13 parfumuri de la Yves Rocher

31.7.14



Am postarea asta in minte de ceva vreme, insa n-am avut timp sa fac poze si am tot amanat, insa dupa ce-am primit ultimele 2 parfumuri lansate de Yves Rocher (apa de toaleta Luminelle Collection Ete si Moment de Bonheur L'Eau) am zis ca e cazul sa ma mobilizez si sa ma pun pe treaba. Nu stiu cine a zis ca 13 nu e norocos, dar eu il contrazic.

Din seria Secrets D'Essences o sa incep cu Rose Absolue (din pacate nu se mai produce si care o lunga vreme de timp a fost printre parfumurile mele preferate - daca vreti sa cititi mai multe despre el o puteti face aici - l-am laudat prin 2011 cand l-am descoperit, acum nu ma mai fascineaza asa mult, insa din cand in cand imi place sa-l port si sa-mi aduc aminte), Vanille Noire (inca imi place la nebunie si cred ca este un parfum care n-o sa-mi lipseasca niciodata, are ceva special si de cate ori il port ma simt bine) si Tendre Jasmine (nu este genul meu de parfum, dar pe care l-am ales cadou la o comanda tocmai pentru ca este diferit si pentru ca uneori simt nevoia de altceva - din pacate nu prea rezista pe pielea mea, este primul parfum din seria Secrets D'Essences care nu persista - n-as fi crezut ca o sa port vreodata vreun parfum de iasomie, dar ...).


Din colectia Un Matin au jardin am doua ape de toaleta: Flori de Cires si Lacramioare inflorite, ambele usoare, placute, perfecte pentru primavara/vara, dar care rezista maxim 2-3 ore pe piele, insa ma asteptam la asta. Mie imi place sa le folosesc cand am un drum scurt de facut pentru ca sunt proaspete si revigorante.


Anul trecut mi-a placut la nebunie apa de toaleta Retropical din editia limitata de vara (gasiti aici mai multe detalii despre ea) pe care am tot folosit-o, iar cand am vazut anul asta ca au lansat Luminelle Collection Ete si am citit descrierea (bergamota, lamaie, mandarine, flori de citrice si note lemnoase) am devenit mai mult decat curioasa si eram sigura ca o sa-mi placa si asa e - e un parfum perfect pentru vara, mare si plaja, parca mai fresh decat cel de anul trecut. Eu le-am purtat si impreuna si mi-a placut mult combinatia.


So Elixir Purple imi place mult iarna (este un parfum puternic, dar care are ceva fascinant, eu l-as incadra in randul parfumurilor orientale - puteti sa cititi parerea mea despre el aici) si este genul de parfum pe care l-as purta la o intalnire. Moment de Bonheur L'Eau (desi varianta originala nu ma incanta deloc, prea mult trandafir pentru gusturile mele) mi l-am dorit de cand am mirosit prima data mostra primita - e o combinatie interesanta de trandafir cu mar dulce si accente de cedru (mie imi aminteste putin de Be Delicious de la DKNY). Imi place cum se simte pe piele, dar nu persista deloc (daca l-ati incercat va rog sa-mi spuneti daca pe voi rezista ca sunt putin dezamagita ca nu persista pentru ca-mi place mult). Despre Flowerparty v-am mai povestit pe blog - mi se pare parfumul perfect pentru vara, jucaus si vesel, floral si fructat, o combinatie delicioasa, care nu are cum sa nu-ti dea o stare de bine, insa nici el nu rezista foarte mult pe piele (4-5 ore maxim).


Ultimele trei parfumuri de care vreau sa va povestesc le foloseste mama: Iris Noir (este preferatul ei de niste ani buni, aduce mult cu Magie Noire de la Lancome, este un parfum foarte puternic, interesant, cu multe fatete dar care mie imi da dureri de cap), So Elixir (initial mi-a placut mult, insa in timp a inceput sa ma plictiseasca - varianta Purple are acel ceva ce astuia ii lipseste dupa gusturile mele) si Neroli (un parfum interesant, pe care l-am primit, dar pe care n-am putut sa-l folosesc pentru ca imi da dureri de cap, fiind destul de puternic).


De-a lungul timpului am mai incercat si altele, dar nu mi s-au potrivit si le-am dat mai departe. Majoritatea parfumurilor sunt fie cumparate la oferta sau primite cadou la anumite oferte (in special aniversare), iar ultimele aparitii sunt primite pentru testare. Va spun sincer ca-mi plac mult parfumurile Yves Rocher si cand apare ceva nou mereu sunt curioasa.

