Lady Anion - da sau nu?

26.7.14

Nu este prima data cand scriu pe blog despre absorbante (organice, naturale, sanatoase sau cum mai vreti sa le spuneti) si nici nu s-au schimbat multe - eu inca folosesc cupa menstruala (gasiti aici postarea de acum 2 ani in care v-am povestit cum am trecut de la ura la iubire) si nu ma vad renuntand la ea curand, insa sunt situatii cand nu o pot folosi si atunci varianta raman absorbantele sau tampoanele. Si incerc sa caut cea mai sanatoasa alternativa pentru mine.

Despre Lady Anion (gasiti mai multe informatii despre produse si un video interesant aici) am vazut diverse postari pe bloguri si recunosc ca am citit doar cateva. Cand am primit propunerea de a le testa am ezitat putin pentru ca m-am gandit ca nu-s eu cea mai indicata sa le incerc deoarece eu folosesc absorbante rar, dar gandindu-ma mai bine mi-am dat seama ca poate voi sunteti interesate si de parerea mea si am acceptat.

Romania este pe primul loc, in Europa, la numarul cazurilor de cancer de col uterin si sunt o gramada de femei cu probleme de sanatate intima si nici nu-si imagineaza ca aceste probleme sunt cauzate de absorbantele nesterile, neigienice si (de multe ori) nesigilate obtinute din materiale reciclate si inalbite cu clor. Eu nici nu vreau sa ma gandesc din ce sunt facute unele produse care se vand in magazine cu 2-3 ron/ pachetul (si sunt nu multe, ci foarte multe).


Absorbantele de la Anion sunt din bumbac organic, au banda cu turmalina (care emite anioni si infrarosii in contact cu pielea) si se lauda cu multe si trebuie sa recunosc ca nu se lauda degeaba. Pe mine chiar m-au surprins mai mult decat placut.

N-o sa va insir date "tehnice" (gasiti toate informatiile pe site), insa va pot spune fara ezitari ca cine a gandit produsele astea le-a gandit bine, dar bine de tot - ca marime, ca aspect, ca ambalaj, ca prezentare si cel mai important ca eficienta. Absorbantele sunt ambalate individual (insa nu "zboara" prin plastic ca cele de pe piata), iar pachetul se poate resigila dupa fiecare utilizare. 

Sunt foarte subtiri si se lipesc foarte bine pe lenjerie (chiar m-a mirat aspectul asta - nu s-au miscat din loc, n-am avut nici un fel de accidente cand le-am folosit), retin lichidul foarte bine si suprafata nu ramane deloc umeda, nu emana nici un miros neplacut (si asa am inteles si eu la ce foloseste banda de turmalina si ce fac anionii), nu am simtit nici un disconfort cat le-am purtat. 

Vi le recomand fara nici o retinere - pe site gasiti detalii despre cum le puteti comanda (din cate am inteles se pot comanda doar pe site sau la distribuitori), iar preturile nu mi se par mari - puteti comanda si mostre din cate am vazut. Tineti cont ca asta e parerea mea si ca eu nu folosesc absorbante decat ocazional, mie mi s-au potrivit si le-as cumpara fara sa ezit daca as fi o consumatoare constanta de absorbante.

Daca vreti sa le incercati am pentru voi un pachet (4 absorbante de zi si 2 teste pentru determinarea propriului PH vaginal), tot ce aveti de facut este sa-mi lasati un comentariu in care sa-mi spuneti daca ati incercat pana acum absorbante din bumbac organic sau nu acordati atentie acestui aspect.


Astept comentariile voastre, mai ales daca le-ati incercat si aveti experiente de impartasit, sunt sigura ca este o informatie utila, chiar daca multe femei evita sa discute despre asta.

