Dupa o noapte de cosmar ...

12.3.11

Noaptea trecuta a fost una din cele mai urate din viata mea, desi ziua de ieri nu anunta nimic deosebit. Azi ma bucur (atat cat pot) ca ma pot tine pe picioare si ca sunt capabila sa fac lucruri simple.

Pe la miezul noptii m-a apucat o durere infioratoare pe partea stanga, nu as putea sa spun ce anume ma durea stomac, rinichi, ovar, nu stiu ... se muta durerea si simteam ca-mi coace partea aia. Dupa 1 ora si ceva de chin (asta in conditiile in care nu sunt rea la durere) in care am incercat orice sa-mi treaca durerea si totul se agrava si am si varsat de nu mai stiam cum ma cheama, de la atata efort mi s-a facut rau de la inima. Pasul urmator a fost spitalul.

Am ajuns la camera de garda unde toata lumea ma intreba daca asa sunt eu alba de obicei (eu am tenul deschis la culoare oricum, dar azi noapte aratam infiorator) si de ce curge apa in halul ala pe mine (eram lac de apa, ziceai ca sunt sub dus). Am mai avut si eu dureri rele de tot la viata mea (ulcer, dureri cand m-au operat de pietre la bila, peritonita), dar azi-noapte am gemut de durere minute in sir. In momentul in care le-am zis ca am avut si un infarct acum cativa ani, s-au panicat si medicii.

M-au monitorizat imediat, m-au intubat si mi-au administrat calmante care dupa vreo 30 de minute au inceput sa-si faca efectul. De data asta am dat de un doctor si niste asistente de treaba care chiar au incercat sa faca momentul un pic mai usor. Dupa vreo ora dupa ce-am ajuns acolo, mi s-a pus si diagnostic: colica renala (va trebui sa-mi fac o ecografie si sa merg la urologie sa vad ce am exact la rinichi: nisip sau pietre). Am plecat de acolo pe la 4, insa durerile mi-au disparut de abia pe la 10 dimineata (cand am si reusit sa ma intind in pat si sa dorm putin).

De ce am scris toata postarea asta? Cand aveti vreo durere puternica si fara motive clare, duceti-va la doctor. Desi spitalele din Romania sunt departe de ceea ce inseamna un sistem sanitar normal, mai sunt si medicii cu suflet care isi dau interesul pentru pacientii. Habar n-aveam eu aseara ca durerile alea sunt de la rinichi.

Am plecat de acolo cu o reteta si cu un lucru intiparit clar in cap: sa nu mai beau apa cu paharul cand mi-e sete, ci sa beau des cateva inghitituri. Eu uit de multe ori sa beau apa cu orele si cand ma ia setea dau pe gat un pahar intreg - mare greseala si urmarile sunt urate, cum a fost la mine cazul aseara.

Acum pot sa stau in picioare, am reusit sa beau o cana de ceai cu 2 felii de paine prajita si sper sa nu ma apuce iar durerea (am luat pastilele care mi le-a prescris medicul).

Sper din suflet ca aveti un weekend mai reusit ca al meu si mai sper ca pana la sfarsitul zilei sa pot sa zic si eu "ma simt bine"!

39 de comentarii

  1. Imi pare rau ca ai avut o noapte asa proasta. Sper sa te simti mai bine si sa nu ai nimic grav cum ar fi pietre ca sa fie nevoie de operatie... pup

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur ca a trecut,ma bucur ca mai exista medici cu suflet.sper sa fii bine.cam multe probleme la varsta ta.daca cumva va trebui sa faci tratamente la rinichi,cu orice problema legata de asta,iti recomand clinica din cluj al profesorului Lucan.te imbratisez ,iti doresc sa fii bine!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sper din tot sufletul sa te simti mai bine acum si sa nu fie vreo problema grava.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi pare foarte rau pentru ce ai patit si m-ai pus pe ganduri...eu beau apa rar si mai mult cand mi-e sete. Trebuie sa imi schimb obiceiurile. Sa te faci bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Iti doresc insanatosire grabnica. Si eu am avut cateva colici renale la viata mea si stiu cat de rele sunt.Eu am evitat sa mai iau medicamente puternice ptr ca , in cazul meu , asta declansa colica.De asemenea , am inceput sa beau zilnic aproape 2l de ceai din diverse plante special ptr rinichi, neindulcit . --Poate te ajuta in vreun fel...

    RăspundețiȘtergere
  6. Sanatate multa, durerea fizica mai lipsea.....sa speram ca nu-i ceva complicat si se rezolva usor. Si mie mi-e frica de rinichi pentru ca nu pot sa beau lichide, iarna nu beau nici 500 ml pe zi. Ciorbe si supe deloc, deci nici de aici nu iau. Daca e dulce, ceai sau suc fara zahar, mai merge. Dar apa niciodata, in viata mea nu mi-am cumparat o sticla de apa si cunoscutii mei merg numai cu sticla la ei. Cand mi-au facut ecograf pt enterocolita au spus ca am nisip si de asta ma "junghie" uneori in spate, dar in afara de "sa bei lichide" nicio idicatie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi pare rau si sper sa te simti bine de acum in colo. Am si eu litiaza, pietricele sunt mici si am crize destul de des. Nu pot sa beau apa,e un chin pentru mine,ma mai mint singura cu niste ceaiuri,poate poate. Mie mi-a recomandat dr. Cystone de la Himalaya ca mi-a zis ca nu as suporta fizic tratamentul pentru litiaza,fiind prea dur. Dupa ce am terminat tratamentul si in cursul lui m-am simtit ok,fara colici. Acum au inceput. Sunt mai blande,dar sunt.
    Insanatosire iti doresc si ai grija de tine! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  8. Doamne ajuta! Iti doresc insanatosire grabnica!
    care e bautul apei des si cate un pic? adica de ce nu e bine sa bem un pahar intreg cand ne loveste setea?

    RăspundețiȘtergere
  9. Off..sper sa te faci bine cat mai repede. Nu stiu ce inseamna acel diagnostic, dar ai mare dreptate: cand te doare ceva, du-te la doctor! Sper ca nu ai fost singura aseara. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi pare rau, te inteleg perfect, am avut si eu un episod de acest gen...eu am indurat cateva nopti pana sa merg la urgenta. Nu stiam de la ce mi se trage durerea, nu o o puteam localiza, era difuza. Nu puteam dormi si ma vaietam. Am ajuns la urgenta la 6 dimineata si dupa 4 ore in care mi-au administat 4 injectii cu ketonal (din ora-n ora) m-a lasat durerea. Este groaznic si nu vreau sa treaca nimeni prin asa ceva. Fetelor paziti-va rinichii! Camelia sper din suflet sa te faci bine, sunt alaturi de tine cu gandul.
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga mea, imi pare atat de rau ca nu se linistesc apele la tine. O data e Bella, o data esti tu :( ...Sunt alaturi de tine si ma rog sa iasa soarele si pentru voi. Te imbratisez cu drag. :*

    RăspundețiȘtergere
  12. Of saracuta de tine,imi pare rau ca ai avut o noapte de cosmar.Sper sa te simti mai bine acum si ai grija,fa-ti analizele si ia tratamentul necesar.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  13. Sper ca esti mai bine! Iti doresc sa te faci bine repede si sa se rezolve totul cat mai usor pentru tine!

    RăspundețiȘtergere
  14. Monica - Pisica albastra12 martie 2011 la 18:59

    Oooof, doamne! Imi parea rau sa aud asa ceva, din toata inima iti doresc insanatosire grabnica!!
    ...Stii care e chestia...cand am vazut prima oara titlul am crezut ca s-a agravat starea de santate a Bellei si am avut o strangere de inima...imi pare bine ca nu s-a adeverit gandul meu, insa imi pare rau sa aflu o veste la fel de proasta.
    Ceea ce vreau eu sa-ti spun este sa ai grija si de tine! Sunt aproape sigura ca te-ai suprasolicitat in ultima vreme - apropo de starea Bellei alaturi de grijile si treburile cotidiene. Si desi organismul nu da semne de stress imediat datorita rezervelor de energie si adrenalina, dupa un timp tot clacheaza si tu trebuie sa tii minte sa ai grija de tine pentru a putea a avea apoi grija de cei dragi :) mai ales ca cei drag au nevoie de tine si au nevoie de tine intr-o stare buna!
    Ai grija de tine, Camelia!

    PS: Uite, s-ar putea ca Bella sa fi simtit ca ceva e in neregula cu tine, de-aia era mereu atenta la tine zilele trecute si mereu in preajma ta. Tu ai interpretat ca si cum ar avea ea saracuta nevoie de atentie, dar s-ar putea ca ea sa fi incercat sa-ti semnaleze ca tu ai...

    RăspundețiȘtergere
  15. Iti doresc tot binele din lume, Camelia>:D<

    RăspundețiȘtergere
  16. Iti doresc din tot sufletul sa te faci bine! Multa, multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  17. Of, m-am și speriat când am citit primele rânduri!

    Sper să te faci bine curând și să nu mai treci prin astfel de momente dureroase.

    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  18. Of...imi pare rau...sper sa te faci bine curand.Nu te supara cate intreb,stiu ca nu e frumos,dar cati ani ai?Ca mai speriat cu infarctul

    RăspundețiȘtergere
  19. Si pe mine m-a dus titlul cu gandul la Bella. Ai grija de tine si respecta ce iti spun medicii! Eu am patit o chestie nasoala anul trecut, de la mers prin zapada, mi s-au udat sosetele si am stat toata ziua cu picioarele ude, fara nici o grija. Am facut apoi cistita, cu dureri oribile, efectiv imi dadeau lacrimile cand ma duceam la baie. Mi s-a spus sa beau multe lichide si stau de atunci (adica de un an) cu sticla de 2l dupa mine, la birou, peste tot o iau. Dar beau destul de mult si rar....cand te simti mai bine sa ne spui si noua care e diferenta si de ce sa bem putin si des.
    Te imbratisez si iti doresc sa te faci bine si sa nu fie nimic grav!

