Pila electronica Scholl Velvet Smooth

8.5.15


Inca de anul trecut cand a fost lansata prima varianta a pilei pentru picioare de la Scholl ma tot gandesc daca s-o iau sau nu. Nu atat pentru mine (n-am avut niciodata probleme mari cu pielea ingrosata de pe talpi/ calcaie), cat pentru mama. Indiferent de ce produse i-am luat (si cred ca banuiti si voi ca i-am luat destule ca doar ma stiti) nici unul n-a fost eficient pe termen lung.

Cand am vazut campania celor de la Buzzstore (va puteti inscrieti si voi aici pentru campaniile urmatoare in caz ca apare vreun produs care sa va intereseze) m-am gandit ca e o ocazia buna sa vad daca e buna de ceva si sa va povestesc si voua despre ea, in caz ca va tenteaza, dar sunteti la fel de nehotarate cum eram eu. In perioada asta am vazut-o la oferta pe multe siteuri si in multe magazine.

Eu am incredere in produsele Scholl si chiar cred ca-s un lider mondial in ingrijirea picioarelor. Nu stiu daca "de vina" e faptul ca au o experienta de peste 100 de ani in dezvoltarea unor principii si tehnologii unice pentru mentinerea sanatatii si confortului picioarelor sau ca brandul a fost creat in 1906 de medicul ortoped William Mathias Scholl, dar imi plac produsele lor si am folosit multe de-a lungul timpului, chiar daca preturile nu sunt intotdeauna cele mai bune. Sprayul pentru picioare Fresh Step (varianta roz Refreshing) nu-mi lipseste niciodata din casa si am pierdut de mult numarul datilor cand l-am cumparat.

Pila functioneaza pe baza de baterii si este usor de folosit, se roteste discul argintiu si se apropie de zona care trebuie "tratata". Se foloseste pe pielea uscata, insa eu am vazut rezultate mai bune daca picioarele au fost tinute in apa cateva minute si uscate cu un prosop inainte de folosire. In cazul meu n-am simtit nevoia sa o folosesc mai mult de 3-4 minute si, desi nu ma asteptam, am vazut o gramada de piele moarta dupa folosire. In cazul mamei am dublat timpul si calcaiele chiar au ramas fine. Amandoua am folosit o crema intens hidratanta dupa folosire si am dormit cu sosete in picioare peste noapte (asta va recomand si voua), iar dimineata calcaiele au fost fine si hidratate.

Capatul rotativ este recomandat pentru 12 folosiri, dupa care trebuie inlocuit, ceea ce nu este tocmai misto. Cele mai bune preturi pentru rezerve le-am vazut la farmacia Tei (41 ron pentru 2 rezerve), deci e si asta un aspect de luat in calcul. Capatul rotativ trebuie curatat cu apa dupa fiecare folosire, ceea ce mi se pare ok, mai ales daca folosesc pila mai multe persoane.

In cazul in care va faceti pedichiura la salon regulat si nu aveti probleme deosebite cu pielea ingrosata pe calcaie nu cred ca este absolut necesara (sau daca aveti deja o pila manuala acasa care isi face treaba si obisnuiti s-o folositi frecvent), insa daca va faceti singure pedichiura acasa si nu sunteti multumite de calcaiele voastre cred ca merita incercata (sau daca sunteti comode si nu aveti pofta sa razuiti cu o pila manuala, efortul nu exista la folosirea pilei electronice, isi face singura treaba). Rezultatele se vad de la prima utilizare si folosita frecvent efectul se pastreaza.

Ati incercat-o? Cum vi se pare?

14 comentarii

  1. vreau sa o cumpar...si ma intereseaza toate opiniile concise. Multumesc tare mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, e bine sa ai cat mai multe pareri si informatii ca sa poti sa faci alegerea buna.

      Ștergere
  2. Mare nebunie cu pila asta :)
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  3. Camelia, eu mi-am cumparat pila asta. Am gasit-o la un pret bun in DM si ieri, in Auchan, am vazut-o la 115 lei.
    Parti bune: da, pielea ramane fina dupa folosire, mai ales daca picioarele sunt putin inmuiate inainte ( eu o fac, am gasit ceva sare speciala de picioare tot la DM, o amestec cu apa calda si stau, precum rufele la inmuiat :) )
    Parti asa si asa: daca pielea pe picioare e foarte intarita si uscata, sa nu se astepte nimeni la miracole. Poate doar folosind-o mai des.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu toata viata mi-am ingrijit pielea picioarelor si n-am avut niciodata probleme mari, d-asta am si mentionat asta in postare. Sa fiu sincera am vazut niste poze pe Facebook cu niste talpi de m-am ingrozit (apropo de campania asta) si nu pricep multe, dar nici nu-mi imaginez ca poate o pila sa rezolve probleme adunate in ani de zile, deci sunt de acord cu tine.

      Si eu prefer sa tin picioarele in apa inainte, de obicei dupa ce stau in cada, ar trebui sa incep si eu sa mai tin picioarele in apa mai des (lighean cu sare/ lotiuni de picioare), inainte o faceam mai des si era mult mai bine. :)

      Ștergere
    2. Am zis aceleasi cuvinte de nu stiu cate ori, de la Outlook mi se trage, face figuri si mi-a stricat zenul. :)))

      Ștergere
    3. Musai sa echilibrezi Zenul ala :)

      Tot in Dm exista o pila de calcaie, costa vreo 5 lei, dar trebuie actionata manual :) Adica dai la manivela pana iti vine rau, da' daca vrei calcaie de bebelus :)
      Eventual, in cazul unor calcaie cu piele ingrosata, pila de la Scholl, e asa de finisare, altfel...
      Oricum, daca ar fi sa recomand cuiva ceva, ar fi sa nu taie acea piele ingrosata ( este instrumentul ala, imi scapa numele,ce taie pielea ). Si, obligatoriu, hidratare - adica cremuiala de rigoare+ sosete dupa( cand vor fi 40 de grade afara, momentul va fi magnific :P )
      Citeam pe undeva ca exista si o predispozitie genetica spre un tip de piele sau altul, inclusiv pe calcaie. Asa ca, daca natura n-a fost generoasa, folosim pile manuale, electrice, creme, sosete - pfui, cat de complicat :)

      Ștergere
    4. Cred ca la brici te referi. :)

      Ștergere
  4. Georgyaa Geoo8 mai 2015 la 21:49

    Nu am folosit-o dar imi doresc , am citit multe despre ea :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna,
    Am si eu o intrebare: in pachetul primit, mai tii minte daca ai gasit cumva si un certificat de garantie? Mie mi-au zis ca ar trebui sa fie acolo, dar nu imi dau seama si nu pot sa il deschid pentru ca vreau sa ofer pila cadou...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu, dar nu vad de ce ar fi un certificat intr-un ambalaj sigilat.

      Ștergere
  6. Buna seara, am achizitionat acesta pila de pe un site din China ( aliexpress.com ).Acelasi produs cumparat de sora mea din Romania , eu l-am cumparat cu 8.99$ de pe acest site. A ajuns in 10 zile.Face acelasi lucru ca o pila manuala doar ca nu mai depui efort.Eu neavand probleme f mari spun ca pt mine e buna.

    RăspundețiȘtergere