30 de comentarii

  1. chiar daca nu le castig clar imi voi cumpara sa bad diferenta

    RăspundețiȘtergere
  2. Am mai participat la un concurs cu astfel de premii, din pacate nu am castigat, desi eram curioasa cum sunt. Am citit numai review-uri pozitive la adresa lor si mai ca le-as incerca, in ciuda scepticismului initial. Sunt constienta de riscurile la care ne supunem la folosirea absorbantelor normale, a tampoanelor sau a deodorantelor cu Al, insa din obisnuinta probabil continui sa le cumpar. Probabil ca daca voi gasi ceva mai bun voi renunta la ele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristina Barbieru26 iulie 2014 la 16:29

    Eu nu le-am incercat si am citit cateva pareri bune despre aceste produse.Chiar mi-as dori sa le incerc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu le-am incercat pe cele de la Natracare (care se gasesc si pe iherb,ceea ce ma incanta) si eram dispusa sa le acord exclusivitate,ca sa zic asa. Din pacate insa, mi s-au parut destul de proaste. Am folosit 2 tipuri si amandoua se dezlipeau si nu prea faceau ce trebuie,adica sa absoarba, ceea ce ma obliga sa le schimb foarte des. Eram ca-n reclamele alea de la tv, toata ziua la baie si cu griji. Chiar mi-a parut rau. Ma bucur ca exista acum si alta optiune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le-am incercat si eu pe cele de la Natracare la inceputul anului si am si scris despre ele. Am observat si eu, mai ales la tampoane, ca o bucata parte din produs era curat ca si cum nu absorbise deloc lichid, insa nu mi s-a parut ca am folosit mai multe decat de obicei sau ca a fost nevoie sa le schimb mai des. Poate e de la material, nu stiu ce sa zic ...

      Ștergere
  5. Nu le-am incercat pana acum insa ma asteapta 2 mostre de la Lady Anion sa le testez la urmatoarea menstruatie.Le-am primit zilele trecute in urma unui concurs la care am participat si sunt foarte curioasa sa le incerc iar daca ma voi impaca bine cu ele,cu siguranta le voi cumpara pentru ca cea mai importanta este calitatea atunci cand vine vorba de igiena noastra personala si de sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu le-am incercat insa parca ma incearca o curiozitate. Ideea e absorbantele disponibile pe piata ( si vorbesc aici de cele de decente, ma gandesc si eu cu groaza ca exista pachete la 2-3 lei :| ) au majoritatea cate-o hiba. Ultima surpriza cu totul neplacuta a avut loc cand am incercat sa schimb inculpatul si s-a rupt o fasie care avea adeziv pe ea......ideal....am avut draci 20 de min :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am folosit pana acum absorbantele din bumbac organic, recunosc, cred ca ar trebui sa le dau o sansa si sa le incerc:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am incercat pana acum, dar ma tenteaza ^_^

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am incercat absorbante din bumbac pana acum, dar dupa ce am citit postarea ta chiar m-ai facut curioasa si imi doresc tare mult sa le incerc.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu le-am incercat pe acestea dar am folosit Natracare. Se pare ca pana acum nu am fost constienta la riscurile la care ma expun prin folosirea absorbantelor neorganice. As vrea sa le incerc si pe acestea. Cu cat am mai multe optiuni cu atat mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  11. nu am incercat din bumbac organic, de obicei iau din hypermarket ce imi pica in mana... sunt atenta doar sa nu fie parfumate, pentru ca am patit ceva urat de la parfumate. Le-as incerca pe acestea dar nu ma vad comandandu-le pe net, sper sa apara in vreo farmacie...

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu am incercat pana acum, insa as face-o fara ezitare, am devenit extrem de curioasa. Am citit numai pareri pro si numai review-uri reusite. :D

    RăspundețiȘtergere
  13. cred ca e si-un pic marketing la ele.
    am mai vazut absorbante cu diverse benzi si am folosit cateva Lady Anion, insa eu nu am vazut nicio diferenta fata de always, cele pe care le cumpar frecvent.
    probabil as cumpara in locul always urilor lady anion, insa faptul ca nu se gasesc in mai multe locatii ma retine.
    poate ca le vor baga si in farmacii/hypermarketuri si atunci o clientul va avea posibilitatea sa aleaga si sa testeze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La orice produs e o parte (mai mica sau mai mare) de marketing - daca nu ai pielea sensibila probabil ca nu e usor de sesizat o diferenta, eu n-am incercat de foarte mult timp Always sau altceva de genul asta, deci nu prea pot sa vorbesc comparativ in cazul asta.