Voi aveti vreun parfum preferat de la ei? Mie mi-a greu sa ma limitez doar la unul.

36 de comentarii

  1. Oau, ce colecţie ai! E de lăudat!
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 13 e cu noroc de data asta, nu? Fiecare cu obsesia lui, ce sa zic. :))

      Ștergere
    2. Buna am cateva sa vad daca persista conteaza grupa de sange pe fiecare persoana parfumul miroasa altfel ! Imi plac parfum tari.

      Ștergere
  2. Parfumul meu preferat de la Yves Rocher este si va ramane FLOWER PARTY. Am avut si SO ELIXIR PURPLE, dar e mai potrivit iarna, are un miros mai "greu" . Am mai avut si cel de liliac care mi-a placut foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe cel cu liliac chiar nu l-am mirosit, trebuie s-o fac neaparat.

      Ștergere
  3. Si eu am moment d bonheur l'eau si la fel nu persista absolit deloc.imi place mult cum miroase dar la asa persistenta nu ma asteptam...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am ramas putin (mai mult, sa fiu sincera) mirata cand mi-am dat seama cat de repede dispare, dar tot imi place cum miroase. Il folosesc cand stiu ca am un drum scurt de facut, macar sa ma bucur de el. :)

      Ștergere
  4. Cum am spus si pe facebook, asta da gradina! Toate arata ca niste floricele parfumate. Sunt superbe dar nu cred ca voi cumpara vreo unul... nu mi se par potrivite pentru mine, mai ales cele care nu persista... nu cred ca are rost sa le cumpar. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tinand cont ca se ofera mereu cadou la cate o oferta, poate te tenteaza ceva pana la urma. Unele dintre ele chiar merita. :)

      Ștergere
  5. Ce colectie frumoasa♡ eu am so elixir,comme un evidance si flowerparty♡♡

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumoase toate:)
    Si eu iubesc parfumurile de la Yves Rocher:)Am si eu: So Elixir pe mov, Neroli, Muguet En Fleurs, Comme Une Evidence, Comme Une Evidence Intense,Tendre Jasmin si Moment De Bonheur:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Wow, ce colectie de parfumuri YR!!!Eu am doar unul,Vanille Noire!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unul, dar bun, nu? Vanille Noire e un parfum deosebit, au facut o treaba foarte buna cu el.

      Ștergere
  8. Wow, nu sunt singura :)) Eu pana acum am...8, dar daca mai primesc multe oferte cu parfumuri cadou..nu stiu ce ma fac :))
    Am trei preferate: Flori de cires pentru zilele ”scurte”, ca nu persista, Naturelle pentru everyday si Moment de Bonheur pentru zile mai speciale..

    RăspundețiȘtergere
  9. dar ai ceva parfumele de la ei! nici eu nu sunt mai prejos, s-au perindat destule si pe la mine in diferite forme, marimi si sticlute. Flower Party este preferatul mamei mele, alaturi de Evidence. Mie imi place Vanille Noire (tocmai ce am terminat sticluta) si mai nou Naturelle, Moment de Bonheur L'eau ( originalul, vorba ta, imi da dureri de cap, la propriu si la figurat). Din gama So Elixir am toate 3 variantele insa cel galben este prea greoi pentru gustul meu. Neroli il am varianta de 5 ml insa nu am apucat sa il folosesc. Am avut si Tendre Jasmin si Iris Noire, cel din urma aducandu-mi aminte de copilarie intr-un fel, nu la inceput, ci dupa ce se mai risipesc din arome, foarte interesant!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi plac comentariile voastre, ma simt mai normala cand vad ca si voi aveti multe. Trebuie sa ii mai dau si eu o sansa lui Naturelle, cand l-am inceput mi s-a parut prea natural (si ma gandesc la iarna, plante cand zic asta) pentru gustul meu. :)

      Ștergere
  10. Majoritatea le am și eu și îmi plac. Să le folosești în continuare cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  11. Ai cateva! sa le folosesti cu placere :)
    Eu am 2-3 dintre ele.. iar Flori de cires il folosesc prin casa, pulverizez pentru a ma bucura de aroma lui prin camere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Adina, am mai pulverizat si eu pe lenjerie inainte sa adorm. :))

