Cupe menstruale: MeLuna versus Claricup + giveaway

25.11.17

Au trecut aproape 6 ani de cand am descoperit cupa menstruala si sunt la fel de incantata de ea ca atunci cand am descoperit-o prima data. V-am povestit pe blog despre asta de cateva ori pana acum si o s-o mai fac pentru ca mi se pare cea mai buna alegere pentru perioada din luna care ne da batai de cap tuturor. Sunt multe femei care nici macar nu stiu de aceasta alternativa pe care eu o recomand ori de cate ori am ocazia.

Capacitatea de a colecta fluxul menstrual este de 3 ori mai decat a unui absorbant sau tampon, iar beneficiile pentru sanatate sunt cele care din punctul meu de vedere fac diferenta. Cupele menstruale sunt fabricate din silicon medical sau din elastomer termoplastic, iar in primul articol scris in 2012 (il gasiti aici) v-am povestit mai mult despre beneficii si de ce eu am ajuns sa fiu mare fan si sa promovez cupa menstruala.

De-a lungul ultimilor ani am incercat mai multe tipuri de cupe menstruale, insa preferata mea a ramas MeLuna, prima cupa incercata de mine multumita Ioanei (Epurica, cum unele dintre voi o stiti). Insa dupa 6 ani mi-am dat seama ca e cazul s-o inlocuiesc (durata de "viata" a unei cupe este intr 5 si 10 ani), iar magazinul care are cele mai bune variante din punctul meu de vedere este cupemenstruale care ofera si transport gratuit. Va recomand sa cititi articolul de aici pentru mai multe detalii despre cum se foloseste.


MeLuna a fost prima cupa incercata de mine si preferata mea din tot ce-am incercat pana acum, asa ca am ales din nou una de la ei, tot marimea M, de data asta din gama Soft. Prima pe care am avut-o a fost din gama lor normala, am ales tot varianta cu inel pentru ca mi se pare cel mai usor de folosit. Capacitatea de colectare este de 28 ml si cupele din gama Soft sunt cu 25% mai moi si mai flexibile decat cele din gama normala.

Este mai usor de pliat decat cea clasica (v-am aratat mai jos cum o folosesc eu si cum mi se pare mie ca este cel mai usor de introdus) si mi se pare ca este si mai usor de purtat - eu n-am simtit cupa menstruala niciodata cand am purtat-o, dar cu cea Soft uit efectiv ca sunt in perioada aia, ma bucur mult ca am ales-o pentru ca este exact ceea ce am nevoie. Cei de la MeLuna au si pastile de dezinfectare, lucru de care eu va spun ca n-am stiut pana acum.


Am vrut sa incerc si un alt model si mi-au atras atentia cupele de la Claricup, pe care nu le-am incercat pana acum. Sunt confectionate din silicon medical biocompatibil si anti-microbian. Eu am ales marimea 2 cu o capacitate de colectare de 29,5 ml (un pic mai mare decat cea M de la MeLuna) si a fost perfecta in primele doua zile de menstruatie. Materialul este un pic mai rigid decat cel de la MeLuna insa este usor de folosit si chiar imi place.

Claricup vine si cu o cutie Claribox in care se poate pastra si transporta, dar care poate fi folosita si pentru dezinfectarea la microunde, lucru care pe mine m-a incantat in mod deosebit. Mi se pare alegerea perfecta pentru noapte sau atunci cand stiti ca pentru mai multe ore trebuie sa fiti protejate si sa nu va faceti griji. Piciorusul este destul de lung si faciliteaza mult scoaterea cupei, nu deranjeaza, chiar daca eu m-am gandit initial ca va fi nevoie sa-l scurtez.


Am facut mai multe poze cu cele doua cupe, MeLuna si Claricup, ca sa va dati seama de diferentele dintre ele si sper sa va ajute daca sunteti in cautarea unui cupe menstruale si nu stiti ce sa alegeti. Mie imi plac ambele si le folosesc in functie de fluxul menstrual, insa daca ar fi sa aleg doar una probabil ca as opta tot pentru MeLuna pentru ca mi se pare mai comoda si mai usor de folosit, insa este doar o preferinta personala si "atarna" greu si totii ani in care i-am fost fidela.


Am discutat cu cei de la cupemenstruale si pentru ca vrem sa stie cat mai multa lume despre produsele astea si ce beneficii au, am decis sa organizam si un scurt giveaway: o cupa menstruala la alegere de pe siteul lor. Tot ce aveti de facut este sa lasati un comentariu la postarea asta pana la sfarsitul lunii si sa ne spuneti daca folositi si cum ati descoperit cupele menstruale sau daca nu folositi de ce va doriti sa incercati. Daca lasati comentariul anonim lasati si o adresa de mail sa va pot identifica daca norocul tine cu voi. O sa revin cu un update la postare la inceputul lunii decembrie cu numele castigatoarei.

