Despre Bella

15.3.11

M-ati tot intrebat ce face Bella si n-am avut nici un raspuns, am repetat analizele de sange de 3 ori in ultimele zile si nu ii apare nimic la sange, dar ea in continuare se scarpina in nestire si are numai rani. Pentru moment, i-am oprit orice tratament si asteptam sa treaca 2 saptamani si sa repetam analizele cand e organismul curat sa vedem daca iese ceva atunci

La momentul asta nu stiu ce sa mai spun, daca nu iese nimic la analize, trebuie descoperita cauza alergiei. Si poate fi orice: praf, parfum, orice nebunie care va trece prin cap - nu stiu cum o vom descoperi pentru ca de 2 ani am luat prin eliminare tot ce ii poate cauza alergia si n-am ajuns la nici un rezultat.

Partea proasta e ca ea se scarpina ore in sir si isi da sangele in anumite zone. Si eu nu mai stiu ce sa fac. O cert, o pedepsesc, dar mi se rupe sufletul ca imi dau seama ca se scarpina ca nu mai poate de mancarime. Se uita la mine cu ochii aia blanzi si nu stiu ce sa fac sa o ajut.

E peste puterile mele de intelegere de ce trebuie un sufletel sa se chinuie in halul asta!

16 comentarii

  1. Camelia, e posibil sa fie de la stres, sa aiba o problema psihica sau neurologica. Imi amintesc de un documentar despre papagali care-si smulgeau penele, pur si simplu pt ca erau nervosi, gelosi sau frustrati.

    RăspundețiȘtergere
  2. mica de ea :(:(
    sper ca peste aceste 2 saptamani, sau intre timp, sa iti dai seama de la ce e aceasta alergie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Corina, nu cred. E veche problema ei, e adevarat ca acum sufera dupa Ricky - duminica a vazut un catel care semana cu el si mergea la fel si s-a vaitat si a plans de nu-ti venea sa crezi. Dar nu cred sa fie asta cauza.

    RăspundețiȘtergere
  4. Unde ai fost sa ii faci analizele?
    Ai incercat la Clinica la Facultatea de Medicina Veterinara?

    RăspundețiȘtergere
  5. Peste ranile alea ai voie sa o dai cu crema?

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna!Am si eu aceasta problema cu pechineza mea.De cativa ani se scarpina in fiecare zi pana isi da sangele apoi se linge in acele zone.Medicul mi-a zis ca este o alergie la oase si sa nu i le mai dau.Mi-a interzis sa-i mai dau si mezeluri , dulciuri si s-o invat sa manance supa.De cativa ani tot incerc dar nu-i place.Multa sanatate catelusei!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna, Nu e cumva din cauza ca o speli cu sampon obisnuit si nu cu sampon special pt caini ptr ca doctorita mea mi-a zis ca trebuie spalata cu sampon de al lor nu cu sampon de oameni, si astfel apar mancarimi si scarpunaturi la caine> Am zis si eu sa te intreb poate asta ar fi cauza, daca nu , imi pare sincer rau pt catelusa sper sa ii dea doctorii de cap si sa fie bine, Simona

    RăspundețiȘtergere
  8. Aurelia, cainii atat de mici nu au voie deloc oase, cum nu ai voie nimic de porc si dulciurile sunt foarte periculoase. Bella a urmat toata viata o dieta stricta si tot are probleme - e un catel sensibil.

    Dressing-online, nu e asta cauza. N-am spalat-o niciodata cu sampon pentru uz uman. In ultimii ani am folosit numai sampon special pentru cateii cu probleme de piele.

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi pare tare rau pentru ea:( Sper totusi ca se va face bine si ne va incanta din nou cu poze :)

    RăspundețiȘtergere
  10. La clinica i-au facut teste doar la sange?
    Daca da,atunci iti recomand se megi cu ea la anatomie patologica,tot in cadrul facultatii de medicina veterinara,unde ii vor lua pe loc proba din tesutul afectat si ii vor face examen citologic.
    Daca esti interesata de informatii,pot intreba eu,pentru ca sunt studenta la medicina veterinara.

    RăspundețiȘtergere
  11. Parca i-am facut si asa ceva, nu-mi amintesc exact. Nu a iesit nimic relevant. O sa mai intreb medicul inca o data cand vb. cu el. Merci de informatie si daca e nevoie, iti spun.

    RăspundețiȘtergere
  12. poate fi si de la mancare....am vazut o emisiune pe discovery-"ce a mai mancat cainele meu?" si era o catelusa alergica la carnea de pui si nu spun cum facea...se scarpina,rodea tot ce prindea,destrama mochete,smulgea praguri,desi era un caine de talie mica.Pe de alta parte sunt convinsa ca i-ai supravegheat si dieta si ai ingrijit-o cum nu se poate mai bine...sper sa nu aiba nimic grav

    RăspundețiȘtergere
  13. Ale, am mai zis ca ea in ultimii 2 ani nu a mancat decat hrana hipoalergenica, este exclusa posibilitatea sa fie alergie alimentara.

    RăspundețiȘtergere
  14. Monica - Pisica albastra15 martie 2011 la 19:23

    saracuta mica!!! parca-mi dau lacrimile numai cand ma gandesc...
    nu exista vre-un medicament care sa faca pentru catelusi ce face Claritine-ul pentru oameni? sa inhibe simptomele alergiei?
    sau e mai bine sa o lasati sa se desfasoare sperand sa-i aflati cauza?

    sau poate pueti incerca sa-i taiati la veterinar gherutele sa nu-si mai faca rau...sau sa le bandajati...

    oricum, daca nu au gasit nimic la analize macar asta inseamna ca nu au gasit nici bacteria aceea despre care iti spuneau ca ar fi cea mai rea varianta :(

    RăspundețiȘtergere
  15. Monica, a luat si Claritine, nu a ajutat-o cu nimic.

    RăspundețiȘtergere