3 salate perfecte pentru vara

6.7.14

Nu stiu voi cum sunteti, dar eu de cand a venit caldura n-am nici o tragere sa ma duc in bucatarie si sa gatesc (ma refer la aragaz si cuptor, se face atat de cald in casa incat imi piere orice chef de mancat), asa ca mancarea de baza in casa o reprezinta salatele. De-a lungul timpului v-am mai aratat diverse variante pe care le fac destul de des, in ultima vreme m-am mai jucat cu ingredientele, am incercat diverse lucruri, ma fortez (exagerez cu fortatul) sa mananc avocado si salata verde, nu pot sa zic ca ma innebunesc dupa ele, dar nici in gat nu-mi raman.

Salata cu ce avem prin frigider este ... este! M-am obisnuit sa aranjez cat de cat in farfurie/ castron ce mananc ca sa arate si bine si sa savurez cand mananc - salata de mai jos e un exemplu bun: salata creata, rosii cherry galbene si rosii, ardei gras, fasii de piept de pui, mini mozzarella si un ou. Satioasa, arata bine si o pot face cu ce am prins frigider. Nu simt nevoia sa adaug vreun dressing si de multe ori pun si o mana de seminte in salata, de data asta m-am grabit si n-am mai pus.


Sunt niste ani buni de cand fac salata cu fasole (de inspiratie mexicana, sa zicem), insa am adaptat-o putin si am introdus nautul in loc de fasole alba, am adaugat avocado si am scos ardeiul gras rosu. As fi pus mai mult praz in ea, insa nu am avut in casa. Am facut un dressing cu ulei de masline, otet balsamic si o gramada de condimente. De obicei adaug o gramada de seminte in salata, de data asta n-am facut-o pentru ca era prima data cand am folosit naut si am vrut sa vad cum e.


Desert la pahar v-am mai aratat, asa ca astazi va arat si o salata - mi se pare absolut delicios pranzul sub forma asta: salata verde, rosii cherry, ardei gras, carne fiarta (asta aveam eu) si branza (mozzarella), insa va puteti juca cu straturile cum vreti, eu asta aveam prin frigider si am improvizat. Am mai facut cu ceapa verde, masline, seminte, telina. Totul tine de preferinte.


Alte salate care sunt la mare cautare la mine in casa pe vremea asta sunt salata cu cuscus de care v-am povestit aici si salata de paste de aici, ambele mancate reci, scoase direct din frigider. Voi ce mancati in perioada asta? Imi dati ceva idei de salate?

14 comentarii

  1. Salatele cu ton sunt preferatele mele .
    Arata tare bine si salatele facute de tine, prima in mod special e pe gustul meu .O duminica frumoasa iti doresc .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu mananc ton, dar in afara de salata cu porumb si ceapa verde nu prea am incercat alte combinatii. Tu ce salata faci cu ton?

      Ștergere
    2. Eu o fac exact cum ai facut tu prima salata, doar ca nu pun mozzarella .
      (Anamaria)

      Ștergere
    3. O sa incerc si eu sa vad cum e. :)

      Ștergere
  2. Toate arată bine, iar pe deasupra sunt și sănătoase. :D Poftă mare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Te inteleg perfect Camelia atunci cand vine vorba de stat in casa si gatit pe vremea aceasta. Pentru ca o mancare gatita sa iasa delicioasa, trebuie sa-i acorzi atentie si timp suficient. Salatele merg insa perfect pe aceasta vreme, chiar inainte am savurat una cu ton.
    Multumesc pentru idei! Uite, n-am mancat de multa vreme pui de fasole in salata.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am apelat de vreo 2 ori la aragaz si tare am mai regretat dupa ... ziceai ca e sauna in toata casa, asa ca la salate ramanem. :)

      Ștergere
  4. Hmmm...ce poftă mi-ai făcut! Nu am încercat niciodată salată de năut. Mai mult îmi fac genul de salate precum prima prezentată peste care îmi place să pun pătrunjel sau mărar proaspăt :)
    Dar arată delicios!!:x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa incerci, e chiar interesant gustul nautului in salata, mie mi-a placut mult. :)

      Ștergere
  5. Pe langa salate, mie imi plac si pateurile si supele reci - sunt perfecte pe caldura asta.
    Pateurile mele preferate sunt cel din avocado+masline fara samburi+boia iute+zeama de lamaie (toate bagate la blender) si cel din nuci+seminte de floarea soarelui inmuiate + usturoi + boia iute+zeama de lamaie. Ah, si pateul de soia imi place - soia fiarta + cimbru + busuioc + zeama de lamaie + ulei de susan si masline.
    Supele mele preferate sunt cele de rosii - atat cea fiarta (o conserva de rosii taiate, 3 cani de apa, un ardei kapia si un pastarnac - toate fierte bine, apoi la final adaug busuioc verde sau uscat si un strop de ulei de masline), cat si cea cruda (2 rosii coapte bine, jumatate de ardei gras, un fir de ceapa verde, un strop de ulei de masline, cateva fire de busuioc verde, o lingura de seminte de canepa - toate date prin blender).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bune ideile cu pateu, chiar o sa le incerc. Merci. :)

      Supe mai fac si eu, dar nu ma omor dupa ele.

      Ștergere
  6. Da daaa si la noi salatele sunt la ordinea zilei. Cel putin pana vine al meu sot acasa si pretinde ceva mai de oameni, nu de rumegatoare!:)) La el salata e numai garnitura, chiar daca are ou, branza, carne!:)) Si tare as vrea si eu sa nu mai aprind cuptorul si aragazul ca zici ca se coboara Iadul in bucataria mea!

    RăspundețiȘtergere