Zara Black Peony versus Viktor&Rolf Flowerbomb

12.9.14


Mai e cazul sa va spun ca-mi plac parfumurile? Nu cred. Mai e cazul sa va spun ca Flowerbomb de la Viktor&Rolf este printre preferatele mele? Poate. Sa va spun despre Black Peony de la Zara? Clar da. Cum de ce? Pentru ca seamana foarte mult.

Pana sa ajunga Flowerbomb in Romania si sa fie disponibil in Sephora era destul de greu de procurat si m-am intrebat de multe ori daca chiar nu exista nimic asemanator. Raspunsul a fost intotdeauna nu, dar acum pot sa va zic ca am un alt raspuns daca nu aveti bani de dat pe Flowerbomb (care este un parfum scump - in jur de 340 ron pentru 50 ml de parfum). 

Intamplator am vazut intr-un clip pe Youtube ca Black Peony de la Zara (pana recent habar n-aveam ca Zara face si parfumuri) seamana foarte bine cu Flowerbomb si mi s-a aprins un beculet. Am inceput sa caut reviewuri si am tot citit acelasi lucru - e pe langa Flowerbomb si La Vie Est Belle de la Lancome (mie sincer nu mi se pare ca Flowerbomb si La Vie Est Belle seamana - au ceva in comun, insa eu simt note diferite, mai degraba as zice despre cel de la Lancome ca este floral fructat si nu un parfum oriental cum sunt celelalte doua), asa ca curiozitatea mea a crescut cu fiecare zi. N-am mai rabdat si am rugat-o pe mama sa se duca la Zara sa-l cumpere si pentru ca nu stiam cum e i-am zis sa ia varianta roller-ball (25,99 ron pentru 10 ml apa de toaleta, mai mult decat ma asteptam sa fie - nu stiu preturile pentru celelalte variante pentru ca n-a fost chip sa-mi raspunda cineva de la Zara pentru a-mi oferi informatia asta si mama a uitat sa intrebe in magazin).

L-am incercat, l-am comparat, l-am "adulmecat" pana mi s-a facut greata si pot sa trag o concluzie: seamana destul de bine, desi au cateva note diferite. Daca ar fi sa ma exprim in procente ... as zice ... 85%.  In timp ce Flowerbomb este un parfum mai pretios, potrivit pentru seara sau o ocazie mai speciala (probabil datorita notelor de baza de mosc si paciuli combinate cu trandafirul si orhideea), Black Peony (numele nu e foarte inspirat din punctul meu de vedere - n-am simtit nici un bujor) este un parfum de zi, un pic mai dulce si mai vanilat. Asta este marea diferenta dintre ele - notele de baza, Black Peony are vanilie si lemn de santal, note care la Flowerbomb nu exista, in timp ce bergamota se simte la amandoua.

O alta diferenta majora este persistenta - in timp ce Flowerbomb ramane pe piele peste 12 ore (daca il folosesc seara a doua zi cand ma trezesc inca il simt), Black Peony se simte 3-4 ore (mai mult decat util in cazul asta roller ball-ul pentru reaplicare). Insa daca ne gandim la diferenta de pret eu zic ca nu atarna atat de greu in balanta.

Flowerbomb are ceva unic si ramane diferit, dar Black Peony ii seamana mult si nu se compara la pret, asa ca daca va doreati ceva mai accesibil incercati-l. Nu stiu cum sunt celelalte parfumuri de la Zara, insa din ce-am citit pe net varianta Rose seamana cu J'Adore de la Dior, varianta Gold cu Lady One Million de la Paco Rabanne iar varianta Fruity cu Light Blue de la Dolce&Gabbana. Eu va spun sincer ca am de gand sa iau o varianta mai mare a lui Black Peony si sa-l folosesc ca parfum de zi.

Ati incercat vreunul dintre ele?

