Descoperire: Silkia Camellia Oil

9.3.11

In ianuarie, am cautat niste informatii despre uleiul de lotus de la Clarins pentru ca am primit niste variante mini si vroiam sa stiu pareri despre el si in cautarile mele am dat despre niste marturii despre uleiul de camelie care se pare ca este folosit din cele mai vechi timpuri in tratamentele de infrumusetare pentru piele si par (a fost numit secretul frumusetii gheiselor). Eu pana la momentul ala nu stiam nimic despre asta si ceea ce cautam de fapt era o solutie pentru pata mea uscata de pe pomete (cum ies la frig, imi curge ochiul stang, lacrimile curg pe pata aia, incepe sa ma manance si se usuca zona si m-a disperat) - am fost si la medic, degeaba, nimic nu a dat rezultate pe termen lung. Asa ca m-am hotarat sa gasesc eu o solutie si m-am decis sa incerc uleiul de camelie, care se pare ca se obtine prin presarea la rece a semintelor din pastaile arborelui de ceai.

Este indicat pentru:
- ingrijirea unghilor fragile si casante
- ingrijirea buzelor
- regenerarea parului si pentru varfuri despicate
- eczeme atopice, psoriazis, cicatrici (inclusiv semne ramase de la acnee)
- piele uscata si foarte uscata (crapaturi, piele aspra, descuamata)
- piele agresata de factori externi (vant, frig, poluare)
- pielea fina din jurul ochilor
- pielea obosita si fara vitalitate
- vergeturi (mai ales cele din timpul sarcinii)

Este o bariera foarte buna impotriva efectelor nocive ale razelor UV. Contine acizi grasi: Omega6, Omega9, acid palmitic si steari (peste 82% in total).

Desi are o concentratie mare de acizi grasi, uleiul de camelie este foarte emolient si mentine umezeala la nivelul pielii. Este bogat in vitamine (A, B si E) si minerale (zinc, mangan, magneziu, calciu, fier) si am citit ca studiile dermatologice au demonstrat ca compozitia uleiului are efecte pozitive cum ar fi mentinerea elasticitatii si formarea colagenului. Uleiul de camelie patrunde in cele mai adanci straturi ale pielii si o restaureaza, nu astupa porii si previne pierderea de apa a pielii. Poate fi folosit pentru orice tip de ten pentru ca nu declanseaza iritatii si alergii.


Am ales Silkia Camellia Oil din 2 motive: am citit pareri foarte bune despre efectele in timp si mi-a placut faptul ca sticla are pulverizator (ma irita sa folosesc ulei din sticla fara aplicator), chiar daca stiu ca uleiul sta mai bine in sticla de sticla inchisa la culoare, mi se pare mai usor de manuit sticla de plastic cu aplicator. L-am luat de pe ebay si am dat vreo 14-15 dolari cu transport cu tot pentru o sticla de 60 ml. Mi-a ajuns foarte repede, 10 zile din SUA, si am inceput sa-l folosesc imediat.

Nu mi-a placut mirosul (in momentul cand il aplic ma deranjeaza cateva fractiuni de secunda, dar dispare repede), dar mi-a placut ca il poti aplica direct si ca intra imediat in piele si nu ramai cu un film uleios pe fata (lucru care pe mine ma enerveaza in mod deosebit dupa ce folosesc produse pe baza de ulei pentru fata).

Dupa 2 sau 3 zile de cand am inceput sa-l folosesc (il aplicam dimineata si seara inainte de crema), m-a vazut mama intr-o dimineata cand de-abia ma trezisem si m-a intrebat mirata ce mi-am facut la fata. Si cand am intrebat-o de ce, ce i se pare schimbat, mi-a zis ca fata mea este mult mai curata si luminoasa si nu asa rosie ca de obicei si ca pata uscata abia se mai vede si nu mai am piele descuamata pe acea portiune. Cand m-am uitat cu atentie in oglinda, am vazut si eu acelasi lucru. Diferenta la pata uscata era majora - pielea nu mai era descuamata si rosie, daca ar fi sa vorbesc in procente cred ca pot sa spun ca se imbunatatise starea pielii in zona respectiva cu 80%.

Am continuat sa folosesc uleiul timp de 2-3 saptamani si pielea in acea zona a devenit fina si hidratata, rare urme de roseata (ochiul imi curge in continuare la frig, oftalmologul mi-a spus ca nu am nici o problema, e un mecanism de aparare a ochiului si nu am ce face) si acum mi-a ramas doar o urma a petei (este pielea mai deschisa la culoare decat restul fetei) la care "lucrez" sa o remediez.

