Lucruri care te pot impiedica in incercarea de a avea un blog asa cum iti doresti

11.9.14

Stiu oameni care si-au facut un blog, au scris o perioada, au vazut ca nu curg banii si produsele si au renuntat. Stiu oameni care au inceput sa scrie pentru ca prietena/ vecina/ colega o facea si cand au descoperit altceva au uitat complet de blog. Stiu oameni care incearca si incearca sa creeze si nu reusesc sa treaca de un anumit prag. Asa cum stiu si oameni care nu mai au timp sa se ocupe de blog, dar le lipseste partea asta. Asa ca astazi m-am gandit sa va spun care sunt (din punctul meu de vedere) piedicile pentru a avea un blog de succes (indiferent de ce este succesul pentru fiecare). Si cele de care voi vorbi mai jos nu se rezuma doar la blog, ci se potrivesc foarte bine cu orice ati vrea sa construiti in viata:

- neimplicarea - daca scopul pentru care ai creat un blog este sa primesti nu stiu ce gratis sau sa intri la nu stiu ce evenimente dezamagirea o sa fie pe masura - e nevoie de munca si constanta ca sa ajungi intr-un punct in care sa ai si beneficii. Si nu e suficient sa muncesti o luna, doua, sase, e nevoie de asta constant, chiar si atunci cand nu-ti prea arde de nimic, chiar si atunci cand iti merge bine si ai avea altele de facut

- compararea cu altii - nu aduce nimic bun, fiecare are un drum propriu si fiecare actioneaza in modul lui. Competitia e buna atunci cand o poti gestiona, dar sa ajungi sa traiesti si sa contorizezi ce faci in functie de ce face altul e masochism. Nu putem fi toti la fel si nici n-ar fi nimic placut in asta.

- sa nu ai propria definitie a succesului - am mai pomenit de asta intr-o postare trecuta, fiecare are alta masura a succesului, fa-ti un tel din ceea ce consideri tu ca inseamna succesului unui blog, nu din ce-ti spun altii ca e (sau din ce se lauda altii ca e un blog de succes) si fa tot ce poti ca sa ajungi acolo fara sa calci in picioare pe nimeni

- negativitatea - vine la pachet cu blogul, in mai mare sau mai mica masura, mereu se va gasi cineva sa comenteze si sa nu ii convina ceva, nu merita atentie decat atunci cand ti se spune ceva constructiv (si aia nu se mai poate numi negativitate), in rest lasa comentariile negative sa treaca pe langa tine - mereu se va gasi cineva sa-ti zica ca esti gras/ slab, ca ai parul nu stiu cum, unghiile nu stiu cum, ca mananci nu stiu cum, ca te imbraci nu stiu cum, la fel ca si in viata. Nu trebuie sa multumesti pe nimeni in afara de tine.

- sa nu iti asculti vocea interioara - mi se pare cea mai grava dintre toate, orice s-ar intampla in jurul tau nu poti sa negi ceea ce esti si sa ajungi sa te vinzi pe 2 lei sau 2 produse (sau dupa cum e cazul pe altele), sa ajungi sa lauzi tot ce primesti, sa pupi in partea dorsala anumiti oameni doar pentru ca au trecere undeva si-ti aduc la un moment dat anumite beneficii (si tu in realitate nu ii suporti) si tot asa.

As putea sa continui, dar cred ca ati prins ceea ce am vrut sa spun, daca nu ... gasiti raspunsul mai jos.

18 comentarii

  1. Foarte frumos scris, Camelia! Sunt de acord cu tot ce ai scris aici, iar eu, dupa 4 ani de munca, sunt de parere ca am un blog mic, dar de succes pentru ca imi aduce mie si cititoarelor mele, multe/putine, satisfactie. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta cu blog mic/ mare nu mi-e clara nici mie, sa stii. Ce inseamna un blog mare? Si ce este un blog mic? Ca stim ca cifrele in multe cazuri sunt acolo doar ca sa existe. Atata timp cat tu te simti implinita e mare si de succes. :)

      Ștergere
  2. Foarte adevarat articolul tau. Atunci cand nu pui pasiune in activitatile pe care le faci (indiferent ca e vorba de blogging sau de altceva) se vede acest lucru.
    Oricum, la noi mai toate blogurile primesc produse, indiferent ca sunt lansate de o luna sau doua sau ca au articole calitative sau nu, insa nu cred ca in asta se masoara succesul. Sau poate pentru unele fete da, asta inseamna sa ai succes, sa primesti produse spre testare.
    Eu mai am de lucrat la partea "compararea cu altii": destul de des ma uit la altii mai mari (din strainatate) si as vrea sa ajung acolo. Bine asta ma si ambitioneaza sa muncesc mai mult si sa fiu mai creativa pentru a ajunge cat mai sus :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai perfecta dreptate cu produsele, eu am avut cateva momente de frustrare in trecut pe tema asta, dar mi-am dat seama ca e energia consumata aiurea. Si pe mine ma motiveaza ce vadpe blogurile de afara, am invatat sa incerc sa scot ce e mai bun din ceea ce am, fara sa ma complic inutil. La noi sunt putine blogurile care chiar vin cu ceva nou, asa ca eu va doresc sa fiti cat mai inspirate si mai creative si de acum incolo. :)

