Pe astea sigur nu le fac in 2015!

2.1.15


Postarea asta cred ca e un fel de inlocuitor de rezolutii pentru anul ce de-abia a inceput. Oricum nu m-as tine de ele si oricum nu cred ca-s importante in momentul asta al vietii mele. Asa ca mai bine va spun ce stiu ce n-o sa fac sigur in 2015:

NU O SA INCERC SA-MI CONTROLEZ VIATA - in 2014 am avut parte de cateva dezamagiri care mi-au lasat un gust amar si am invatat sa am capacitatea sa inteleg ca uneori oricat m-as stradui eu unele lucruri n-au cum sa se intample.

NU O SA MA CONCENTREZ PE PARTILE NEGATIVE - am facut-o de cateva ori in 2014 si nu mi-a fost bine; e adevarat ca am avut de ce s-o fac, dar imi dau seama ca a fost fara sens, in loc sa fac ceva sa-mi fie bine de acum incolo m-am lamentat pentru ce-am pierdut cand oricum nu mai puteam sa schimb ceva

NU O SA TRAIESC IN TRECUT - unul dintre cele mai grele lucruri cu care ma lupt zilnic este detasarea, sunt genul de om (nici nu stiu daca e corect cum am spus-o) care se desprinde greu, atat de greu incat sunt momente cand ajung sa ma intreb daca-s sanatoasa la cap cand ma incapatanez cand clar nu mai e nimic acolo. Greseala asta n-am de gand s-o mai fac! Ma asteapta lucruri si oameni mult mai frumosi in viitor.

NU O SA MA COMPAR CU ALTII - n-am facut niciodata asta in mod deosebit, dar am avut momente cand mi s-a intunecat mintea si mi-am pus intrebari tampite. In final eu sunt eu si fac lucrurile asa cum simt si prea putin imi pasa de cum procedeaza x si y. 

NU O SA FIU CEL MAI ASPRU CRITIC AL MEU - anul ce s-a incheiat am gandit aiurea de multe ori si am luat niste decizii destul de proaste pentru mine, asa ca n-am de gand sa mai repet asta si mai ales n-am de gand sa mai fiu atat de critica eu cu mine.

2014, desi mi-a dat o gramada de pumni si palme, n-a reusit sa ma puna jos, ba am reusit chiar sa invat multe lucruri, despre mine si despre altii si am de gand sa folosesc tot ce-am invatat in urmatoarele 360 si cate zile vor veni, indiferent ce aduc cu ele.

Voi ce nu veti face anul asta?

32 de comentarii

  1. Frumoase randuri...chiar nu ma gandisem la asta,m-ai pus pe ganduri in prag de seara ! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de acord cu tot ce ai scris tu mai sus. Cred ca toate ar trebui sa tinem cont si sa nu facem sau sa nu mai facem astea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma gandesc ca daca le vedem scrise negru pe alb poate ni se intiparesc altfel in minte.

      Ștergere
  3. Sunt de acord cu dorintele tale.. nici eu nu vrea sa fac aceleasi lucruri! La multi ani!
    www.farmacistonline.ro

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta postarea .
    Nu vreau sa mai discut cu oameni care NU merita .Este o pierdere de timp .
    Mi-a placut partea cu trecutul, cred ca toti trebuie sa invatam acest lucru :)
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  5. Anul acesta nu am sa mai ma "sacrific" asa tare pentru cei din jurul meu, si am sa-mi acord mai mult timp si atentie mie. Am constatat ca unii oameni chiar nu merita sa ridici un deget pentru ei! Mary Yony

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu tine, multi nu merita, mai sunt si exceptii. :)

