Viena prin ochii mei

1.5.15


Viena nu este un oras nou pentru mine, am fost de multe ori acolo in ultimii 20 de ani, insa de data asta am plecat cu gandul de a vedea o alta fata a Vienei si cred ca am reusit. Am fost si in perioada Craciunului si stiu ce are de oferit, am fost si vara de cateva ori, am vazut obiectivele turistice de multe ori, asa ca de data asta nu spre asta m-am indreptat. N-am ajuns in cateva locuri pe care le aveam in minte, dar am vazut altele si au fost niste zile frumoase care m-au incarcat de energie.

Am plecat cu intentia de a va lua cu mine in calatoria asta si mi-am propus sa fac mai multe poze, dar planurile au ramas doar planuri si a fost un moment cand am decis ca vreau doar sa traiesc momentul si sa ma bucur de tot ce intalnesc si exact asta am facut, insa cred ca am reusit sa captez putin din Viena si in poze si vreau sa va arat si voua ce-au vazut ochii mei.

Am descoperit Kahlenberg si privelistea Vienei vazuta de sus mi-a taiat respiratia. M-am simtit mai aproape de cer si mi-a dat o energie pe care n-o pot descrie in cuvinte. E o zona pe care o recomand daca ajungeti in Viena (eu am fost cu masina - este la 484 metri inaltime, in padurile Vienei, dar merg si autobuze pana acolo, deci se ajunge usor), eu am mai vazut Viena de sus din alte puncte, insa nimic nu se compara cu ce-am vazut de data asta. Am savurat o inghetata Cookie Dough de la Ben&Jerry pe una din terasele din zona si am respirat aer curat. E greu de descris in cuvinte senzatia pe care am trait-o acolo.

Mi-am petrecut o zi intreaga pe Maria Hilfer Strasse, m-am plimbat prin magazine, am admirat vitrine, am mancat la un local, am facut cumparaturi, m-am simtit bine. M-au incantat in mod deosebit magazinele L'Occitane, in momentul in care am pasit inauntru m-am simtit in cu totul alta lume si am descoperit un parfum pe care intentionez sa mi-l iau candva, in viitor. Mi-au placut vitrinele cu miniaturi si mi-a placut enorm atmosfera, ultimele dati cand am ajuns acolo a fost in graba si m-am agitat, de data asta am savurat fiecare moment.

In Donau Zentrum am petrecut cateva ore bune si am trecut prin diverse magazine, am incercat sa fiu insa cumpatata si cred ca am reusit (intr-o buna parte). Am mancat frozen yogurt cu niste toppinguri delicioase si am stat o gramada in Muller. Muller este oricum magazinul meu preferat cand ajung in Viena (si am intrat in cateva magazine de data asta), dar cel din Donau Zentrum mi s-a parut de vis si as fi putut sa stau o zi intreaga acolo. Am si facut ceva cumparaturi pentru ca aveau o gramada de oferte interesante, urmeaza o postare separata cu ce-am adus dupa mine in bagaje. Am stat minute bune la Kusmi Tea si la Kiko si am reusit sa nu cumpar nimic, ma simt chiar mandra de mine.

Am prins zile frumoase, cu mult soare si mi-am petrecut mult timp in natura. Este unul din lucrurile care imi place la Viena - poti sa mergi 10-15 minute cu masina, sa ramai in oras, dar sa te bucuri de verdeata si spatii deschise. Intr-o singura zi a plouat, dar pana si ploaia mi-a placut si mi-a dat o stare de bine. Am stat pe terasa de la Hilton, m-am uitat la Dunare si am depanat amintiri.

O zona unde am mai fost in trecut, dar n-am apreciat-o pana acum este Kartner Strasse, in aceeasi zona cu palatul Hofburg si Kohlmarkt, unde gasesti atatea magazine cu nume grele, incat nu te poti decide unde sa te duci. Si toate astea intr-o zona incarcata de istorie cu cladiri vechi si importante pentru Austria. Am incercat sa surprind putin vitrinele si atmosfera linistita din zona, desi era plin de turisti. Am facut si o plimbare cu tramvaiul, doar pentru ca asa am simtit.

