Bunatate la pahar

10.7.14

Cum sa incep postarea asta? Ma gandesc de cateva minute si nu-mi vin cuvintele ... nu ma dau in vant dupa mancare (in general) si cu atat mai putin dupa micul dejun (au fost ani la rand cand nu serveam masa asta - nu zic ca a fost bine, dar asta e realitatea), asa ca incerc sa imi pregatesc chestii gustoase si care sa arate bine ca sa ma atraga sa mananc si care sa se faca in 2 minute (arareori am chef de un mic dejun mai elaborat). De ceva vreme repet o combinatie si ma joc cu ingredientele in pahar (da, imi place la nebunie micul dejun la pahar - si nu numai micul dejun).

Despre granola cu vanilie si migdale de pe iHerb v-am mai spus (o gasiti aici), imi place mult de tot, insa acum am o noua pofta de care cred ca v-am mai spus (granola cu ciocolata belgiana de la Lizi's de pe organicbaby - astept sa fie disponibila iar varianta mica, vreau s-o incerc inainte sa ma arunc la o punga mare) - sa revin ... un strat generos de granola, urmat de putin indulcitor Sweet Freedom (il gasiti aici, imi place mult de tot - l-am folosit in ceai, la clatite, la diverse deserturi) si credeti-ma ca face diferenta, fructe (eu azi am folosit o banana taiata felii), iaurt (am mai avut un iaurt cu caramel de la nu stiu care saptamana de la Lidl - delicios, insa de obicei folosesc iaurt simplu indulcit) si la final iar granola. Un singur cuvant am de spus: delicios.

Acum sa revin putin la indulcitor ca merita - eu nu consum zahar, nu mi-a placut niciodata si m-am facut chiar de ras de cateva ori pe tema asta (mi s-a intamplat sa am musafiri si sa-mi ceara zahar si da-le de unde nu-i - eu n-am cumparat niciodata zahar, de unde sa am in casa?) si am incercat diverse variante, iar cand am citit de indulcitorul asta la Adiana am stiut ca trebuie sa-l incerc. Imi place asa mult incat vreau sa incerc si siropul de ciocolata (fara zahar) din aceeasi gama. Deja imi imaginez niste clatite cu sirop deasupra ...

Combinatia asta o fac des si in functie de ce folosesc poate fi si mai colorata si pe mai multe straturi si ma face sa zambesc mereu cand mananc si n-o mananc doar la micul dejun, ci si atunci cand am pofta de ceva dulce si delicios.


Plecand de la combinatia asta, am facut acum cateva zile o chestie absolut dementiala si nu exagerez cu nimic. Daca ma urmariti pe Facebook probabil ca stiti despre ce e vorba - in urma campaniei Buzzstore (de care v-am spus aici) am castigat 2 premii, cel cu produse L'Occitane pe care vi le-am aratat zilele trecute si un premiu surpriza pentru creativitate - o cutie plina cu produse Gerble. 

Cand am vazut biscuitii cu ciocolata am stiut ca vor fi primii pe care am sa ii incerc, mi-am amintit ca aveam in frigider un iaurt cu menta si ciocolata (de la alta saptamana tematica la Lidl - multe iaurturi, multe saptamani, dar unele sunt super reusite) si m-am gandit eu ca va iesi ceva misto. Si ce inspiratie am avut - am pus biscuitii si iaurtul in straturi si deasupra am adaugat putina granola si niste fulgi de ciocolata. Nu am cum sa va descriu in cuvinte cat de misto a fost combinatia biscuiti - menta - ciocolata - granola crocanta. Trebuie sa recreez cumva iaurtul ala, a fost unul dintre cele mai bune incercate de mine.


Voi ce mancati la micul dejun pe caldura asta?

10 comentarii

  1. Chiar arata delicios , mi-ai facut pofta . Si eu am devenit fana produselor Gerble . Dimineata mananc biscuitei cu gem de capsuni, sau biscuitei cu iaurt de baut .Te pup
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi plac si cei de la Gullon, insa Gerble au mai multe sortimente - daca ii gasesti pe cei cu ciocolata pe undeva (pe site nu i-am vazut) sa ii incerci - si o spun eu care nu ma innebunesc dupa ciocolata. :)

      Ștergere
    2. Nu, sunt ca cei cu fructe, dar cu bucati de ciocolata in ei.

      Ștergere
    3. Am sa-i caut , m-ai facut curioasa :) Si cei de care ti-am spus eu sunt foarte deliciosi .
      (Anamaria)

      Ștergere
  2. Arata delicios! Eu una dimineata mananc pepene, seara il feliez si il pun la frigider pentru dimineata! E numai bun pentru mic dejun ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu si pepenele nu prea suntem prieteni, eu ma mai stradui, dar parca nu-mi iese. Mai incerc. :)

      Ștergere
  3. granola = flgi de ovaz???? intreb si eu ca habar nu am:D
    Imi place enorm ideea asta de mancare la pahar si arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
  4. fulgi, nuci/ alune, miere si altele - bagate la cuptor - poti cauta retete pe net si sa-ti faci acasa

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu mananc micul dejun, prima masa a zilei e undeva pe la 15. Stiu ca nu e bine, dara asta e! Poate in vacanta, daca stau la vreun hotel...

    RăspundețiȘtergere
  6. Yamiii! :) ce bine arata... sunt sigura ca-i delicios :D

    RăspundețiȘtergere