Prima impresie: Crema pentru piele sensibila si cuperozica Ivatherm

25.3.11

Al doilea produs pe care l-am ales in campania Ivatherm - Word of Mouth este crema pentru piele sensibila si cuperozica. Am ales produsul pentru ca "reduce numarul si dimensiunea vaselor de sange aparente, are actiune decongestionanta si antiinflamatoare". Problema de care m-am "vaitat" mereu este pielea din jurul nasului si barbia care mereu au o tendinta de roseata care ma calca pe nervi.

Crema Ivatherm "are in compozitie un pigment verde care neutralizeaza prin complementaritate coloratia rosie a pielii" - asta scrie pe site. Citind descrierea produsului m-am gandit ca asta e produsul pe care vreau sa-l testez si sa vad daca intr-adevar face ce promite.


Ambalajul este simplu, nu este nimic pretentios. Imi place ca este in tub si poti scoate exact cantitatea de care ai nevoie, astfel crema nu intra in contact cu aerul sau mainile. Pentru o crema care se adreseaza pielii sensibile, mi se pare vital un astfel de ambalaj. O folosesc de 7 zile si pot sa spun ca am vazut 2 efecte clare pana acum, unul pozitiv si unul negativ.

Crema are o textura usoara si este nevoie de o cantitate mica pentru toata fata, intra usor in piele. Este o baza buna de machiaj, pigmentul verde de care se mentioneaza in descrierea produsului este foarte slab si neutralizeaza usor zonele cu roseata.

O sa incep cu aspectul negativ: pielea de pe aripile nasului este uscata si se descuameaza (nu este ceva foarte grav, insa pielea mea nu era asa) - desi folosesc o crema hidratanta, nu-mi place cum arata nasul. Este o diferenta clara fata de saptamana trecuta si nu este o modificare in bine. Porii sunt mai vizibili si trebuie sa fiu atenta in permanenta la aspectului pielii nasului - categoric asta e un mare minus.

Insa ... si acum vine partea buna ... dimineata fata mea nu este rosie deloc si tenul pare uniform si mult mai luminos. Desi timpul de cand folosesc crema este destul de scurt, se vede o diferenta si este una evidenta. Nu pot sa spun ca a facut minuni insa incep sa vad efectele si probabil ca in timp va fi o evolutie in bine clara.

Voi continua sa folosesc acest produs si am sa revin cu un review si cu alte detalii.

8 comentarii

  1. Am si eu nevoie de o asemenea crema dar in niciun caz nu am nevoie sa imi usuce tenul si mai rau. :| Am inteles ca si cea de la Bioderma este buna. Abia astept sa termin tot ce am in baie pentru a imi cumpara o astfel de crema.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place plusul, nu cred ca mi-ar placea minusul insa...
    Am incercat o singura crema pentru zonele cu piele cuperozica de la elmiplant, dar nu am vazut vreo schimbare.
    Chiar ma batea gandul sa-mi iau aceasta crema in viitorul apropiat, dar voi astepta cumintica pana la verdictul tau final.

    RăspundețiȘtergere
  3. pai...incearca sa o folosesti doar in zonele cu probleme si eita nasul...si eu am cam aceiasi problema.pe nas foloseste o crema hidratanta si isi va reveni

    RăspundețiȘtergere
  4. Pixie, roseata mea e pe "aripile" nasului - aia e zona ce trebuia "tratata".

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu am avut aceeasi problema cu pielea de pe nas, dar acum a trecut si arata mult mai bine. Noroc ca nu am probleme cu roseata deloc.
    In schimb nu pot sa-mi hidratez mainile deloc, le am in permanenta uscate. Mi-e si groza sa-mi arat mainile :( Singura crema care ma ajuta mi s-a terminat si nu se mai poate comanda. Sper sa gasesc altceva luna viitoare.

    Sper sincer ca aceasta crema sa te ajute fara sa-ti cauzeze alte probleme.

    RăspundețiȘtergere
  6. Camelia, e o problema destul de raspandita, de multe ori cremele pentru ten sensibil/reactiv/intolerant/cuperozic nu sunt suficient de hidratante/nutritive. Si eu am obrajii extrem de sensibili, si folosesc mereu creme speciale, si de multe ori ma confrunt cu problema asta. Am ajuns sa folosesc o crema impotriva sensibilitatii + una hidratanta, ca sa fie ok.
    Oricum, nu inteleg cum de nu-si dau seama si producatorii ca de obicei pielea sensibila/reactiva sau cu probleme de genul cuperoza sau eritroza are nevoie si de foarte multa hidratare (pentru ca deshidratarea sensibilizeaza si mai rau)...

    RăspundețiȘtergere
  7. Am folosi apa micelara aquaruboil iar apoi crema Metrocreme ivatherm si m-am ales cu o iritatie groaznica. De o saptamana nu imi mai trece. Voi merge la medicul dermatolog. Ma ustura fata, imi este rosie. In jurul ochilor pometi si in jurul buzelor o senzatie de inflamat si iritatie. Dimineata este mai putn vizibil iar seara este din ce in ce mai accentuata roseata. Este oribil

    RăspundețiȘtergere