      Ștergere
  6. Habar nu am ce voi reusi sa fac anul acesta...nu imi propun prea multe, vazand si facand! Ca tinta clara am doar ceva legat de job ce nu am reusit sa finalizez anul trecut, in rest...nu am contact personal cu multa lume din afara familiei asa ca nu prea am ce sa evit, ma impart intre familie, job, blog si cam atat. Mi-as dori o vacanta lunga, undeva departe dar stiu ca nu e posibil momentan asa ca ...mai astept! Tie iti doresc sa ai parte de tot ce e mai bun si mai frumos pentru sufletul tau, sa fii sanatoasa si fericita! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. O doamne! Eu numai asta fac 365 de zile pe an ma gandesc la ce sa TREBUIE SA FAC si bineintelesc ca nu fac, sau o fac, dar nu constant cum ar trebui. Si apoi ma gandesc la ce NU TREBUIE SA FAC si fac exact lucrurile alea. Si ma streseaza faptul ca sunt constienta de tot, dar nu actionez in consecinta. Mi-ar trebui macar o ora in care sa reusesc sa nu ma gandesc la nimic, sa nu-mi propun nimic, sa nu-mi impun nimic... De facut sunt perioade cand nu fac nimic, dar stiu ca nu e bine si ma consum si mai mult. In loc sa fac ce trebuie sa fac si gata :)) Nu ar fi mai simplu? Stiu ca nimeni n-o sa intelega nimic din ce am scris, nici nu stiu de ce am scris chestia asta de fapt. Cam asta e in capul meu la ora actuala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. solutia la dementa din capul tau este meditatia, cand mintea nu se mai gandeste la nimic ... :))

      Ștergere
    2. Sa meditez adica more thinking :)). Am inteles ce vrei sa zici dar momentan nu ma vad in postura asta.

      Ștergere
  8. ce am sa incerc sa fac... sa dorm mai devreme de ora 3... ; ce nu as mai face... nu stiu inca... nu fac bilantul anului trecut, incerc sa gandesc pozitiv si doar la ziua de maine ...

    RăspundețiȘtergere
  9. cam aceleasi idei pentru 2015 le am si eu.:) pupici si un an nou cat mai bun .pupici :*
    http://iv-dorys.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma bucur sa gasesc o Camelia optimista si concentrata pe ganduri pozitive.Ce voi face eu anul acesta!?Pai am petrecut un Revelion simplu,linistit si armonios acasa,alaturi de sot si fatuca noastra,fara sa ma mai intereseze de spectacolul de artificii si mi-am propus asa:
    sa traiesc in prezent,sa ma bucur de tot ceea vine catre mine(indiferent ca-mi place sau displace,sigur am ceva de invatat din ce-mi displace),sa ma concentrez doar pe ce-mi place,sa ma gandesc la ce-mi place,sa am energie pt a-mi duce la bun sfarsit tot ce mi-am propus,sa citesc cat mai mult,sa adopt un stil de viata sanatos,sa fiu constienta si responsabila 100% de viata mea,sa meditez in fiecare zi,sa renunt la control...si lista va continua.Vai ce ma bucur ca ai propus acest subiect,singura obiectie la acest articol,defapt un sfat este mult mai benefic sa inlocuiesti cuvantul nu cu negatii pozitive,adica sa te concentrezi pe ce vrei,fara sa te gandesti la ceea ce-ti displace,este putin cam complicat la inceput sa gasesti negatii pozitive,dar merita caci vei atrage mai mult din ceea ce vrei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma asteptam sa zica cineva ca m-am exprimat prin negatie. :) Atata timp cat gandul e pozitiv nu mai conteaza cum am exprimat, nu? :)))

      Ștergere
  11. ar fi un inceput bun, dar oare cat am putea respecta aceste conventii?
    la multi ani frumosi!
    te pup
    http://behindthelinesfs.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  12. Sa ai un an frumos, Camelia! Eu pentru anul acesta mi-am propus sa fiu fericita! Si in legatura cu ultimul aspect al postarii tale, obisnuiam si eu candva sa ma autocritic, dar acum am facut pare cu mine si am trecut la lauda de sine :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi place tare mult faptul ca te-ai gandit la ce NU ar trebui sa mai faci. Cred ca asta e problema noastra, ne concentram asa tare pe ce trebuie sa facem incat uitam ca nu tot ce facem e bine pentru noi. Mi-am fixat si eu cateva obiective, dar doar mental, sub forma de sugestii. In primul rand, cred ca nu ar trebui sa ma mai stresez pentru tot si toate, cum ai spus si tu, nu putem controla totul la perfectie.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce nu voi face? Buna intrebare :)))
    Pai:
    1. Nu voi mai fi atat de lenesa. Sunt o persoana lenesa,comoda si totusi pot face atta de multe si realiza atat de multe.2014 a fost cel mai bun an financiar al meu si sunt sigura ca daca as fi pus ceva mai mult efort ar fi fost si mai bun.Deci anul asta nu o sa mai tai fruza la caini asa tare.