Nu am mai folosit uleiul zilnic pentru ca am introdus in rutina mea un ser (va urma postare peste ceva vreme) si mi s-au parut prea multe produse, insa apelez la el ori de cate ori mi se pare ca tenul meu are vreo portiune mai uscata si-si face treaba minunat.

L-am incercat pe maini, pe cuticule, pe buze si pe varfurile parului si mi s-a parut ca face treaba buna, insa au fost doar cateva ocazii si nu pot sa vorbesc de beneficiile pe termen lung pentru ca eu l-am incercat in aceste moduri doar de curiozitate. Dar voi incerca sa-l introduc in rutina mea de ingrijire si voi reveni cu impresii (daca este cazul).

Insa de beneficiile pentru tenul cu portiuni uscate si descuamate pot vorbi si il pot recomanda fara sa ezit. Pata de pe pomete ma chinuie (periodic) de vreo 2-3 ani si am incercat diverse remedii si nici unul nu a avut beneficii pe termen lung (se vedea o imbunatatire imediata, dupa care reveneam la aceeasi problema), insa uleiul de camelie m-a ajutat mai mult decat tot ce-am incercat pana acum.

Later edit: in urma unei discutii avuta pe mail cu Corina despre uleiul de camelie, am revenit cu aceasta mentiune pentru a specifica clar ca eu am vorbit strict de uleiul de camelie de la Silkia, cel incercat de mine, care se pare ca este imbogatatit cu vitamine si minerale (cum am scris mai sus) fata de uleiul pur care nu contine nici vitamine (A si B) si nici minerale.

13 comentarii

  1. Buna ziua Camelia, foarte interesanta postarea ta,sa stii ca si eu ma confrunt cu aceeasi problema legata de ochi,ochiul stang imi lacrimeaza la frig sau vant,si uneori si cel drept,eu port ochelari si am ochii mai sensibili,dar in rest e totul ok.Iar in legatura cu tenul,am si eu portiuni uscate care se descuameaza si ma enerveaza la culme.Am tenul normal/mixt, cum il apuca:) acum in perioada asta e uscat si il simt deshidratat,insa nu stiu ce sa folosesc pentru ca tocmai am facut o alergie la crema Hydraphase-La Roche Posay,mi-au iesit o gramada de cosi,am incetat sa o folosesc si acum s-au uscat toti insa trebuie sa folosesc ceva pentru hidratare,tu ce mi-ai recomanda?Din cate ai povestit uleiul acesta face minuni :) Sper sa te ajute in continuare si pata de pe obraz sa dispara in totalitate!
    O zi minunata iti doresc , Alexandra.

    RăspundețiȘtergere
  2. alexandra, si eu am ochelari/ lentile de contact si am ochi sensibili de cand ma stiu. Eu pentru portiunile uscate m-am impacat foarte bine cu Cicaplast de la La Roche-Posay (daca mai ai curaj sa incerci ceva de la ei) - chiar acum 2 saptamani am avut o problema cu barbia care mi s-a uscat si era "zdrente: (si nu exagerez)- si nu am avut probleme deci pielea mea e sensibila. Cicaplast mi se pare foarte buna pentru pielea uscata agresata de vant si frig (am scris pe blog acum ceva vreme despre ea).

