptorul preincalzit). 

Rezultatul il vedeti singure - o gustare sanatoasa (nu prea se simte gustul de conopida), usor de facut. Am bagat reteta la pastrare si o mai fac. Voi mancati conopida? Sau o evitati cum fac si eu?

53 de comentarii

  1. Mie imi place conopida, mai ales la cuptor (am si scris pe blog reteta acum cativa ani https://darlyst.wordpress.com/2011/12/17/conopida-la-cuptor) :)
    E buna si ideeea ta, o sa incerc si eu, mai ales inainte de a viziona un film.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa ma uit si la reteta ta, stiu ca si mama facea intr-o vreme (cand eram eu pustoaica si stateam cu ai mei), dar niciodata nu m-a atras. Sunt dispusa sa incerc. :)

      Ștergere
  2. Mie imi place conopida o ador dar doar murata,din muraturi atat,in general imi plac muraturile mult,orice tine de acru X:X:X:,te pup scumpa mea frumoasa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu mancam candva conopida murata (singura care imi placea de altfel), dar acum nu mai pot sa mananc, cred ca de la ficat. :)

      Ștergere
  3. si eu am redescoperit-o anul trecut. Cand eram mica nu imi placea, dar am hotarat sa ii mai dau o sansa :) am facut un sufleu cu branza, conopida la cuptor, tot asa, condimentata ,si bineinteles, salata cu maioneza :D acum suntem prietene, si am in plan si o supa-crema.... Pofta buna! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu trebuie sa mai incerc si alte retete sa mananc mai des. :)

      Ștergere
    2. chiar e o alternativa buna la clasica garnitura de cartofi, si chiar si un fel principal :)

      Ștergere
    3. Stiu, dar cand nu-ti place ceva, poate sa fie sanatos de sanatos, ca sa zic asa. :))

      Ștergere
  4. Asa recunosc ca nu am mai mancat pana acum!!! Mie imi place conopida cu maioneza, sufleul de conopida si conopida in aluat de clatite si prajita in baie de ulei. Din pacate retetele acestea nu prea sunt dietetice :). Sau poate doar supa crema de conopida care la fel imi place.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar deloc dietetice, mi-am amintit ca acum cativa ani am fost la un botez in Viena, la un restaurant pe malul Dunarii si au avut un bufet de legume pane de nu l-am uitat nici acum. Am mancat atunci si conopida si broccoli de ziceai ca sunt ultima delicatesa. :))

      Ștergere
  5. Maaai, eu sunt innebunita dupa conopida murata. Cred ca fac si eu reteta asta, ca arata bine. Sa vezi ce surpriza o sa aibe prietenul meu atunci! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata delicios, cred ca in weekend incerc si eu, sa-i fac o surpriza mamei, care este fan conopida :) e usor de facut si plus ca e si o mancare sanatoasa! M-ai facut curioasa si incerc sa-mi imaginez un gust!
    Pana acum am preferat conopida doar murata, in rest nu prea imi place in mancare.
    Mary Yony
    O seara frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici mie nu-mi place, ba chiar deloc, dar asa a fost chiar buna. :)

      Ștergere
  7. Conopida, spanac, urzici si ciuperci...decat sa le mananc mai bine beau un pahar cu apa sa-mi treaca foamea ;)). II voi arata reteta mamei mele, care ar manca sufleu de conopida cu salata de conopida murata :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa am gandit si eu mult timp (cu exceptia ciupercilor), spanacul si urziciele n-or sa aiba in veci loc in viata mea, dar in privinta conopidei mi-am schimbat parerea. Asa ca nu se stie niciodata. :)

      Ștergere
  8. Cand am vazut titlul tau am zis: Poftim? din conopida? si acum dupa ce am citit, neaparat trebuie sa o fac si eu pentru ca trebuie sa inlocuiesc cumva porumbul acela care se depune...musai musai :-) Multumesc pt pont! te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma gandeam eu ca o sa va atraga ideea, d-aia am si pus reteta. :)

      Ștergere
  9. Eu sunt lesinata dupa conopida, si reteta asta a venit la fix! Habar n-aveam ca se poate gati si asa. :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Conopida pane cu rosii de gradina si niste branza :)...unul din motivele pentru care astept vara :))). Eu fac si supa de conopida cu galusti de faina si un pic de smantana si iaurt, dar imi place si murata fff mult. Nu m-as fi gandit la reteta ta, sunt curioasa ce gust are, de incercat. Angela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu ma risc sa combin conopida cu ceva, ma stiu destul de bine cat sa realizez ca nici n-o sa ma ating de mancare indiferent ca e buna sau nu. Fiecare cu piticii ei. Sa incerci, e chiar misto. :)