    2.Nu o sa mai mananc atat de nesanatos. Azi un biscuite,ba o cana cu ciocolata calda,ba o cafea facuta la dolce gusto,ba o prajitura, ba o sunca,un cascaval...se aduna,zilnic.Au numai prostii in ele.Si ma simt vinovata ca consum hahahaha :)))) Dupa ce imi fac pofta,de regula.Nu am sa ma opresc deifnitiv din mancta prostii,dar am sa o fac mai rar.

    3.Nu voi mai arunca atat de multa mancare.Am observat ca gatesc,dar dupa 1 zi,arunc mancarea.Bani aruncati.Am invatat sa "Reciclez" mancarea.Am vazut emisiunea "Save with Jamie" de pe TV Paprika,a lui Jamie Oliver..si de 2 saptamani am imbunatatit tehnica asta.Ceea ce ma bucura.Am mers doar de 2 ori la supermarket si la piata!! adica 2 sambete!! Eu care treceam de cel ptin 3 ori pe saptamana :).

    4.Nu voi mai fi atat de risipitoare si "necumpatata".Doamne deci anul asta am facut un calcul.Am calculat banii cheltuiti pe cosmetice,haine si parfumuri (chiar azi am spart 550 de lei pe 2 parfumuri ca era reducere la Marrionaud,cand am inca alte 4 neterminate,ba chiar nici un sfertr consumate).Nu vrei sa stii cat a reiesit ca am cheltuit.Eu una m-am speriat si mi-am dat seama ca cu banii aia mai scurtam rata la masina cu 6 luni.Sau adaugam o suma frumoasa in contul de economii pentru casa.Traim intr-o societate de consum.Pai de-aia tineretul nu mai reuseste sa isi ia o locuinta.Azi cheltui 10 lei pe o oja,maine mai vezi un creion de sprancene,mai dai inca 25 de lei,ca doar e redus de la 40 de lei,apoi o crema,o bluza..si tot asa. M-am uitat cu scarba la toate cutiile cu cosmetice si haine si am decis sa nu mai cumpar nimic pana nu termin/uzez tot,apoi refac stocul doar cu produse care mi-au placut mult,fara sa mai fac experimente.Experimentul am fost eu,oricum,pentru ca mereu apare ceva nou (un ruj,un rimel,un fond de ten,o crema) si in fond,nu face nimic special.Asa ca...haules! Adio :))) O sa devin imuna la reclame,propaganda cu reduceri si alte chestii.

    5.Nu voi mai acorda atentie nesimtirii oamenilor.Am observat ca am consum mult de tot pe chestia asta.Dar rau!!! O sa devin cea mai nesimtita persoana evar.Bunul meu simt o sa se evapore ca alcoolul.Doar cine merita va mai vedea partea mea buna.Ca daca esti bun,se sterge lumea cu tine la cur.

    6.Nu o sa mai dau voie nimanui sa imi spuna mie unde e locul meu in societate sau ceea ce trebuie sa fac.M-am saturat de "Oh,nu e frumos sa vorbesti asa cu [persoana aia ca e mai in varsta,are o functie mai mare,e mai cu rahat in frunte,etc".Fuck that! Sau sa tac de drgaul situatiei,sa nu zic ce am in minte doar pentru ca nu se cade.Fuck that! De acum incolo am sa fiu mai putin diplomata.Unii oameni merita sa le spui in fata niste chestii.

    7.Tot ceea ce ai zis si tu in post.Nu are rost sa enumar.

    8.Nu o sa ma mai uit la tv!!! Sau mai exact,am sa blochez posturile gen pro tv,antena 1,antena 3 si alte chetsii.Raman la tv doar pentru desene animate,muzica (sau radio,cand fac curat),play station, documentare si emisiuni de gatit.Jegul asta de tv imi haleste 1-2 ore adunate pe zi! Fuck that too!!