      Ștergere
  12. WOW! Ce colectie! :)
    Singurul parfum Yvees Rocher de care eu m-am indragostit este Vanille Noir.
    Insa am un regret: ca nu am apucat sa testez Rose Absolue cand era disponibil - eu ma feresc in general de parfumurile cu nota dominanta de trandafiri. Si abia dupa ce a disparut am aflat de condimente, de scortisoara si celelalte note care probabil chiar mi-ar fi placut.
    Mi-au mai placut si Flowerparty si Retropical ca miros, dar nu m-am putut convinge sa fac achizitia. La pretul afisat chiar mi-as fi dorit o rezistenta mai mare. Pentru ce sunt ele de fapt, le-as fi cumparat daca costau sub 50 de lei.
    Vanille Noir in schimb - e divin! (momentan insa nu il am nici pe el, ca n-am reusit sa prind nicio oferta). Mie una mi se pare foarte dificil sistemul de comenzi YR - sunt prea multi factori de luat in considerare si prea multe oferte care ruleaza simultan. Si prea multe produse de cumparat "ca sa fie bine" cand eu de fapt vreau doar unul sau doua :)))

    (cat am scris!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inteleg de ce te fascineaza Vanille Noir pentru ca si mie imi place la nebunie. Nici eu nu ma innebunesc dupa mirosul de trandafiri, insa Rose Absolue chiar a fost un parfum misto, nu stiu de ce au decis sa-l scoata din productie.

      Eu am profitat mereu de oferte si asa am luat mare parte din parfumuri, d-aia nu m-a durur niciodata la buzunar. :)

      Ștergere
  13. eu momentan nu am dar sunt o fana inraita de parfumurii,mai primesc de ziua mea de nastere de la copii

    RăspundețiȘtergere
  14. si mie imi palc mult de tot
    prefer acum moment de bonheur l'eau

    RăspundețiȘtergere
  15. Am constat ca am cam 80 din parfumurilr YR, singurul care nu mi-a placut deloc, dar i-a placut mamei a fost So Elixir.

    RăspundețiȘtergere
  16. So Elixir il face pe iubitul meu sa imi miroasa fularele si bluzele pe care se imprima mirosul (Tot iarna il folosesc). Flower Party pe albastru e un parfum care m-a tinut aproape un an, parca nu ma mai saturam de mirosul lui. Varianta cu liliac mov Un matin au jardin este perfecta pentru diminetile de primavara (vara ii zis pas, pentru ca are destul de mult alcool)

    RăspundețiȘtergere
  17. Si mie imi plac parfumurile de la Yves Rocher si am doua pana acum. Comme une Evidence care imi place foarte mult si Moment de Bonehour, cu trandafiri, imi place mirosul dar parca e prea dulce si nu persista deloc. Dupa ce am citit cele scrise de tine vreau sa incerc Vanille Noir.

    RăspundețiȘtergere
  18. Naturelle si So Elixir Purple - preferate.Si Comme un evidence imi place, dar nu l-am avut. Tendre jasmine i l-am dat mamei.
    Pe celelalte nu le-am mirosit inca. Oricum imi plac mult parfumurile YR, au ceva al lor deosebit, ca si o prajitura din care tot ai manca la nesfarsit fara sa te saturi :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Huh...sunt ceva parfumuri...sa le folosesti cu placere!
    Eu am doar Lilas Mauve, care din pacate pentru mine, nu persista prea mult....

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu nu ma pot abtine cand apare vreo oferta tentanta cu parfum si astfel am reusit sa strang un numar frumusel: So Elixir Purple, Neroli, Vanille Noire, Lilas Mauve(sunt la a 2 a sticluta si mai am una neinceputa :)) ), Rose Fraiche, Moment de Bonheur, Comme une Evidence, Naturelle, Fraicheur Vegetale The Vert, Les Plaisirs Nature: Framboise si Mure Sauvage, care nu m-au impresionat prea tare. Pe The Vert l-am folosit toata vara trecuta, atat de mult mi-a placut, iar acum mi se pare insuportabil. In rest, pot spune ca am o slabiciune pentru CuM, Vanille Noire si Neroli, care intr-adevar are un miros destul de puternic.

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu am Vanille Noire (il ador!), Neroli (varianta mini) si doua din gama Fraicheur Vegetale - The Vert si Ververine. :D

    RăspundețiȘtergere
  22. Dragilor, eu caut un after shave de la Yves Rocher..."Trimaran"...desi il vad pe ebay, la un pret destu de piperat, in magazinele Yves Rocher din Brasov...nimeni n'a auzit de el. Sotul meu l'a mai avut, si'l doreste enorm, dar...ia'l de unde nu'i. Ma ajuta cineva cu informatii? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere