Prima impresie: Bourjois Healthy Mix Foundation

14.3.11

La inceputul lunii, am luat de pe ebay niste testere (12 ml) pentru Healthy Mix de la Bourjois, nuantele 51 - Light Vanilla si 52 - Vanilla, fiind convinsa ca daca nici una nu mi se potriveste, le combin si ajung la nuanta corecta. Nu a fost cazul, azi am folosit Vanilla si este ok ca nuanta, insa sunt convinsa ca si Light Vanilla poate fi folosit fara probleme, cel putin in cazul meu, care sunt palida. Am dat pe 5 testere de 12 ml - 60 ml in total 30 ron, pretul pentru 30 ml in magazin este undeva in jur de 60 ron. Una din mostrele din set Brush Foundation este mai inchisa, cred ca va merge foarte bine pentru contur.


Ma bucur ca a invins de data asta curiozitatea si am incercat fondul asta de ten pentru ca la prima impresie mi-a placut la nebunie. Momentan nu am ce sa spun ca nu-mi place, asa ca o sa spun doar ce mi-a placut, urmand ca dupa cateva saptamani de folosire, sa ii fac un review si atunci sigur voi gasi si ceva negativ de spus.

Mi-a placut pentru ca:

- uniformizeaza tenul si ii da o nota sanatoasa, fara a incarca (acoperirea este mica spre medie)
- se intinde foarte usor (eu am folosit degetele si am finisat cu pensula F80 de la Sigma) si este nevoie de o cantitate mica pentru toata fata
- porii devin mai putin vizibili (eu in ultima vreme am o problema cu porii de pe nas, mi se pare ca orice fond de ten as folosi, zona respectiva iese in evidenta)
- aspectul final este foarte natural (nu se vede ca porti fond de ten), nu este mat (ma asteptam la asta dupa niste reviewuri citite) si lasa tenul curat, luminos si radiind de sanatate (aici imi aduce aminte de Sheer Glow)
- a rezistat 10 ore pe fata fara probleme (setat cu pudra de la Laura Mercier)
- nu am vazut nici o urma de luciu pe fata la sfarsitul zilei
- nu mi s-a parut ca a oxidat (din nou ma asteptam la asta dupa ce citisem)
- nu s-a asezat in liniile fine si nu a scos in evidenta zonele uscate - asta m-a incantat peste masura pentru ca in ultima vreme mi-a curs ochiul destul de rau si mereu trebuia sa fiu atenta la zona de sub ochii si in coltul ochiului sa nu se stranga si sa se vada urat
- nu s-a luat pe telefon, servetele, etc.
- dupa demachiere, imi simt tenul hidratat
- mirosul nu m-a deranjat (ficatul meu e sensibil dupa experienta din weekend)

Concluzie: dupa o prima folosire, pot sa spun ca sunt incantata de fondul asta de ten, care desi are o consistenta nu tocmai lichida, se aplica foarte usor, arata natural si lasa tenul curat si luminos, neutralizand destul de bine roseata (nuantele incercate de mine au subtonuri galbene reale). Dar ceea ce ma incanta in mod deosebit este faptul ca nu evidentiaza zonele uscate si nu se strange in coltul gurii, ochilor, in liniile fine, etc.

Daca nu se schimba lucrurile major dupa folosirea pe timp mai indelungat, cred ca va fi fondul de ten ideal pentru primavara/ vara pentru ca toate vrem un ten radiind de sanatate, fara sa para ca purtam fond de ten.

Later edit: am incercat astazi si 51 Light Vanilla si desi pe tenul meu palid ar merge si nuanta asta, are subtonuri roz - deci raman la 52 Vanilla care mi se potriveste mult mai bine.

7 comentarii

  1. Monica - Pisica albastra14 martie 2011 la 21:27

    Camelia, ma bucur ca te simti mai bine!
    Iar in ceea ce priveste postarea de azi, as vrea sa te rog: poti sa ne spui unde ai gasit mostre pentru fonduri de ten ? Pe care e-bay si care seller? Acum ceva timp am cautat si eu si nu am gasit deloc...poate nu caut cum trebuie...am pus cuvine cheie "foundation samples" sau "mini foundations" sau "foundation testers"...n-am gasit nimic...

    RăspundețiȘtergere
  2. Monica, www.ebay.co.uk - am cautat dupa denumirea fondului de ten si am gasit la cineva intamplator, nu vinde asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Monica - Pisica albastra14 martie 2011 la 22:03

    Iti multumesc mult! Ma gandeam ca nu stiu eu sa caut...
    Sa le folosesti cu placere! Si eu am auzit multe de bine despre acest fond de ten si despre nou-aparutul Healthy Mix Serum.

    RăspundețiȘtergere
  4. L-ai aplicat cu pensula sau cu un buretel?

    Mie mi-a starnit curiozitatea varianta serum ... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu vreau sa il incerc! Pare tare tentant,cel putin dupa ce am citit review ul tau.
    Pupici! Cum te mai simti?

    RăspundețiȘtergere
  6. Ada, am scris in postare: am aplicat cu degetele si am finisat cu F80.

    RăspundețiȘtergere
  7. F80-ul = best brush eeeever! :) Acum-s cu gandul la F82 ... dar doar cu gandul...:))

    Sper ca te simti mai bine!
    Huuug!

    RăspundețiȘtergere