    Ar mai fi multe,dar nu vreau sa scriu romane.Scuze pentru greselile din text,daca sunt.Sunt la munca si am scris repede.
    Te pup si anul asta be the better version of yourself!

    Georgi.

    RăspundețiȘtergere
  15. Iti tin pumnii, sa reusesti sa te tii de promisiuni!
    Si eu mi-am fixat multe obiective, sper sa-mi si iasa.... 2014 a fost un an nedrept in prima parte, rasplata a venit spre sfarsit. Si mi-a reamintit ca, tot ce nu te omoara, te face mai puternic....asta, daca n-o iei razna pe parcurs :)
    Pentru 2015, mi-as dori sa fiu mai optimista, sa nu ma mai stresez pentru orice nimic, sa nu-mi mai complic inutil existenta (dar stiu ca-i aproape imposibil, n-as mai fi eu).
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  16. Dap, chestia cu "nu o sa traiesc in trecut" trebuia sa o fac si eu de mult, muuuult timp.
    Nu m-am gandit pana acum la ce o sa fac si ce nu o sa fac in 2015 ci doar ca o sa fac sa imi fie mai bine si nu o sa mai dau sanse celor carora am tot dat pana acum. Voi fi mai rea si mai egoista pt binele meu pt ca pana acum m-am gandit la binele celorlalti si sincer m-am saturat sa fiu painea lui Dzeu.

    Mihaela I.

    RăspundețiȘtergere
  17. Toate astea pe care tu nu o sa le faci, nici eu nu o sa le fac. Avem principii comune :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Greseli facem tot timpul...si mai tot timpul ne dezicem de ele promitand ca nu le mai facem :))))).. ele fac parte din viata noastra vrem nu vrem...caci asa invatam ce e bine si ce e rau.Eu sper sa am parte de multa sanatate ( ceea ce iti doresc si tie ) , ca sa pot gandi limpede, sa iau cele mai bune decizii pentru mine. :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu mai beau ca in noaptea de revelion . Asta e clar. . :)))
    În plus o să încerc sa ţin mai puţin la părerea celor care nu contează

    RăspundețiȘtergere
  20. Cred ca voi imprumuta toate 'Nu'-urile tale de mai sus pentru ca m-am regasit in ele, in toate.

    Cel mai mult m-a afectat traitul in trecut. Pentru ca atat de mult m-am tinut de niste amintiri si oameni care nu mai faceau parte din prezentul meu incat am ignorat ceilalti oameni dragi din jurul meu,am ignorat evenimente frumoase si oameni frumosi. Am trecut ca gasca prin apa si am pierdut ani frumosi din cauza unei incapatanari.

    Daca ar fi sa mai adaug cateva nu-uri, cam acestea ar fi:
    - NU o sa mai fiu fricoasa/emotiva. Din cauza unor sentimente generate de anumite temeri de multe ori am pierdut un job bun , o sansa de a cunoaste oameni noi, locuri noi sau am uitat sa ma distrez cand trebuia sau cand nu trebuia. Sper ca poate anul asta sau in urmatorii ani sa devin o persoana mai sigura pe mine.

    -NU o sa mai mananc de suparare, plictiseala, bucurie sau orice alt motiv diferit decat motivele care implica intr-adevar foame, nevoie sau o pofta prea mare. De cand ma stiu ma plang ca pun pe mine dar mereu mananc tone de dulciuri ba la filme, ba cand citesc, ba la laptop si trebuie sa ma opresc.
    Acum stiu ca am zis cu voce tare aici si va ramane mult timp 'imprimat'. Iar asta ma va face sper sa imi dau silinta sa ma limitez.

    -NU o sa ma mai consum din certuri mici cu persoanele din jur. Tind sa fiu o persoana overreacted cand sunt suparata si uit ca supararile aduc dupa ele sentimente urate, riduri,cearcane.

    Ar mai fi poate multe nu-uri de mentionat in scris. Bine ar fi ca macar in capusorul nostru sa le mentionam si sa incercam sa fim oameni mai buni, nu pentru altii, cu altii , ci cu si pentru noi.

    RăspundețiȘtergere