      Ștergere
    2. Esti prima persoana care aud ca nu a vazut nici o diferenta.Eu am descoperit acum 5-6 ani aceste absorbante,am daruit si catorva prietene si nu-ti povestesc cat au fost de incantate si multumite,eu deasemenea.Este diferenta foarte mare,din toate punctele de vedere.In ceea ce priveste achizitionare lor ai mare dreptate!

      Ștergere
  14. Sincera sa fiu pana la articolul tau n-am mai citit altele despre absorbantele acestea.Le-am tot 'vazut' prin blogosfera dar n-am citit decat titlul. Mi se pare normal sa le dau o sansa. Dar eu nu rezist numai cu absorbante, fluxul menstrual la mine f f mare in primel doua- trei zile si folosesc atat tampoane cat si absorbante in acelasi timp si cateodata nici impreuna nu fac fata.
    Am recitit si articolul tau despre cupa menstruala. Si pe ea as incerca-o, dar in primele zile n-as putea sa o folosesc decat cand sunt acasa, la serviciu sau pe strada sincer nu am curaj.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cupele menstruale sunt si ele pe marimi si cand zic marime ma refer la capacitate, deci in mod sigur daca o iei pe cea potrivita o sa poti s-o folosesti si in primele zile cand fluxul e mult mai mare, fara frica ca o sa te patezi.

      Ștergere
  15. Nu le-am incercat dar mi-ar placea sa le incerc pentru ca am citit numai opinii pozitive!

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu am incercat Lady Anion, insa am incercat Natracare si am sunt multumita de ele.
    In rest, folosesc si eu cupa menstruala de 2 ani si absorbante "sensitive".
    De cand am aflat din ce sunt facute absorbantele... sunt foarte atenta la acest aspect.

    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  17. Revin cu un comentariu, in afara concursului. Am solicitat la ei pe site mostre pentru ca eram foarte curioasa de aceste absorbante. Am revenit la tine sa comentez pentru ca aici le-am descoperit. Am primit deja cele 2 absorbante si am si reusit sa le incerc. Mi se par foarte, foarte mici. Poate ca tehnologia e buna, dar... am stat numai cu grija. Nu stiu ce sortiment foloseste tanti aia pentru exemplificare in filmulet, dar eu am primit 2 minuscule. Tie nu ti s-au parut prea mici, Camelia?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, mi s-au parut subtiri (fata de cei e pe piata), insa nu mici - eu le-am incercat pe cele mentionate in postare, ce tip ti-au trimis ca mostre?

      Ștergere
    2. Nu stiu, ca nu erau ambalate asa frumos precum cele din poza ta. Erau pur si simplu in folia aia alba si aveau unul o dunga albastra celalalt o dunga roz.

      Ștergere
  18. Eu le-am incercat si stiind cate incoveniente si minusuri aveam cu absorbantele pe care le foloseam, am zis sa le-ncerc pe acestea. De ceva timp voiam sa le schimb pe cele vechi cu unele organice. Chiar is bune pt mine. Ma simt confortabil, parca nici nu-s acolo. Desi is cam duble la pret fata de cele pe care le foloseam, prefer sa stiu ca-s mai ok din punct de vedere al sanatatii si confortului meu. ^_^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu le-as cumpara daca n-as folosi cupa menstruala, mi s-au parut o alternativa foarte buna.

      Ștergere
  19. se pare ca aceste absorbante sunt produse in China, nu au certificare organica iar acum cateva luni au fost descoperite radioactive http://www.dailymail.co.uk/news/article-3005564/Customs-officials-seize-half-ton-RADIOACTIVE-sanitary-pads-Lebanon-airport.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit si eu articolul cand a aparut, insa stiu si cate neadevaruri apar in presa ... nu stiu ce sa zic.

      Ștergere
  20. Nu am încercat produsul. As dori sa-l încerc pentru am avut probleme cu aparatul genital. Mă interesează absorbantele zilnice,fiind la menopauza.

    RăspundețiȘtergere