Tu ce faci pentru sufletul tau?

29.11.17

Va spun de la inceput ca nu stiu ce o sa iasa din postarea asta care stiu ca nu va fi pentru toata lumea, insa eu nu sunt aici ca sa ma fac inteleasa, ci ca sa impartasesc cu voi experiente. Bune, rele, sunt ale mele si le simt asa cum le simt. Suntem diferiti, am venit aici sa traim experiente diferite si oricat de mult ne dorim sa ii intelegem pe ceilalti uneori e imposibil sa faci asta pentru ca fiecare are un mod diferit de a trai, de a gandi, de a simti, de a alege si de a se vindeca.

Ultimul an a fost pentru mine un an de schimbare, an care m-a schimbat radical din multe puncte de vedere, an in care am incetat sa mai caut raspunsuri, an in care m-am concentrat sa vindec tot ce nu functiona bine in mine, an care mi-a reamintit cine sunt, ce pot si ce vreau. Am fost intotdeauna deschisa spre experiente noi, iar terapiile complementare nu imi sunt straine si de-a lungul anilor am incercat multe lucruri. 

Mintea ne poate fi cel mai bun prieten, dar si cel mai aprig dusman si asa cum v-am spus si cu alte ocazii eu cred cu tarie ca totul pleaca de acolo - am trait pe propria piele atat experienta de a reusi orice doar pentru ca am crezut cu tarie in mine si in ceea ce imi doream, cat si experienta de la polul opus cand aproape m-am ingropat singura pentru ca m-am pierdut pe mine. Faptul ca am avut grija de sufletul meu in tot timpul asta m-a ajutat mult si asta a fost ceea ce m-a tinut in picioare cand totul s-a naruit in jurul meu. Sunt lucruri despre care n-am scris niciodata pe blog si nici n-o sa scriu pentru ca sunt doar ale mele, dar sunt lucruri despre pot si vreau sa vorbesc pentru ca stiu ce pot face.


Anul asta am renuntat la suferinta, am renuntat la toata durerea si la tot ce mi-a incarcat sufletul in ultimii 10 ani din viata mea, mi-am amintit multe lucruri, insa nu am reusit sa renunt la atasamente si detasarea de oamenii la care tin a reprezentat in continuare o problema (si ma refer strict la detasare, nu la separare) pentru mine, desi am lucrat constant la asta si am facut multe lucruri sa rezolv ceea ce nu-mi dadea pace.

Mi-am dorit foarte tare sa rezolv asta pentru ca daca Bella m-a invatat ceva in viata asta a fost iubirea neconditionata si mi-am dorit cu ardoare sa pot sa dau fara sa am asteptari, mi-am dorit sa nu uit ceea ce mi-a dat ea mie si mi-am dorit sa fiu cea mai buna versiunea a mea. Mi-am dorit sa nu ma mai doara atunci cand cineva nu a reactionat asa cum "credeam" eu ca trebuie, mi-am dorit sa pot sa iubesc fara sa am asteptari, mi-am dorit sa ma simt din nou libera asa cum eram candva. Pe langa asta ma lupt de multi ani cu o problema medicala cu circulatia limfatica care nu-mi da pace si care nu si-a gasit nici o rezolvare in medicina clasica. Asa ca am cautat, am incercat si in final am gasit ceva ce pe mine m-a ajutat.

Va povesteam ca am fost la Yucca Center si printre serviciile pe care le ofera sunt si terapiile complementare, iar ceea ce am simtit ca ma poate ajuta a fost theta healing. Nu stiu daca sunteti sau nu familiarizate cu theta si ce este, o sa incerc sa va spun pe scurt, dupa care vreau sa va povestesc concret niste lucruri ca sa intelegeti mai bine. Yucca Center este un loc care mie imi place mult si unde m-am simtit minunat de cate ori am fost si chiar va recomand sa le faceti o vizita doar sa va recreati si sa mancati o clatita delicioasa la bistroul lor, Pancakes & more, iar daca simtiti ca e ceva acolo si pentru voi, incercati cu inima deschisa.

Theta este una din cele 5 stari ale creierului nostru si s-a dovedit stiintific ca atunci cand atingem aceasta stare putem schimba convingeri limitative, putem accesa acele programe cu care ne sabotam singuri, putem "comanda" creierului vindecarea, putem sa ne ajutam sa devenim cea mai buna versiune a noastra, putem sa ne canalizam energia spre ceea ce ne dorim, putem sa scapam de toate mizeriile pe care le-am acumulat si sa actionam mai bine. Daca vreti sa cititi mai multe despre asta sunt multe informatii pe net, sunt carti, eu vreau doar sa va impartasesc experienta mea.

Eu am lucrat cu George (daca va intereseaza sa incercati ii puteti contacta pe cei de la Yucca Center pentru detalii si programare) si m-am dus cu inima deschisa, fara sa am asteptari si fara sa fiu sigura pe ce anume vreau sa lucrez. Dupa o discutie lunga am fost in stare sa realizez ca ceea ce imi pune probleme este atasamentul fata de fiintele dragi mie, faptul ca de multe ori imi este greu sa nu iau totul personal si sa ma detasez de actiunile lor, eram perfect constienta ca am un blocaj emotional (pe care nici vizitele la psihanalist nu m-au ajutat sa-l depasesc) si am vrut sa ma eliberez.

