The secrets of blogging

20.9.14


Adina m-a provocat sa raspund la cateva intrebari, asa ca astazi am decis sa ii onorez invitatia si sa va dezvalui cateva lucruri noi sau mai putin noi. Unele le-am mai spus sub diverse forme, de altele n-am vorbit niciodata.

Cand ai inceput sa faci blogging si de ce?

Prima postare dateaza din 12 octombrie 2009 (cine ar fi crezut ca vor trece atatia ani si ca eu voi fi inca aici si cu mai mult entuziasm decat la inceput?) si n-a stat nimic in spatele ei. Simteam ca am ceva de spus (si inca mai simt) si am decis ca e cazul ca ideile mele sa se regaseasca cumva si in scris. La momentul ala nu erau foarte multe bloguri pe partea de beauty, iar eu n-am pornit cu o idee clara in cap. Stiam doar ca blogul ma va reprezenta pe mine si ce sunt eu, asa a fost de la inceput si asa e si acum.

Cate persoane din cercul tau de prieteni stiu ca ai un blog?

Foarte putine, nu este un subiect pe care il abordez, mai ridica uneori unii spranceana cand aud o discutie pe care n-o inteleg sau ma vad facand cate o poza din senin sau cine stie ce minunatie, insa eu n-am dat niciodata explicatii despre viata mea. Blogul e coltul meu, nu i-am facut reclama niciodata, cine vrea sa ma descopere o face, cine nu ... asta e. Poate nu e cel mai bun mod de a gandi, dar cine a zis ca eu sunt un om usor de inteles?

Ce fel de postari iti place sa citesti?

Grea intrebare ... citesc mult si repede si tin minte ce citesc, cred ca daca ar fi sa ma rezum la un singur raspuns as spune postarile in care simt un pic din persoana care scrie. Nu conteaza ca scrie despre un ruj, despre ce-a facut ieri sau ce viseaza pentru ziua de maine, imi place sa simt si-mi place sa vad abordari diferite si originale. Imi plac blogurile care au amprenta celui ce scrie.

Arata un blog pe care l-ai descoperit recent

Ciudat sau nu, desi am descoperit cateva bloguri interesante recent - poate o sa va vorbesc despre asta candva, raspunsul meu este Kim de la Love Cloth, un blog de fashion (nu va asteptati la asta, nu?) imi place sa ma uit la pozele ei pentru ca de citit nu prea ai ce (si-mi place si asta). Imi da o stare de bine, imi place cum zambeste, simt o persoana reala cu o viata normala.

Care sunt postarile de care esti cel mai mandra?

La intrebarea asta nu am raspuns - tot ce-am scris de-a lungul anilor si am scris mult (ma indrept rapid spre 2000 postari) e parte din mine. N-as putea sa neg ceva sau sa nu simt ceva din tot ce-am scris, desi m-am schimbat si eu si s-a schimbat si gandirea mea. Sunt mandra inclusiv de greselile facute pentru ca din ele am invatat si am ajuns unde sunt astazi si cand zis unde sunt ma refer la viata mea.

Ce sfaturi ai pentru viitori bloggeri?

Sa fie originali, sa scrie curat (si cand zic curat ma gandesc la zecile de greseli gramaticale pe care le tot vedem) si sincer, sa nu-si verse frustrarea pentru anumite nereusite (personale sau legate de blog) in secunda urmatoare pentru ca o minte incinsa nu gandeste niciodata obiectiv, sa scrie din pasiune sau sa nu scrie. Sa fie atenti la detalii si sa tina cont ca lumea se schimba si ca bloggerul trebuie sa se adapteze la schimbare, dar inainte de toate sa aiba in minte ca un blogger care nu este credibil se numeste degeaba blogger.

N-o sa nominalizez pe nimeni pentru ca deja circula de ceva vreme, insa daca vreti sa raspundeti la intrebari as vrea sa citesc si raspunsurile voastre. Sau daca aveti ceva de spus despre raspunsurile mele ...

17 comentarii

  1. Mi-a placut tot ce ai scris si ai inglobat foarte frumos si pe scurt esentialul- ce e bine de stiut.
    Kisses from Http://glamupdoll.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca sunt de folos informatiile transmise desi nu asta a fost scopul, pur si simplu am scris ce-am simtit. :)

      Ștergere
  2. Si mie in plac postarile care au "o bucatica" din cel care scrie. Cum a fost si aceasta postare de altfel. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa sunt cam toate, eu nu fac lucruri fara sa ma implic. Daca nu simt nu fac. :)

      Ștergere
  3. Mi-a placut mult ce am citit! imi place ca iti transpui sentimentele, lucru care pe mine ma face sa te citesc cu mare drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se cheama sinceritate si ajunge intotdeauna unde trebuie - la sufletul oamenilor. :)

      Ștergere
  4. Frumos mai scrii,chiar daca nu comentez fiecare articol citit,acum nu ma pot abtine.Punctezi mereu la obiect si pe intelesul oricui,se simte sinceritatea cu care scrii.Felicitari pt. toata munca depusa! Bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, ma bucur cand cuvintele mele ajung acolo unde trebuie. :)

      Ștergere
  5. Frumoasa postarea :) Succes in continuare!

    http://madebyirinar.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur mult ca ai raspuns provocarii si intrebarilor, ca intotdeauna ma inspiri! Iti multumesc... pentru toate!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma regasesc in raspunsurile tale . Scrie in continuare despre ce vrea sufletul tau , eu iti citesc fiecare postare chiar daca las prea putine comentarii . Cine te-a placut o sa te placa in continuare .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta am facut mereu, nu mi-am facut vreodata griji de genul asta, cum ziceam si mai sus cine vrea sa ma gaseasca aici sunt. :)

      Ștergere
  8. mi-a placut mult aceasta postare...de foarte multe ori, desi nu-ti scriu, postarile tale aduc inspiratie in viata mea. esti ca o raza de soare pentru suflet si ma bucur ca exista si bloggeri ca tine :**

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca citesc astfel de comentarii, inseamna ca reusesc sa duc cuvintele unde trebuie. Sa ai o zi frumoasa.

      Ștergere
  9. Ce dragut! La cat mai multe postari pline de inspiratie! :)

    RăspundețiȘtergere