    RăspundețiȘtergere
  20. Vai tu Cami, sa stii ca si eu am dureri de-astea puternice in partea stanga cateodata... Uff, e clar, trebuie sa ma duc neaparat si eu la doctor!

    Insanatosire grabnica, ai grija de tine! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  21. Multa sanatate, Camelia ... sper sa te refaci cat mai repede!hug!

    RăspundețiȘtergere
  22. Of imi pare asa de rau pentru ce ti s-a intamplat. Sper ca te simti mai bine si de acum inainte sa numai ai probleme! Iti doresc multa sanatate si sa treci cu bine peste toate greutatile! Ai grija de tine >:D<

    RăspundețiȘtergere
  23. imi pare rau sa aud asta, mai ales ca si eu am pb cu rinichii si stiu ce inseamna
    sanatate multa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  24. Aoleuuuu!!! Multa sanatateeeeeeeeeee!!!!!!!!!! Habar n-aveam ca apa bauta cu pofta poate cauza probleme...:( Sa te faci bine!

    RăspundețiȘtergere
  25. Bine ca nu a fost nimic grav( cu inima) Sa respecti ce ti-au indicat medicii si totul va fi bine
    Te imbratisez

    RăspundețiȘtergere
  26. Multumesc pentru gandurile bune.

    Ma simt relativ mai bine, nu am mai avut probleme cu rinichii (iau tratamentul si din punctul asta de vedere sunt ok). Numai ca-s lesinata rau, m-am deshidratat, demineralizat. etc. Si de la efort am niste dureri intercostale de ma doare si cand vorbesc, dar sunt bine.

    Nu stiu sa va dau explicatia pentru apa bauta des si cu inghitituri mici versus un pahar dat peste cap. Mi-a spus doctorul, insa n-am retinut. Ma chinuiam sa respir la momentul ala.

    Maine voi fi mult mai bine - imi promit mie.

    RăspundețiȘtergere
  27. Mi-am dat seama imediat ce ai din primele randuri. Numai o afurisita de colica renala poate sa-ti dea durerile alea. In literatura de specialitate e numita "durere paroxistica". E clar k e printre cele mai atroce dureri. Mai ales ca orice ai face, in orice pozitie te-ai aseza, durerea nu cedeaza. Faza e adevarata cu ce ai zis legat de bautul apei : mai bine bei mai putina si des decat mult deodata deoarece in al doilea caz faci ca lichidul mai abundent sa ia in cale pietricica formata in rinichi si sa o faca sa alunece in uretere, unde , evident, spatiul e mai ingust si de aici vine colica. Se spune ca e bine sa bei putina apa si noaptea inainte de culcare ca sa nu se formeze in vezica o urina prea concentrata. Si sa cauti ape minerale plate cu concentratii cat mai mici de calciu , gen Bilbor. Din pacate, cine are predispozitie sa faca calculi, o sa faca toata viata.... asta in cazul in care nu respecta anumite reguri de regim.... Si eu am un calcul si sper sa stea cuminte acolo unde e si tie iti doresc acelasi lucru!!! Sa ne tii la curent cu ce mai afli, eventual rezultatul ecografiei!!! Pooopici si sa te faci bine, draguto!!!

    RăspundețiȘtergere
  28. Zilnic, 2 l de lichide non carbogazoase baute CONSTANT pe timpul zilei si eviti asta. Bea ceai de merisor, ajuta la dizolvare si eliminare (stiu dupa 2 ani de chin cu prietenul meu). In cada in apa calda cand durerea e prea mare si... multa rezistenta iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  29. Te simti mai bine? Sper ca esti mai ok.
    Ai un tag la mine,pe blog:
    http://bazardeimpresii.blogspot.com/2011/03/leapsa-despre-blog-sundays-post.html

    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  30. La fel beau si eu apa pentru ca uit.. :| N-am avut pana acum niciodata probleme cu rinichii si bat in lemn sa zic Doamne fereste ca nici nu vreau sa am.. Stiu ca durerea in colica renala e infioratoare.. :| Imi pare rau ca ai trecut prin asta, dar bine ca au reusit sa-ti puna un diagnostic, macar stii ce e de facut mai departe :D

    RăspundețiȘtergere
  31. chiar m-am speriat cand am citit postare! cum te mai simti acum? sper ca esti mai bine.
    eu beau foarte putina apa. am zile cand beau doar un pahar si la o anumita perioada de timp beau 2 litri.
    o noapte linistita!
    ps: Bella ce mai face? cum se mai simte?

    RăspundețiȘtergere
  32. Anca, sunt ok acum. Bella e agitata si se scarpina de nebuna, e numai bube, nu am nici acum rezultatul la analize. Sper sa se rezolve curand.

    RăspundețiȘtergere
  33. ma bucur sa aud ca esti bine. imi pare rau pentru Bella. sper din suflet sa se faca si ea bine cat mai repede!

    RăspundețiȘtergere