    RăspundețiȘtergere
  3. Da da, am citit despre cicaplast,sa stii ca ma tenteaza, insa as vrea ceva sa aplic pe toata fata,sa imi hidrateze dar sa nu imi lase fata uleioasa si sa o simt imbacsita.Hydraphase-ul e foarte ok ca si textura,e usoara,dar pe langa faptul ca mi-au iesit o gramada de cosi care ma dureau(acum noroc ca se usuca),mai simteam ca nu hidrateaza suficient.Iti multumesc pentru recomandare si iti doresc multa sanatate! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte interesant acest ulei. M-ar tenta foarte mult mai ales ca spui ca face bine pe zonele uscate ca am cateva pete ca hartia pe pometi si din cand in cand se decojesc de m-au adus la exasperare :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte utila postarea ta si ii voi recomanda mamei uleiul, caci de la o vreme are si ea o pata pe obraz, o mananca, o ustura, a incercat tot felul de creme si ape termale si nu s-a rezolvat. Am impresia ca e ceva similar cu ce ai tu. Sper sa aiba rezultate la fel de bune cum ai avut tu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur ca ai gasit ceva care sa functioneze pentru pata aceea care te tot necajea! Acum am si eu niste mici probleme cu descuamarea, dar insist cu creme hidratante si sper sa treaca. Oricum, din ce ai scris tu pare ca uleiul acesta merita incercat.
    Si mie imi lacrimeaza ochii de la vand si frig, chiar am incetat sa folosesc tusul pentru ochi de mai bine de 2 luni, imi curgea tot din cauza lacrimarii. Sper sa vina caldura mai repede si sa scap de problema asta, e ciudat sa lacrimez si sa se uite lumea la mine de parca plang :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte interesant acest ulei, Camelia (haios ca are numele tau :)), ma intereseaza pentru ca eu am obrajii extrem de sensibili, si iarna nu-i mai pot tine sub control, se inrosesc, se descuameaza, se umplu de pete rugoase etc. Iarna asta m-am chinuit cu Cicaplast, Cicalfate, Diroseal si Cold Cream de la Avene, si crema de la ei pentru ten intolerant (o cutie cu mai multe doze mici de 5 ml de crema), Epitheliale cu acid hialuronic, o crema pentru repararea tesutului lezat de la Filorga, alta din gama Ruboril sau asa ceva (s-ar parea ca e eficienta, dar eu nu suport mirosul), Cicabio de la Bioderma, diverse alte serumuri, uleiuri si creme pentru ten sensibil de la Clinique, Shiseido, Lancome, Caudalie, Nuxe si produse bio de la Plafar, si "artileria grea": unguent cu lanolina (se foloseste pentru sani, la mamicile care alapteaza si are o textura oribila, extrem de vascoasa si lipicioasa), balsamul de 8h de la E. Arden (miroase urat si e extrem de gras), un alt balsam foarte gras pentru ten reactiv de la Bergman, vaselina pura. Pana acum cred ca cele mai eficiente au fost cele care sunt neplacute de folosit, adica lanolina, cele pe baza de vaselina, si Cold Cream-ul. Acum nu prea mai am o probleme, si am ramas la un program mai "light", adica Cicalfate si Cold Cream. Light, vorba vine, ca sunt grase cremele astea, dar din cauza problemelor m-am obisnuit sa am obrajii vesnic dati cu 15 straturi de crema si stralucitori, desi detest luciul asta (m-am amuzat ca o prietena m-a intrebat cu ce ma machiez de am asa un glow frumos in obraji). Culmea e ca zona T e grasa si ma chinui s-o matifiez cat mai bine, si pe obraji stau cu stratul de luciu...
    In fine, long story short, o sa caut si eu uleiul de camelie, pana una-alta am gasit pe un site (http://www.cosmetica-bio.ro/ulei_de_camelie_bio_extravirgin_ceai_verde-52819.p.html), nu stiu daca o fi ok, dar nu vreau sa comand de peste mari si tari. O sa intreb si la Plafar, unele sunt foarte bine dotate.
    Mi-am adus aminte ca tu intrebai de fapt de uleiul Lotus de la Clarins, eu l-am avut acum cativa ani, si mi s-a parut ok, dar e un ulei pentru ten gras si cu probleme. Eu aveam un astfel de ten la vremea aceea, si m-a ajutat, iar avantajul e ca nu deshidrateaza deloc pielea si merge si la un ten sensibil. Mirosul parca nu era prea frumos (eu sunt sensibila la mirosuri), dar uleiurile astea naturale in general nu prea miros bine.
    Hai ca m-am lungit teribil, si imi cer scuze. Ah, one last thing, azi mi-am facut o masca cu aspirina si iaurt si mi se pare ca arata tare bine pielea dupa masca asta, just thought I'd share...

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu stiu despre acest ulei miraculos si ma miram unde l-ai gasit in Romania... asa da, pe Ebay... Sa il folosesti cu placere!

    RăspundețiȘtergere
  9. buna unde poti sa gesesti acest ulei de camelie ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim, eu l-am cumparat de pe ebay, banuiesc ca-l gasesti in magazinele care vand produse bio.

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna Camelia, din cate am citit, uleiul de Camelia este obtinut din planta de ceai nu din arborele de ceai. Sunt lucruri diferite. Dar adevarul este ca avantajele oferite de acest ulei sunt uriase.
    Piele, unghii, par, cancer, diabet, inflamatii... acest ulei este bun pentru orice.

    Il recomand si eu cu caldura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu care este adevarul intrucat eu am citit ambele variante (mai logic mi se pare ca este obtinut din semintele de camelie, dar nu este un domeniu in care sunt foarte informata), cred ca mai important este ce face decat cum se obtine.

      Ștergere