Momentul de "la revedere" a fost destul de incarcat de emotii si nu ma refer la Viena, ci la oamenii dragi mei pe care i-am lasat acolo, asa ca am considerat ca statul in fund, pe iarba, langa Dunare este cea mai buna locatie si nu m-am inselat. Apa imi place la nebunie si imi da linistea pe care o caut, iar imaginea asta si mirosul de liliac o sa-mi ramana mult timp in minte si in suflet. 

Cam asa arata Viena vazuta prin ochii mei ... va place? Vreti sa mai vedeti astfel de postari pe viitor?

20 de comentarii

  1. Îmi place Viena văzută prin ochii tău și cu siguranță aș vrea să mai văd astfel de postări!
    Momentan abia aștept să văd cu ce cumpărături te-ai întors de acolo. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Georgyaa Geoo1 mai 2015 la 15:22

    Superrr, imi plac toate pozele♥♥♥, da as vrea sa mai vad astfel de postari,:*:*

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ai revenit, Camelia :) Imi plac postarile de genul asta. M-am indragostit de muzica unui compozitor citind o carte, asa ca de ce nu m-as indragosti de un oras, citind gandurile cuiva ce-a trecut pe acolo? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce zambet urias am avut pe fata cand am citit comentariul tau. :)

      Ștergere
  4. Si mie imi place Viena tare mult! Am vizitat-o de nenumarate ori si parca niciodata nu ma satur de ea.
    Bine ai revenit! 😀Abia astept sa vad ce ti-ai cumparat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine v-am gasit, urmeaza zilele astea postarile cu ce mi-am luat. :)

      Ștergere
  5. Bine ai revenit :) mi-a fost dor de tine .
    Mi-a placut foarte mult postarea,cu siguranta mai vreau asemenea postari, cum sa nu? :)
    Si da, cred ca toate suntem super curioase cu ce produse ai venit. Dar nu-mi dau seama cum ai rezistat tentatiei Kiko , eu sigur imi luam cel putin doua oje :)Te pup
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine te-am gasit! Am fost si putin presata de timp, aveam o lista cu mine cu ce vreau sa-mi iau si in final am iesit fara nimic (si fara poze), s-a intamplat pur si simplu. :)

      Ștergere
  6. Yoi, ce pofta mi-ai facut de ceva dulce, frozen yogurt cu topping zici? Yammyyy
    Sunt superbe locurile pe care le-ai surprins in poze, Dunarea se vede de vis si ce sa mai zic de cum se vede Viena de la inaltime. ..Cu siguranta vei pastra in suflet aceste amintiri toata viata!
    Mi-a placut articolul si mi-as dori sa ne mai povestesti si despre alte locuri din alte calatorii!
    Astept cu nerabdare sa ne dezvalui ce ai adus in bagaj, ce alegeri ai facut.
    Ma bucur ca ai revenit, deja calculam sa vad daca au trecut 10 zile, :) dar nu pot sa nu ma bucur si pentru tine ca ai avut parte de o vacanta minunata!
    Mary Yony

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-a placut postarea asta, are o nota personala si nu stiam cum va fi primita. :)

      Ștergere
  7. Adooor Viena. In fiecare an am fost cel putin o data si încă nu m-am saturat. N-am fost acolo la înălțime unde zici tu dar ma voi duce. Pup

    www.rokolla blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merita sa ajungi, e un loc unde te simti altfel. O sa vezi tu si singura cand ajungi. :)

      Ștergere
  8. eu iubesc orasul acesta si mereu imi promitem ca am sa-l vizitez la un moment dat pe indelete. pana acum tot pe fuga l-am vazut :(.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merita putina atentie si ceva mai mult timp alocat, poti descoperi locuri misto, asa cum mi s-a intamplat mie de data asta. :)

      Ștergere
  9. Imi plac postarile cu review.uri si recomandari, dar preferatele mele sunt clar cele in care adaugi si o nota personala. Asa ca la mai multe inainte draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca a prins bine postarea asta si ca v-a placut. :)

      Ștergere
  10. Multumesc pentru ponturi despre Viena. Mi se pare un oras cu totul deosebit. Si, un plus pentru o postare atat de pozitiva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, am exprimat exact ce-am simtit si asta ati perceput si voi. :)

      Ștergere