15 comentarii

  1. Deci ti-ai luat pana la urma mititelul de la Zara :D
    Kisses from Http://glamupdoll.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ma chinuia prea tare curiozitatea. De ce sa ma torturez singura? :))

      Ștergere
  2. Am testat si eu Black Peony (tot pentru a gasi o copie pentru Flowerbomb). Mi s-a parut si mie oarecum similar, dar nu de tot. Daca ar fi sa ma exprim tot in procente, i-as acorda probabil un scor mai mic decat cel dat de tine - eu as zice poate 75% similar, cu indulgenta. Poate pielea mea scoate la suprafata alte note din aceste doua parfumuri, dar Flowerbomb e intens si licoros si o bomba de patchouli in cazul meu, in timp ce Black Peony varianta "imblanzita" mult, diluata pana la punctul in care se pierde efectul acela de sexy si ametitor.

    In schimb, as cataloga La Vie Est Belle ca similar lui Flowerbomb - cel mai probabil tot datorita intensitatii notelor dulci si sexy de patchouli. Adica, clar as pune aceste doua parfumuri in aceasi categorie, amintindu-mi foarte mult unul de altul.

    Din ce mai stiu eu:
    - Zara Woman Rose Gold - copie dupa Michael Kors - Michael
    - Zara Black Amber - D&G - The One

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa ... te intrebasem si pe Facebook cum ti s-a parut. Se aseaza diferit pe piele de la persoana la persoana, am testat eu si pot sa-ti zic ca eu sunt fericita cu care se pupa parfumul asta. Pe mine Black Peony se dezvolta in ceva senzual si intrigant si persista un pic mai mult decat ma asteptam. Am incercat si eu La Vie Est Belle si, desi in teorie imi place si-l simt tot in categoria aia, practic pe mine devine ceva floral fructat gurmand, care nu-mi displace, dar nici nu ma fascineaza. Clar depinde de PH-ul pielii, d-aia eram si asa curioasa sa-mi zici cum ti s-a parut. Uitasem de Black Amber, de Rose Gold habar n-aveam. :)

      Ștergere
  3. eu nu le-am incercat, dar Flowerbomb pare a-mi fi pe plac, dupa descriere!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E genul de parfum pe care il iubesti sau il urasti, nu exista cale de mijloc.

      Ștergere
  4. Imi doresc si eu sa-mi iau un nou parfum. Am sa-l caut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am inteles ca si celelalte sunt ok, depinde de gusturi acum. :)

      Ștergere
  5. Stiam de mai multa vreme de parfumurile lor . Nu stiu cum miroase acesta de care zici, dar cand mai ajung in Zara am sa-l incerc de curiozitate .Eu am La vie est belle si sunt de parere ca seamana cu Flowerbomb .Dar am vazut ca exista mai multe variante de Flowerbomb...si edt si edp ..si parca inca ceva , al tau este EDP ?
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am varianta clasica EDP, pe asta am avut-o si inainte, nu stiu celelalte cum sunt. In sticla si mie mi se pare ca La Vie Est Belle seamana cu Flowerbomb, insa pe mine se transforma. Cred ca pana la urma o sa-mi iau o varianta mini sa-l folosesc cateva zile sa-mi dau seama exact ce si cum. :)

      Ștergere
  6. Eu sunt absolut innebunita zilele astea dupa La vie est Belle, am o mostra si ma tot adulmec atunci cand port parfumul. Am decis sa mai pun cate ceva deoparte si sa-l iau la un moment dat. :)
    M-am uitat si dupa Black Peony, insa in Zara de la mine din oras nu era varianta roller, doar parfumul de 50/75, am uitat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine, din cand in cand meritam cate un rasfat ... cred ca o sa-mi iau si eu o varianta mini sa-l port cateva zile pentru ca atunci cand l-am incercat am simtit ca se tranforma pe pielea mea. Mi-a placut, dar nu m-a fascinat. :)

      Ștergere
  7. L-am mirosit si eu dupa ce am citit la tine. Seamana si cu flowerbomb si cu la vie est belle. Am vazut ca aveau edt la 100 ml la 69 de lei. Nu stiu daca sunt si alte gramaje.

    RăspundețiȘtergere
  8. In urma comentariilor mi s-a starnit curiozitatea si am luat de la Zara la promotie (doar 40 ron)Black Peony si Powder Magnolia ambalate la caseta.Am testat la casa si intradevar este slab,sa vedem cum o sa ma impac cu el.Mie-mi plac parfumurile mai tari.O sa comand si o mostra de flowerbomb,pentru ca nu se gaseste nicaieri in parfumerii sa fac comparatia.

    RăspundețiȘtergere