Later edit: Felicitari Anda Darie, astept mail de la tine cu modelul ales si datele pentru expediere.

39 de comentarii

  1. Nu am încercat niciodată, dar cum am fost deschisă către ob-uri acum 7 ani cred că este timpul și pentru o astfel de cupă, mulțumesc pentru concurs și informații chiar mi-aş dori să o încerc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua ! Nu am incercat niciodata cupele menstruale, am citit despre ele, dar stii cum e .. e greu sa schimbi obisnuinta si cupele mi se par niste lucruri excentrice. Si sa cumpar una fara sa stiu daca mi s-ar potrivi , parca nu as fi incercat. Asa ca inscriu la giveaway :D , plina de interes si curiozitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tot de la tine dintru-un articol am aflat de ele dar nu am incercat niciodata .Imi doresc sa incerc si sper sa fie mai bine decat cu tampoane.mail vassy_vass1977@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am incercat niciodata cupa, insa sunt tentata sa o incerc. Cred ca poate fi o alternativa buna la absorbante :) Sunt Adina, iar adresa mea de e-mail este adina.cpcn@yahoo.com.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am incercat niciodata o cupa menstruala, desi am auzit de ceva timp de ea. Imi doresc o alternativa la tampoanele interne, ceva care sa nu-mi dauneze in niciun fel si sa nu mai am grija petelor, care sunt posibile si cu ob-urile. irene.preda@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna! Nu am incercat,inca,cupa menstruala,insa mi-as dori sa o fac pe viitor in incercarea de a scapa de incomoditatea si stresul din acea perioada. :) (p.alina122@yahoo.com)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu folosesc dar mi se pare interesant si practic din acest motiv as dori sa incerc

    RăspundețiȘtergere
  8. Daaaa, sunt dispusa sa testez. Eram curioasa de cupa, chiar am vrut sa comand. si apoi am uitat, m-am lasat dusa de val cand mergeam la. cumparaturi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am încercat niciodată,dar as dorii să încerc pentru ca mi se pare practic

    RăspundețiȘtergere
  10. Bună! Nu am încercat niciodată cupa menstruală, dar aș dori să încep să o utilizez, pentru beneficiile pe care le prezintă față de absorbantele clasice. (soanaelena@yahoo.com)

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu am incercat niciodata, insa am citit despre ele si am vazut unele clipuri pe you tube in care se vorbeste despre ele si se pare ca multe fete sunt multumite de ele.
    M-ar tenta sa incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sincer nu am încercat niciodată asa ceva, mi se pare chiar interesantă

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am încercat niciodată, dar sunt foarte curioasă, cred că ar face perioada lunii mai ușoară.
    fechetelavinia00@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  14. Daaa,e demult pe lista viitoarelor achiziții după îndelungi documentări.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu am incercat niciodata dar mi as dori foarte mult avand in vedere ca nu ma impac deloc cu ce folosesc in acest moment.
    doris.sofia12@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  16. Mi as dori sa incerc ,am auzit numai lucruri bune de aceste cupe .
    sofia.balerina@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  17. Este prima data cand aud de cupa menstruala, insa pare foarte practica si mi-ar placea sa o incerc.

    RăspundețiȘtergere
  18. Am mai auzit de cupe menstruale insa niciodata nu am fost curioasa sa le incerc sau sa ma interesez in legatura cu ele. Citind articolul tau pare o idee buna :) mail ul meu este allinatrandafir96@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  19. Inca nu am incercat niciun fel de cupa menstruala, dar nu mai tin minte exact la cine sau cand am citit, stiu sigur ca acum 2 ani jumatate deja stiam de existenta lor. As incerca o cupa menstruala din cauza faptului ca in ultimii ani absorbantele par a ma irita putin iar tampoane n-am prea folosit ca mi se par nelalocul lor o data introduse.

    RăspundețiȘtergere
  20. Din martie de cand am cumparat o, este preferata mea.Am aflat intamplator de pe Fb, chiar de MeLuna,am studiat putin si m a convins,tot marimea M soft,am si eu.Si la mare am folosit o fara nici cel mai mic stres.Cea mai buna achizie!!! Ale.vlaicu@yahoo.ro

    RăspundețiȘtergere
  21. am auzit de cupa menstruala,dar inca nu am folosit-o.As vrea sa o incerc,mai ales dupa ce am citit articolul tau!cristinaenasoiu@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu am fost tentata sa o incerc pana acum dar dupa ce am citit parerea ta m-ai facut curioasa (mary_wbc@yahoo.com)

    RăspundețiȘtergere
  23. Am tot citit despre cupa menstruala,încă nu am achizitionat , dar as dori sa o încerc. Cu absorbantele nu prea mă împac deoarece mă irit usor,tampoanele interne nu le pot folosi pt o perioada lunga,cred ca aceasta cupa e o buna alternativa.