      Ștergere
  11. Imi place mult sa mananc conopida asa ca acesta este o reteta mai mult decat potrivita pentru mine si este extrem de usoara. Am facut aceasta reteta cu varza, dad nu m-am gandit ca se potriveste so conopidei. Mersi de idee!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mie o sa-mi placa sigur, mai mereu imi trebuie ceva de rontait :D Sa vad ce=i zic la frate-miu ca e...ceva specie noua de cartofi :)) Oricum avand in vedere ca n-a mancat conopida ever, pariu ca nici nu stie cum arata decat vag :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Mie imi place conopida pane si salata. La popcorn nici nu m -as fi gandit :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Am vazut si eu reteta pe un blog zilele trecute, insa nu la cuptor, ci cruda si amestecata cu diverse condimente, ca sa fie crocanta.
    O sa imi fac si eu, ador conopida si trebuie neaparat sa incerc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cruda n-as manca pentru ca nu-mi place gustul, trebuie sa-l "maschez" cumva. :))

      Ștergere
  15. foarte interesant si sanatos! am sa incerc

    RăspundețiȘtergere
  16. Mananc conopida ocazional. Nucsoara merge foarte bine in combinatie cu conopida. Imi place conopida pane, dar nu o prajesc in baie de ulei. Ori o pun in tava la cuptor ori intr-o tigaie de teflon fara pic de ulei :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt multe condimente care merg cu ea, depinde mult de gusturi.

      Ștergere
  17. Multumim pentru reteta! :-*
    Sigur o sa incerc si eu <3

    RăspundețiȘtergere
  18. Eeee ceva nou si pare gustos.O sa incerc si eu sa fac desi noi nu mancam conopida decat in salata bulgareasca.E un fel de muratura cu conopida,morcov ras,gogosar,etc. Dar o sa incerc neaparat sa fac si asa.Sunt setata pe noutati ,chiar azi vreau sa incerc o prajitura noua cu gem .Florina A.

    RăspundețiȘtergere
  19. Faina si simpla reteta. Eu fac ciorbita de legume cu conopida, conopida murata imi place mult si am mancat si pane - dar nu facuta de mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate prepara in multe moduri, depinde mult de gusturi, zic eu.

      Ștergere
  20. Conopida face parte din categoria legumelor care-mi plac doar crude, nu si gatite (tot in categoria aceasta intra si varza, spanacul si broccoli). Imi place sa o dau mananc preparata asa: http://esentadesanatate.ro/?p=751 sau murata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar eu prefer sa mor de foame decat sa mananc conopida cruda. :))

      Ștergere
    2. :)) eu prefer sa mor de foame decat sa mananc conopida gatita, asa ca ne impacam bine. Cat despre conopida fiarta, mama stie: niciodata nu fierbe conopida sau varza cand sunt eu acasa, ca mi se face rau de la miros; de gust nu mai vorbim... E uimitor cum niste legume atat de delicioase pot deveni atat de oribile prin fierbere :))

      Ștergere
    3. Sa nu discutam despre miros. :))

      Ștergere
  21. Chiar e simplu de facut .O sa incerc si eu .Mariana Cioranu

    RăspundețiȘtergere
  22. Initial n-am vrut sa intru aici, dar am zis hai sa o fac si pe asta! :)) urasc conopida, inainte o iubeam, dar dupa ce am mancat o salata de conopida fiarta, intr-o seara, tarziu bineinteles, mi-a fost atat de rau, incat nu... gata :)) chiar daca e foarte sanatoasa, cum ai zis si tu.
    Prefer popcorn-ul clasic, chiar daca nu e atat de sanatos:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mananca popcorn, nu te retine nimeni. Noi incercam conopida. :))

      Ștergere
    2. :))hahah, dar sa stii ca imi cam surade ideea de conopidaaa:)))

      Ștergere
  23. Si eu am preparat asa conopida,e chiar o gustare delicioasa de rontait in fata televizorului:)

    RăspundețiȘtergere
  24. am mancat piure, o sa incerc si popcorn :D

    RăspundețiȘtergere