      Ștergere
  3. Acest articol ajuta mult persoanele la inceput de drum. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte utila postarea ta! Eu am primit un mesaj pe pagina de la o tipa care ma intreba cum de primesc eu colaborari, ca si-ar deschide si ea blog, ca s-ar "apuca de meseria asta" (exact asa era formulat). I-am raspuns strict ca nu va face nimic daca fix pt asta se apuca, eu stiu cel putin 5 bloggerite care au inceput doar pt a primi produse si acum au renuntat...
    Fara pasiune nu se poate!
    Te pup,

    Loredana, culore.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, deja e la moda sa ai blog si de cele mai multe ori notiunea de blog e denaturata rau. Vom vedea ce ne rezerva viitorul. :)

      Ștergere
  5. Foarte util acest articol. Am si eu blog. Am inceput din curioazitate. Insa am lipsit o zi fiindca nu am avut net si mi-a fost gandul doar la el, sa mai scriu ceva, sa vorbesc cu cititoarele. Imi place la nebunie sa-l am chiar daca nu scriu atat de bine si de frumos ca alte bloggerite. :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place mult aceasta postare si sunt de acord cu tine. Stiu si eu cateva persoane care au esuat cu blogul pentru ca au pornit pe acest drum cu gandul ca e o lume in care totul e gratis, curg produsele moca pe banda etc.
    Cand primesc un anume produs il consider rasplata pentru munca mea. Dar daca unii nu muncesc de unde rasplata?
    La urma urmei vor ramane bloggerii care intr-adevar sunt pasionati de ceea ce fac, fie ca au un tel sau nu. Se simte cand cineva scrie de placere si cand scrie pentru a primii beneficii.
    Cand mi-am deschis blogul acum 4 ani habar nu aveam cu ce se mananca....dar postam si postam....si vorbeam singura. Insa nu am renuntat pentru ca imi placea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu stiam cu ce sa mananca cand am inceput sa scriu si nici nu m-a promovat nimeni si nici n-am avut vreun ajutor, am luat lucrurile asa cum au venit si am invatat de parcurs. :)

      Ștergere
  7. Mi-a placut postarea ta si sunt de acord cu tine ca aceste "reguli" sunt aplicabile si viata de zi cu zi.
    Mi-au trecut prin fata ochilor si pe sub buricele degetelor o gramada de bloguri de beauty, dar in final am ramas cu o lista de vreo 5-6 pe care le frecventez. Cu siguranta ar fi mai multe, daca si eu as avea mai mult timp alocat pentru a le vizita.
    Din punctul de vedere al cititorului, un aspect foarte important pentru mine este ca persoana care scrie pe blog sa scrie corect gramatical. Am intalnit cazuri (din pacate nu putine) care mi-au lasat un gust foarte amar in aceasta privinta.
    Tot un gust amar imi lasa acele bloguri care nu transmit nimic din personalitatea detinatorului, acele bloguri goale de continut, daca pot spune asa. Dar probabil ca acestea sunt taman acele bloguri "construite" cu scopul de a primi produse/invitatii de colaborare de la diversi producatori.
    Inchei cu un of (desi usor off-topic): mai nou, incep sa-mi lase un gust amar blogurile pe care intalnesc expresia "bine/prost formulat" :)). Am dezvoltat un asemenea grad de iritare la citirea acestei formulari (!), incat devine un criteriu de selectie destul de serios. :))
    Din fericire, nu e cazul tau :)
    Gata, am incheiat.
    Iti doresc o seara frumoasa si un weekend si mai si.
    Cristina.





    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina, te inteleg perfect cu expresia "bine/ prost formulat" pentru ca si pe mine ma deranjeaza, cum ma deranjeaza multe altele, din pacate una dintre problemele principale pe blogurile de la noi este lipsa originalitatii. Mi se intampla sa vad acelasi titlu in aceeasi pe nu stiu cate bloguri si multe altele si niste formule de salut sau de alt gen care nu-si au rostul (de exemplu eu am o chestie cand vad ca toata lumea iubeste pe toata lumea, mie nu-mi plac cuvintele aruncate in vant, asta sunt eu). Sunt atat de multe de spus ...

      Ștergere
    2. Un sfarsit frumos de saptamana sa ai si tu, uitasem :)

      Ștergere
  8. Imi place tare mult ce ai sscris...incurajator! Multumesc! Asa este....e bine sa lasi in spate lucrurile negative si sa iti vezi de drum! O sa tin minte ce ai scris...cand imi va fi mai greu :)
    Este frumos sa stii ca esti sustinut in ce faci,mai ales de cei dragi si apropiati! Iar eu ii multumesc.iubitului meu pentru sustinere si colegelor mele!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa ai parte numai de lucruri frumoase si sa ajungi cu blogul acolo unde iti doresti. :)

      Ștergere
  9. Si eu am blog si tare drag imi e de el! Ai scris cateva randuri ce reflecta intocmai realitatea...totul se rezuma la un singur lucru: daca iti place ce faci o sa ai parte de satisfactii numeroase..chiar daca sunt doar spirituale. Kisses

    RăspundețiȘtergere