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu am folosit pana acum. Surorile mele foloseau, dar nu mi-am facut curaj niciodata sa incerc si eu. Dar mi-as dori!

    RăspundețiȘtergere
  25. Nu am incercat o cupa menstruala pana acum, dar devin cu atat mai curioasa afland ca i-ai fost fidela atatia ani

    RăspundețiȘtergere
  26. nu am incercat niciodata o cupa menstruala,ba mai mult decat atat e prima oara cand aud de asa ceva...as dori tare mult sa o incerc avand in vedere problema mea din ultimii ani cu abundenta fluxului menstrual datorita aparitiei uniu fibrom.auragherghin@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna ! Ma număr printre cele care încă nu au folosit cupa menstruală , dar cred ca ar trebui o schimbare :) Imi doresc !

    RăspundețiȘtergere
  28. Abia acum un an am aflat si eu de aceste cupe menstruale, intr-o perioada cnd locuiam in strainatate. Am avut intentia sa le incerc, dar, fiind nevoita sa me reintorc in tara pe neasteptate, nu am mai avut timp sa fac rost de una. Nici nu imi imaginam ca se pot comanda si in Romania. (email: ladychaoslove@yahoo.com)

    RăspundețiȘtergere
  29. E prima oară când aud de aceste Cupe. Dacă o voi câștiga voi face un review la mine pe site: http://cuemilia.info
    Mi se pare o alternativa buna la tampoane și absorbante.

    RăspundețiȘtergere
  30. Nu am incercat niciodata, insa am citit despre ele dar se pare ca multe fete sunt multumite de ele.M-ar tenta sa incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  31. Nu am folosit, intentionam sa ma documentez mai bine si sa trec la cupa menstruala.

    RăspundețiȘtergere
  32. Mi-ar plăcea să încerc cupa menstruală pentru a renunța la tampoane și pentru că are o durată de utilizare foarte mare.
    E-mail: gr.cristiana@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  33. Am incercat, mi se pare o solutie foarte practica si economica. Am uitat de ele pentru ca la ultima comanda mi-au trimis cei din magazin o marime mai mare desi m-au asigurat ca au in stoc marimea ceruta, am revenit la vechile metode, dar as fi foarte interesata de Me Luna Soft, mai ales pentru a doua parte a numelui... oana_mirra@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ne cerem scuze daca v-am trimis o alta marime de cupa menstruala. V-am identificat comanda din 2015 si daca s-a intamplat asa cum spuneti inseamna ca a fost o eroare umana. Recomandarea noastra pe viitor este sa ne sunati si sa ne comunicati acest lucru inainte de utilizare pentru a rezolva rapid. Daca veti dori sa faceti o alta comanda, va rugam sa ne sunati inainte pentru a va putea oferi un cupon de reducere. Va multumim pentru intelegere!

      Ștergere
  34. Nici eu nu am încercat cupa pana acum, dar de fiecare data când văd un articol îmi zic ca trebuie sa o cumpăr odată si odată. Ce ma tine pe mine in loc este modul de curatare si ma bucur ca ai scris despre pastilele de dezinfectare, acum stiu ca exista o solutie buna si safe pentru corp in acelasi timp.

    RăspundețiȘtergere
  35. Buna! Nu am incercat, insa stiu despre ele. Sincera sa fiu, am avut mai demult o tentativa de a cumpara una, dar nu stiu de ce am abandonat. Mi-ar placea sa primesc o cupa si sa o pot testa :). bbymara@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  36. Nu am folosit cupe menstruale, însă îmi doresc tare mult sa le încerc pentru ca sunt economice, practice, și chiar mi-au stârnit curiozitatea!

    RăspundețiȘtergere
  37. Buna! Nu am incercat cupa menstruala pana acum desi sa fiu sincera ma cam invart in jurul ideii de a-mi cumpara una de vreo 3-4 ani! lipiuta@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  38. Buna. Folosesc cupa soft de ceva timp dar problema este că nu se deschide cum trebuie după vreo două utilizari. O spăl cu apa rece și își revine dar problema e că nu pot folosi apa rece întotdeauna. Vreau să-mi iau una clasica. O cupă e nelipsita după ce ai folosit-o odată

    RăspundețiȘtergere