Experienta e diferita pentru fiecare, eu nu vizualizez in general pentru ca sunt un om senzitiv si asa am fost mereu, simt ... asta e darul meu. Si am simtit energia, am simtit ca m-am conectat la ceva, insa in seara aia eram putin bulversata de tot ce s-a intamplat, singurele lucruri de care am fost constienta erau zambetul meu (mai puternic ca oricand) si faptul ca ma simteam mai usoara, atat fizic, cat si psihic. Stiam insa ca a doua zi am sa stiu daca s-a schimbat ceva sau nu pentru ca ma cunosc destul de bine si aveam si cateva intalniri cu oameni care inseamna ceva in viata mea.

M-am trezit cu aceeasi senzatie de usurare, am fost la masaj si cel care imi face masaj de mai bine de 5 ani si-a dat seama ca ceva e diferit la mine de cum m-a vazut. Presiunea care existase atata timp in jurul gleznelor mele nu mai era atat de puternica, iar limfa circula altfel de la genunchi in jos. Nu mi s-au dezumflat picioarele peste noapte, dar modul in care eu resimt asta e total diferit. Nu e ceva ce pot descrie in cuvinte si nici nu cred ca ar avea sens, e ceva ce tine strict de mine si de modul in care imi percep si simt corpul.

M-am vazut dupa asta cu un prieten vechi care mi-a zis ca nu m-a vazut zambind asa de foarte mult timp, dupa care m-a intalnit cu o persoana care ocupa un loc important in viata mea si cu care am o relatie intensa si puternica si care de obicei reuseste sa ma scoata din sarite cu alegerile pe care le face, alegeri dezastruoase, iar modul in care am acceptat si am reactionat m-a facut sa constientizez ca ceva s-a schimbat in mine, in modul in care eu reactionez la ceea ce se intampla in jurul, lucru de care m-am convins si in zilele urmatoare cand viata m-a pus in diverse situatii. Seara am avut antrenament si, desi inainte cu 2 zile radiografiile la genunchi mi-au dat un diagnostic deloc placut - gonartroza bilaterala, m-am miscat mai bine ca oricand si am avut probabil unul dintre cele mai grele antrenamente de anul asta. Doar pentru ca eu sunt in pace cu mine, sunt in punctul ala in care aleg ce-mi face bine, ma detasez de ce nu-mi face bine, iar theta healing m-a ajutat (alaturi de tot ce-am facut in ultimul an) sa ajung aici.

Nu vreau sa va spun sa incercati theta healing sau vreo alta forma de terapie, nu despre asta e postarea asta. Nu vreau sa pun intrebari si sa astept sa-mi spuneti ce parere aveti. Nici nu vreau sa spuneti ceva daca nu simtiti asta, vreau doar sa va spun sa aveti grija de sufletul vostru, sa va folositi mintea ca sa va fie mai bine, sa va eliberari de tot ce va impiedica sa mergeti inainte, sa credeti ca puteti sa fiti exact ceea ce va doriti. Si sa nu renuntati la cautare ...

7 comentarii

  1. Super, chiar trebuie sa facem lucruri care ne fac fericite. Eu am cheltuit toti banii de black Friday, si inca de pe cardurile de cumparaturi :) Dar sunt asa fericita ca un copil in magazinul de jucarii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avem nevoie si de momente d-astea, asa ca sa folosesti cu placere ce ti-ai luat.

      Ștergere
  2. Imi place ca esti mereu dispusa sa inveti si sa incerci lucruri noi, si ca esti intr o continua dezvoltare personala. Faptul ca incerci terapii neconventionale si ca stii ce putem face cu puterea mintii, imi spune despre tine ca esti open minded, si probabil sunt multe persoane care nu te inteleg. Eu personal la aceasta postare pot sa iti doresc doar sa continui in acest stil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, fiecare dintre noi are propriul drum, pe mine nu ma intereseaza parerea celor ce nu stiu prin ce-am trecut si ce e in viata mea. Dar cred ca fiecare e liber sa traiasca asa cum vrea. :)

      Ștergere
  3. Nu sunt deloc prietena cu terapiile complementare, as putea scrie o carte pe tema asta, dar in rest stiu ca subcomstientul e extrem de puternic si iti poate fi cel mai mare dusman... sau prieten. Am avut si eu o expeerienta care m-a eliberat de toate si a fost asa...usor!! Eu eram usoara mintea-mi era usoara, nu ma mai simtisem asa de multi ani! Acum, la 2 ani dupa, am nevoie de aceeasi experienta, doar ca vad ca tot codesc de cateva saptamani pt ca trebuie sa ma pun in pozitie vulnerabila ceea ce e extrem de greu. "Experienta" despre care vorbesc e o discutie cu cineva, nu e nimic SF :)

    RăspundețiȘtergere
  4. incerc sa-l protejez si sa-l ocrotesc cat pot de mult.

    RăspundețiȘtergere